Solitude Productions – évvégi újdonságok

Hat új kiadvánnyal lepi meg a doom metal rajongóit az orosz Solitude Productions az ünnepek előtt, az érintett zenekarok: Shattered Hope, Helllight, Raventale, Amber Tears, A Cold Dead Body, Catacombe, melyekről további infót a klikk után olvashattok.
_ELVALASZTO_

SP. 042-10 Shattered Hope – Absence

A görög zenekar első nagylemeze, hosszú évek munkájának gyümölcse. Minőségi atmoszférikus doom/death metal, kiváló dallamok, változatos zenei világ és virtuóz előadás. A Saturnus és Ataraxie énekeseinek vendégszereplése mellett hegedűt és csellót is hallhatunk.

SP. 043-10 Helllight – …And Then, The Light Of Consciousness Became Hell…

Brazil zenekar, harmadik nagylemez, 6 epikus funeral doom nóta mély, letargikus érzésekkel, tömör gitárhangzással és gazdag billentyűjátékkal. A zenét a zongorabetétek, a középtempós részek és a tiszta ének teszi színesebbé.

BMM. 039-10 Raventale – After

A Raventale zenekar már nem ismeretlen lapunkat rendszeresen olvasók között, egy ukrán egy személyes black/doom metal formációról van szó, mely mögött Astaroth húzódik meg. Az After egyrészt a korábbi lemezük irányvonalát követi a hangulatával és a koncepciójával, másik oldalról viszont ez egy egyedüálló mestermű, ami már inkább a depresszív black metal vonal felé közelít. A lemez aranyozott felülettel és gazdag booklettel lesz kapható.

BMM. 040-10 Amber Tears – The Key To December

Az orosz pagan színtér egyik kiemelkedő zenekarának számító Amber Tears régóta várt második nagylemeze. Míg az első albumon még erőteljesen érződött a nagy példakép, a fehéroroszországi Gods Tower hatása, addig a The Key to December-en már saját útjukat tapossák az oroszok. Népzenei motívumok a dalokban, néphagyományok a szövegekben, mindez doom/death metal köntösben a maga lassúságával és súlyával. Mérföldkő.

BURN 006-10 A Cold Dead Body – Harvest Years

A Harvest Years az A Cold Dead Body debütáló lemeze, egy koncepció köré épülő 9 dallal. Utazás a következő témák körül: emberi törekvések, ember vs. természet, az élet értelme és a halál misztikuma. A felvételek és a keverés a Mushroom Studio-ban zajlottak, Enrico Berto hangmérnökkel, a masztert pedig James Plotkin (Khanate, Sunn O))), Isis, Pelican, Earth) készítette.

BURN 007-10 Catacombe – Kinetic

A portugál zenekar bemutatkozó nagylemeze a postrock és a modern metal jegyében. A Kinetic kemény riffekből felépített fülbemászó gitártémákból és komplex dallamokból épül fel. A maszterten itt is James Plotkin (Isis, Pelican, stb.) dolgozott.

Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.