Power Rock Girls a Yukban

„Kolos és a csajok” -lehetne akár ez is a címe annak a bulinak, melynek során a kemény zene ellenére kivételesen az erősebbik nem lesz kissebbségben. Egész pontosan egyetlen pasi, az Angelus dobosa próbálja majd tartani a frontot március 20-án, amikor is 4 női zenekar veszi be a Vörös Yukat.
A bulit a Sugarpeas nevű budapesti formáció nyitja. A feldolgozásokban utazó csajok műsorára érdemes odaérni, mivel olyan bandák slágerei fognak felcsendülni az ő előadásukban, mint a Foo Fighters, az AC/DC, a Guns N’ Roses vagy a Bon Jovi. Őket a négytagú Asylum követi majd. A 2004-ben alakult banda jópár tagcsere után most már stabil felállásban zúz, s egyre több helyen lehet találkozni a nevükkel. Dallamos metal zenéjükkel biztos, hogy hamar maguk mellé állítják ez alkalommal is az összes old-scool metal rajongót.
Harmadikként a Buttercup lép színpadra. A 2006. szeptemberében alakult csapat hamarosan elkészül legújabb, ötszámos anyagával, melynek dalait természetesen a Vörös Yukban is előadják majd. „Dallamos rock-metal stoner elemekkel” –vallják zenéjükről a csajok, akik egy vadiúj szerzeményt is bemutatnak majd az est folyamán.
Az utó-nőnapi buli koncerteit egy kőkemény zúzdával az Angelus zárja majd. A bandának nemrég jelent meg első, Halhatatlantalanítás című nagylemeze. A korong első dalához, a Pörgéshez az ősszel klip is készült, ami természetesen megtekinthető a YouTube-on. A zenekar különlegessége, hogy a fronvonalban szereplő három hölgy mögött Kirchner Kolos üti a dobokat, aki az est egyetlen férfi fellépője lesz.
A négy banda után a buli nem ér még véget, s a megkezdett csajos vonalon folytatódik tovább: egy női selector pakolja majd ugyanis a zenéket a koncertek után.

Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.