Darzamat és a sorozatgyilkosok

A Darzamat a lengyel dark metal szcéna egyik legérdekesebb zenekara nekikezdett a 2005-ös, Transkarpatia című lemezük utódjának elkészítésébe, mely nem csak az eddigi legjobb lemezük volt, de a lengyel metal zene történetének egyik legérdekesebb darabja is egyúttal! A tökéletes hangminőség és az eredeti stílusuk bizonyította, hogy a Darzamat csatlakozott a lengyel metal színtér krémjéhez. A Transkarpatia kielégítette mind a dark és a heavy, mind pedig a rideg black/death metal rajongóinak minden igényét.
A zenekar három évig csendben volt és most jött el az ideje az új anyagnak. Így magyarázta ki nekünk Flauros, az énekes: „Nem adtunk életjelet az elmúlt néhány hónapban, bár a csend csak látszólagos volt. Volt néhány körülmény, ami még közrejátszott ebben, de arról biztosíthatlak benneteket, hogy nem nyaralni voltunk. Az egész csapat eléggé el volt foglalva néhány projecttel. Nyilvánvalóan a legfontosabb a Darzamat új lemeze, de a maradék sem kevésbé érdekes. Először is, Spectre, a billentyűsünk, teljes erejével egy fantasztikus új szerzeménnyel foglalkozott, ugyanis felkérték, hogy egy Discovery channeles film betétdalát készítse el! Ebben a lengyel sorozatgyilkosokat egy sötét és komor tükrön keresztül mutatják be. Nera (a fekete cica a képen) is részt vett ebben – ő néhány komolyan őrült zenei háttér részt énekelt fel a film számára. Valamikor idén fogják leadni.”
_ELVALASZTO_

A Darzamat zenészei más projecteken is dolgoztak, a Khode Six-en és a Neurotic Sindrome-on. Flauros: „Az új gitárossal, Chris-szel együtt írjuk a Khode Six (myspace) bemutatkozó lemezének anyagát, míg Nera és Spectre pedig a Neurotic Sindrome (myspace) lemezén. Így aztán eléggé eltértek mostanában a napjaink a Darzamat-ban megszokotttól. Ez a két banda egyébként teljesen más. De erre részletesebben majd az év vége felé térünk vissza.”

A zenekar egyúttal nekiállt az új Darzamat daloknak is. Habár zeneileg eléggé szerteágazó lesz, mégis a legkoherensebb munkája lesz a banda eddigi történetének… „A karakterisztikus szimfonikus darabokon kívül filmzenei elemek is lesznek a zenében. A felvétel súlyos lesz, klimatikus és előre mutató, nyilvánvalóan a koncepciójának keretein belül. Néhány pillanatára még azt is mondanám, hogy az anyag epikus. Így vagy úgy, számíthattok néhány meglepetésre, bár az anyag ettől még Darzamat marad. Az első koncept lemez a banda történetében…” nyilatkozta Flauros.

Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.