Sonata Arctica, Monster Magnet koncertek

Iskoolakezdésig kedvezményes áron válthatjuk meg belépőnket az ősz két nagyszabású metalkoncertjére: november 14-én ugyanis a dallamos power metalt játszó finn Sonata Arctica, 21-én pedig az amerikai retro space rock Monster Magnet érkezik majd Budapestre, egy-egy fergeteges este erejéig. Az időben jegyet vásárlók kereken egy ezrest spórolhatnak mindkét koncert esetében.
_ELVALASZTO_

November 14-én ismét hazánkba látogat Finnország egyik legsikeresebb metal csapata, a Sonata Arctica. A zenekar 1996-ban, a messzi északon található Kemi városában alakult, és az elmúlt évtized alatt a dallamos power metal legnagyobb képviselőjévé nőtte ki magát. 2003 óta dolgoznak a Nuclear Blast kiadónál, és ekkor életük nagy lehetőségeként a Nightwish-sal turnézhatták körbe Európát. Rendkívül sikeres turnékat tudhatnak maguk mögött, és már Japánban és az Egyesült Államokban is ismertnek számítanak Tony Kakkoék. Legutóbbi lemezük, az Unia nemcsak a kiváló minőség és a magával ragadó dallamok miatt vívta ki a szakma és a rajongók elismerését, hanem mert ezzel az albummal a zenekar egyértelműen túllépett minden korábbi hatáson – beleértve a Stratovarius-t vagy a Nightwish-t – és a zenei életet forradalmasító finn előadók első vonalába lépett elő.




Hazánkban is gyakori vendégnek számítanak, az elmúlt években léptek már fel a Gamma Ray és a Nightwish előtt is, és saját turné keretében is rendszeresen visszalátogatnak hozzánk, legyen szó lemezbemutatóról, vagy csak egyszerű koncertkörútról. Unia című lemezüket már bemutatták, úgyhogy most az utóbbi helyzet áll fenn: zenélnek nekünk egy jót a Pagan’s Mind és a Vanishing Point társaságában – természetesen a Petőfi Csarnokban, csakúgy mint legutóbb. A 6000 forintot kóstáló belépőt szeptember 1-ig 1000 forint kedvezménnel, 5000 forintért válthatjuk meg országszerte a Ticketportal jegyirodáiban, valamint a www.ticketportal.hu weboldalon, ahol akár mobilunkra is kérhetjük a jegyet, vagy kinyomtathatjuk otthon.

Szeptember 1-ig vehetünk kedvezményes árú jegyet a finnek után egy héttel, november 21-én fellépő Monster Magnet koncertjére is. Az 1989-ben alakult amerikai hard rock zenekar remekül egyesíti a korai Black Sabbath és az ős-spacerock zenekar, a Hawkind örökségét, de igazán karakteres és ismert együttessé a frontember tette őket, hiszen a Dave Wyndorf gitáros-énekes vezette Monster Magnetnél kevés szórakoztatóbb zenekar van a világon. A hard rock legjobb toposzait éltetik tovább a mai napig, a szellemesség és egy jó adag irónia mellett állati erő van bennük, tudják mitől döglik a légy: egyik legutóbbi, Unbroken című klipjükben például egy jó tucat bikinis lány „asszisztál” a rock and rollhoz.

http://www.youtube.com/watch?v=s4O5epRZ_Zw&


A pszichedelikus retro hard rock gárda utoljára 1999-ben, a Metallica előtt játszott Budapesten, s most újra itt vannak: tavaly megjelent, 4-Way Diablo című albumukat mutatják majd be november 21-én a Wigwam színpadán. Két vendégük a kozmikus space rockot szállító angol Pilgrim Fathers, és az ex-Fu Manchu tagok által alapított sivatagi space rock csapat, a Nebula. A koncertre jegyek országszerte kaphatók a Ticketportal jegyirodáiban, valamint a www.ticketportal.hu oldalon.

2008. november 14., péntek 18.30
Budapest, Petőfi Csarnok
Sonata Arctica, Vanishing Point, Pagan’s Mind koncertek
Belépő: 5000 Ft, szeptember 1-től 6000 Ft.

2008. november 21., péntek 19 óra
Budapest, Wigwam
Monster Magnet, Nebula, The Pilgrim Fathers koncertek
Belépő: 5000 Ft, szeptember 1-től 6000 Ft.
Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.