Selfmadegod hírek

„Ne készíts magadnak faragott képet vagy bármely alakot arról, ami az égben fönt, a földön alant és a vízben a föld alatt van.”

Két legendás csapattal bővült a lengyel Selfmadegod Records listája, az egyik a bostoni Psycho, a másik a japán Unholy Grave. Az előbbiek punkkal vegyített grindot játszanak, harmadik lemezüket The Grind Years címmel márciusban dobja ki a kiadó. 1990 és 94 között született dalok válogatásáról van szó, egész pontosan 52 nóta hallható majd, ezek eredetileg a Mass Consumption, Shrunken kislemezeken jelentek meg, valamint egy valag spliten, olyan bandákkal, mint az Anal Cunt, Meat Shits, Agathocles, Rot, Satan’s Warrior, Nasum.
Az Unholy Grave új studiólemezzel jelentkezik: a Grind Killers-en 23 dal lesz hallható, ezeket még 2008 szeptemberében vették fel egy holland studióban az Európa-turnéjuk közben, majd az anyag tavaly februárban kapott egy friss masztert. A japánok könyörtelen és nyers grindcore zenéje nem csak a szövegek politikai osztásai miatt jellegzetes. A digipak CD március közepén jelenik meg.
Itt még nincs vége a márciusi újdonságok sorának: új kiadvánnyal jelentkezik a belgák kultikus grind csapata, az Agathocles is. A Peel Sessions 15 dala bár nem új, de eddig soha nem hallott felvételekből áll: a szerzeményeket 1997-ben John Peel rögzítette a londoni BBC Radio studiójában.
Végezetül egy split a holland Blood I Bleed és a svéd Massgrave zenekarok között: az előbbi thrash/grind/punk-ot játszik, utóbbi pedig fastcore/punk/thrash őrületet gerjeszt. A spliten 12-12 dal lesz hallható.

Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.