Uada – Snakes and Vultures – dalpremier


Május utolsó napjaiban érkezik a Portland-i Uada –  Cult of a Dying Sun című második lemeze. Az Eisenwald egy újabb dalt, a Snakes and Vultures osztotta meg YouTube-csatornáján.


Uada – Snakes and Vultures – dalpremier (5 komment)

  • ensomhet ensomhet szerint:

    Nagyszerű lemez lett, eleinte kissé kevésbé tetszett, mint az első, de aztán beérett teljesen. A Mgla hasonlat szerintem sokkal inkább a külsőségeik miatt jön elő, mint a túlzott zenei hasonlóság okán, az Uada sokkal dallamosabb, „heavymetalosabb” – ha használhatom ezt a hülye jelzőt. Szerencsére élőben is elég jól elő tudják adni a témákat, a színes fény mellőzése is jó ötlet, szerintem nagyon rendben van az egész produkció.

  • algras algras szerint:

    Így többször meghallgatva azt kell mondani, hogy az egyik legjobban hallgatható black metal anyag, amihez az utóbbi időben szerencsém volt. Az embernek persze elsőre egy csomó zenekar név eszébe jut; ugye a Mgla, esetleg Dissection, sőt a nyitó dal második témája simán lehetne Bornholm is.
    Aztán rájön az ember, hogy ebben az esetben sem érdemes túl komolyan venni ezeket az asszociációkat , s a lényeg, hogy itt jól megírt dalokat hallani a valóban dallamos (melodic?) black metal stílusában.
    Fontos, hogy végig fent tartja a figyelmet, ráadásul a hangzás pazar, a dobsound különösen sokat dob az összeképen, az ének is meggyőző, a mély hörgés is ott van a szeren.
    Könnyen lehet, hogy az Uada esetében a hype valóban indokolt.

  • ensomhet ensomhet szerint:

    Hallgatható a teljes lemez:

    [url:535815af]

  • algras algras szerint:

    Szerintem a hangzás éppen az Uada egyik erénye.
    Manapság szerencsére már a legtöbb mai black metal anyagon odafigyelnek a mély tartomány kellő hangsúlyozására is a megfelelő dinamika érdekében, különben mi a fenének van az ilyen zenében egyáltalán mondjuk basszusgitár?
    A vaskos hangzáshoz persze a térben való jobb széttoltság is jócskán belejátszik, és szerintem alapból ez nem baj, én örülök ennek a tendenciának (szemben mondjuk a 90-es években nagy átlagban tapasztalttal), mert a zene hangulatából ez nem vesz le, ha az tényleg jól van megalkotva.
    Nem vagyok nagy híve egy relatíve újabb zenekar mindenáron való hasonlítgatásának egy híres csapatához, de azért az nyilvánvaló, hogy a dal első két riffje simán lehetne Mgla, talán még maguk a tagok is nehezen állapítanák meg, hogy ez most melyik zene is a kettő közül, ha hirtelen mutatnák meg nekik. A hatás ilyen felvállalása talán már túlzás.
    Egyébként maga a dal: kellemes black metal a műfajban populárisabbnak mondható dallamvilággal.

  • ensomhet ensomhet szerint:

    A témák továbbra is nagyon nekem valók, viszont kevesebb / vékonyabb basszussal és zajosabb / karcosabb gitárhangzással még jobban tetszene.