Wall Of Sleep – Deserter – az új album első előzetes dala



The Road Through The Never
címmel október 26-án érkezik a Wall Of Sleep hatodik albuma, melyen már új énekesük Bátky „BZ” Zoltán lesz hallható. A lemezről első előzetesként Deserter daluk szöveges videója nézhető meg.


A dalaik szövegei többek között a túlnépesedett, túlzottan modernizált világ és az egyén eltávolodásáról, valamint komoly lelki, pszichológiai kérdésekről szólnak. A korábbi lemezekhez képest gazdagabb a hangszerelés és a dallamosabb, mégis erőteljes énektémák mellett megjelentek a BZ korábbi zenekaraiból is megszokott többszólamú vokálok is.

A lemezen szereplő nyolc dalban tovább tudtuk szélesíteni a Wall Of Sleep hangzásvilágát. A csapat már korábban is igyekezett elszakadni a szigorúan vett doom/sludge skatulyától, az album egésze pedig már valóban keveri a korábbi időszak doomos világát hard rockkal, klasszikus heavy metallal, pszichedelikus és progos elemekkel.

Miután a zenekar és a tagok ‘előélete’ és minden egyéb próbálkozás ellenére négyszer dobták vissza a támogatási pályázatainkat, végül bemorcultunk és saját erőből vettünk fel mindent. Eleve sok helyen dolgoztunk: a dobokat és a basszust a soproni Hangár klubban rögzítettük Weisz Ferenc Ferdinánd segítségével, az ének a Wisdomból ismert Nagy ‘NG’ Gábor stúdiójában ment fel, a gitárok rögzítése és a keverés pedig Egerben, a Standing Waves stúdióban folyt Sohajda Péter segédletével. Akusztikus gitárok és billentyűk a tagok házistúdióiban adódtak a mixhez, ahogy az egyes részek editálása is ilyen módszerrel készült.
” – mondta BZ.
Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.