Descendants Of Depravity (2008)
Hallod milyen gyorsan abálnak a fa klumpák Hollandiában? Wehehe.
Nem tudom vajon mennyit mond a Prostitute Disfigurement neve a mai széles skálán ami a death vonalat jellemzi, sok projekt, sok album próbálkozással, de az igazi kincs mindig is a tenger alján lapult. Kezdeném egy kis történelmi áttekintéssel, ismertetés céljából. Hollandiában startolt 2000-ben egy formáció mely a Disfigure nevet viselte, 3 taggal ugyan, de szigorúan a sarokba állítottak pár halálmetal publikálót. Pár élő fellépés után szerződést kötöttek a Dismemberment Records-al, ami megpecsételte végleg a sorsukat, a banda neve attól a naptól Prostitute Disfigurement. A debütáló albumuk az "Embalmed Madness" nevet viselte, ez korlátozott példányszámban jelent meg, pontosan 500 darabot adtak ki belőle, ami el is fogyott íziben. Annak ellenére hogy dobgép segítségével rögzítették, hatalmas sikert aratott. Remek kritikákat kapott, kétségtelen tehetségeknek tudható be a banda, cukrosbácsik a kategóriában. Úgy gondolták, hogy egy igazi bandához méltóan azért szükség van dobosra, egy helyi srác „Tim” lépett be püfölni a bőröket, de több infó nem derült ki sajnos a kollegáról, de hamar le is lépett, a helyét Michiel (Katafalk, Toxocara) vette át. 2005-ben szerződtek a „Morbid records”-hoz, ahol piacra bocsájtották a "Deeds of Derangement" című albumot, mindez történt 2003-ban. A zseniális koncertfellépéseket sorozó banda új alapokra helyezte a modern death metalt. Felléptek olyan bandákkal mint a Suffocation, Exhumed és a Gorerotted, de a 2005-ös "Left in Grisly Fashion" albumuk után, ami már a „Neurotic Records”-al történő szerződéskötésük után született, a Cannibal Corspe és a Deicide is színpadot osztott velük. A nemrég megjelent albumuk, ami azonnal belopta magát a szívembe, a „Descendants Of Depravity” című lemez, kétségtelenül egy mestermű, a 2008-as lemezek között kimagasló. A studiófelvétel kifogástalan minőségű, minden keverés a helyén, sajnos elég sok banda tehetségét húzzák le a stúdió okozta károk, itt minden „straight”.
 

Ebben az esetben nem találom oly fontosnak sorolni a hatásokat, hiszen olyan lemezt tarthatunk a kezünkben, ami többszörös megelégedést vált ki, ez persze nem teljesen szubjektív vélemény, ha mégis keresni kéne hasonló bandákat, akár korai, vagy akár a régebbi frontvonalakból, akkor talán egy kis Origin, egy kis Sickening Horror, egy csipetnyi Behemoth, és persze a technikai precizitás terén a Cryptopsy jutna eszembe.

Ahogy bebombáznak az első „Torn in Bloated Form” című számmal, felpörget, érzed a mélyről jövő érzelmeket, ahogyan szakítja le a hajad, de a folytatás sem egy instant puding, amit csak úgy kifőznek. „The Sadist King And The Generallissimo Of Pain”, nem semmi már maga a cím sem, de az mérlegmentes agressziósajtolás ami üvöltve tombol megadja a lemez brutalitását. A duál vokál jellemző elem a mai death, brutal death, és deathcore formációk performanszában, de ne feledjük, hogy azt használni is tudni kell, itt is megjelenik… a sorvégi elharapások és ahogy ráfekszik a zenére, technikailag tökéletesre csiszolt gyémánt. A „Fatal Fornication” című dalban pár gore elem is felbukkan ének téren, de a háttérben ugyanaz a kegyetlen brutal death metal dübörög, némi dallamgyanús szólóval, ami az egész albumot övezi. Úgy gondolom, hogy ezek a kis gitárszólok szükségesek, és illenek is a lemez összképébe, mert a monotonitás amúgy sem mondható el, de ezzel még jobban megfűszerezik az amúgy is pörgős, érdekes lemezt. Itt-ott előjön némi lüktetés, de ez had szolgálja már a drámai hatást, pillanatok alatt rá lehet állni az ütemére, és a gitár témák fergetege magával sodor, nem lehet kikapcsolni. 

A konstrukció, és a dalok elrendezése is jól megoldott tényező, mivel egy lineáris vonalon lefuttatott felépítés érezhető, odaböknek egyet még az utolsó dallal is („Sworn To Degeneracy”). Ahogy leáll érzed hogy, MOST hallottál valamit, MOST éreztél valamit, a CD-t a bonus DVD kiadással meg tudod fizetni, de az élmény megfizethetetlen, lol. Abszolúte telitalálat nálam, ajánlom mindenkinek aki szeret elveszni ebben a világban, üteméhes figurák jelentkezését várja a lemez, akik nem vetik meg a zenei vadorzást.
Prostitute_Disfigurement_Descendants_Of_Depravity_2008
Kiadó:
Stílus:
Brutal Death Metal
Értékelés:
 
Pont
: 9.9 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Torn In Bloated Form
2.The Sadist King And The Generallissimo Of Pain
3.In Sanity Concealed
4.Killing For Company
5.Storm Of The Fiend
6.Life Depraved
7.Carnal Rapture
8.Fatal Fornication
9.Sworn To Degeneracy
10.+ bonus DVD
Írta:
zao
2008. július 14., hétfő, 12:18
Facebook:
Pistike66 2008. július 14., hétfő, 16:45
Pistike66
Csatlakozott:
2008. június 17.
Hozzászólások: 3408
Igazán nincs mit:-)
zao 2008. július 14., hétfő, 16:43
zao
Csatlakozott:
2008. június 18.
Hozzászólások: 31
köszi a hozzászólást, egy szar copy/paste elszarta, nem volt kedvem folyton begépelgetni, jó hogy szoltál, elég nagy égés lett volna ha így marad. az elismerő szavak is jól estek, köszönöm.
Koncertek
XI. Zorall Sörolimpia 2018
augusztus 22.,
Pelso Camping
Kaltenbach Open Air 2018
augusztus 23.,
Spital Am Semmering
XXXII. Rockfesztivál a kápolnáért
augusztus 24., 16:00,
Sitkei Kálvária Kápolna
20 Years of Desecration Europe Tour 2018
augusztus 28.,
S8 Underground Club
Pain of Salvation, Kingcrow
szeptember 5.,
A38 Hajó
Rock On! Fest 2018
szeptember 8.,
Barba Negra Track
Abbath, Baest
szeptember 10.,
A38 Hajó
Blood Offerings Over Europe 2018
szeptember 11.,
Dürer Kert - Room 041
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.077 seconds to render