Skid Row – szépfiúk KO lemeze

1991-ben ezen a napon jelent meg a Skid Row második album, a Slave To The Grind. A ’80-as és ’90-es évek fordulója a hajmetal zenekarok igazi fénykorár élte, amiből energikus, lázadó zenéjével magasan kiemelkedett a New Jersey-i Skid Row. A magyar felmenőkkel rendelkező Dave „The Snake” Sabo gitáros, valamint Rachel Bolan basszusgitáros által a ’80-as évek közepén alakult csapat albumának koszos, enyhén thrash metalba hajló dallamai igazi KO volt az akkori pop-dallam metal szépfiús világában.

A Slave To The Grind-on első lemezükkel ellentétben nem szerepeltek party-himnuszok, romantikus szerelmes andalgások. A nyitó Monkey Business az egyik legütősebb refrénnel és az album leggyilkosabb riffen alapuló dala. „Neo-punkos, sistergő energia.” A címadó daldöngölő, zord riffjei valami laza, piás amerikai power metalban fogantak, és már elsőre állon üt. „Mondhattuk volna mi is azt, amit annyian, hogy visszakanyarodtunk a blues gyökereinkhez, mert ez a duma tényleg nagyon jól hangzik.” – nyilatkozta Sebastian Bach a lemezről. „A gond csak ott van, hogy a Skid Row esetében egyszerűen nem lenne igaz, nálunk ugyanis nem a blues, hanem a Motörhead, a Judas Priest és a Mötley Crüe számít hatásnak.

A Slave To The Grind megjelenésének igen nagy jelentőséggel bírt az amerikai zeneiparban. A lemez rögtön az első helyen lépett be a Billboard listára, néhány héten belül pedig a Brit eladási listákon is felkapaszkodott a csúcsra.