SKRU – tiszta lappal

A rockzene lemezpiaci apokalipszise, a sorra záró rockklubok, a többnyire elzárkózó média ellenére is alakulnak még olyan zenekarok, akik illúzióiktól megszabadulva is képesek értelmet találni a zenélésben. A frissen alakult/újjászületett pécsi SKRU zenekar (Fodor András – dob, Fodor Bálint – basszusgitár és vokál, Kövér András – ének, Rác Hunor – gitár, Szakonyi Balázs – gitár és vokál) is felvállalta, hogy bármi történjék, ők beleordítják a magukét a rendelkezésre álló térbe, akármilyen falak is vernék vissza azt a hangot. A SKRU az egykori Brigád zenekar legutolsó felállását őrizte meg, persze tiszta lappal, és a korábbiaktól eltérő elképzelésekkel indulva.
_ELVALASZTO_
A SKRU egy teljesen új zenekar abban az értelemben, hogy dalait másfajta stílusban, új módszerrel készíti, így minden tagnak több szerep jut a zeneszerzésben. Természetesen őket is zavarba lehet hozni, ha az ember a zenei stílusuk irányvonaláról kérdezi őket, hiszen a zenei kategóriák kérdésében elég nehéz eligazodni manapság. Amit garantálnak: modern dallamos metallal rokon zene, magyar nyelvű szövegekkel, jó adag ön- és társadalomkritikus, ám építő dühvel táplálva.
A SKRU jelenleg koncertprogramján dolgozik, amellyel várhatóan 2009 első hónapjaiban áll majd csatasorba, a koncertezés tehát a jövő év elején kezdődik. Addig is meghallgatható a zenekar 3 dala, amelyek 2007 decemberében kerültek felvételre az érdi Bakery stúdióban, Bodnár Péter „Bogyó” irányítása mellett. A dalok egyelőre a zenekari myspace oldalon találhatóak: www.myspace.com/skruband, de nem sokára várható, hogy elkészül a zenekar weboldala, ennek címe a myspace oldalon megtalálható lesz.