Kelet Underground Fesztivál – 5 éves jubileum

5 év, több mint 60, különböző stílusban mozgó zenekar, lemezbemutatók, interjúk, elővételi jegyeseknek és az időben érkezőknek ajándékok. A debreceni Kelet Underground Fesztivál 2003 októberben indult útjára – akkor még 1 napos rendezvényként, majd 2006 tavaszától 2 naposra bővült és 10-12 fellépő zenekart mutatott be minden tavasszal és ősszel.
A mostani, 5. éves fennállást ünneplő jubileumi fesztivál 2008. október 18-án ismét a már jól megszokott helyen, az Új Vigadóban lesz látható, 19 órás (pontos!) kezdéssel. A cél még mindig ugyanaz: segíteni és bemutatni a tehetséges underground metal/rock zenekarokat. A mostani rendezvénnyel vissztértünk az 1 napos jelleghez. Ennek több oka is van, de a legfontosabb, hogy megnövekedett a koncertek száma a megyében, így megváltozott a koncertek látogatottságának mértéke is. Jövő évtől átalakítjuk a fesztivált, így még több ismeretlen, de tehetséges zenekar kap majd lehetőséget a bemutatkozásra.
_ELVALASZTO_
Most is a debreceni zenekarokon kívül Magyarország több pontjáról érkeznek együttesek.
A Watch My Dying rendszeres visszatérője a rendezvénynek. Ők voltak azok, akikkel többek között elindult a első fesztivál. Az Embers még nem volt a fesztiválon és így kicsit gyarapítani tudjuk azok számát, akik most debütálnak a feszten, a Szeg zenekarral egyetemben. Ők lemezbemutatót fognak tartani ugyanúgy, mint a Slytract, akik már jártak itt és első lemezüket fogják bemutatni. Az Insanum meg már bemutatta fél éve a tehetségét, s most újrafel bukkan.

Ajándékok & Interjúk
Most is lesznek, főként az elővételi jegyvásárlóknak és a helyszínre időben érkezőknek. Ezenkívül a fellépők nagy részével érdekes riportok is készültek, amiket a Vigadó oldalán és a Kelet Underground Fanzine-ben olvashattok.

Jegyár:
1000Ft + ajándék (elővétel a Rock-Ness Hanglemezboltban)
1300Ft + ajándék az időben érkezőnek (a helyszínen)
Elővételi jegyek a debreceni Rock-Ness Hanglemezboltban (Debrecen, Vár u. 10/C alagsor) kaphatóak!
Netes jegyrendelés is lehetséges a következő e-mail címeken: ujvigado@freemail.hu, keletunderground@freemail.hu
A helyszínen CD, póló árusítás lesz!

Mindenkinek jó szórakozást kívánunk a koncertekhez!

Hexvessel Hexvessel
április 24.
Akela, Innistrad Akela, Innistrad
április 25.