Lethal Conflict
When Midnight Strikes! (2008)
A 2000-ben alakult, anno hardcore-t játszó Stigma formáció a világra szabadította a horrort a When Midnight Strikes! lemezével. Stefano “Vlad” Ghersi és Morgan Ferrua voltak az alapítók, és ahogy érkeztek a további tagok 2003-tól már komolyabb eredményeket is elértek, mégpedig olyan bandákkal játszottak együtt mint a Napalm Death, Soulfly, Converge, Marduk, és a The Black Dahlia Murder. Érdekes összesítés ez, hiszen nagyjából a felsorolt bandák mindegyikétől akad némi elem, ami fellelhető a lemezen. Teljesen modern a banda, mint felfogásban, mint stílusban, és ugye technikai tudásban is halmozódnak azok a megoldások, ami a régi „nagyok” által szerkesztettek, általuk leporoltak, és újrafényezettek. Ez a fény korántsem mondható tompának, mivel ahogy a lemez is, nagyon élénk.
Hatalmas zúzda van végig a lemezen, csodálatos gitártémák, és végre egy melódikus deathbe hajló deathcore, és nem csak a felső két húr szakaszos pengetését hallom riffelve, ami már rég unalmas és tucat, ők nyilvánvalóan mások. Azok a dallamok, azok a témák amik felhangzanak a lemezen egyenesen magukkal ragadnak, és egy kis utazásra bíztat a klasszikus horror világában. A szövegek nagyon ötletesek, kicsit klisésnek tűnhetnek, de ebben a kategóriájú zenében nem nagyon hallottam vámpírokról, vérfarkasokról, és ők az egész albumot e köré fonták. A hangulat kísérteties és kellőkép magával ragadó. Vlad hangja kétségen kívül illik a zenébe, nagyon tetszik a stílusa. Az ének és a félelmetes tekerések nagyon szépen összhangban vannak, a háttérben dübörgő dobokkal is.  Nem nagyon emelnék ki dalokat, hiszen az egész lemez egy kerek egész, és mindegyik dal hasonlóan kiváló.


A lemez a modernsége miatt kapott szerintem deathcore besorolást több helyen, de amihez igazán tudnám hasonlítani az az At the Gates, megspékelve egy kis metalcore-al, Göteborg még mindig kísért, de ha belegondolok nem is baj ez. Egy gyengesége van a srácoknak, ami a promóciót is csak hátráltatja… Először mindenki hallgassa meg a lemezt, aztán nézze meg az „I Am Dracula”-hoz készült klipet. A szörnyű szó kevés lenne hozzá, amihez tudnám hasonlítani azok az ezer éves magyar csodálatos akciófilmek, amiben össze-vissza kapálóznak, vagy egy kis Jackie Chan koprodukció kis sikítozásokkal, és bábmozgással. Egyszerűen nem értem hogy volt bátorságuk ilyen kitűnő zenéhez ilyen ócska videót készíteni, ami megtalálható külön adat track-ként a cd-n!!!

A zene zseniális, a srácok remek munkát végeztek, végig felpörget, és élvezheted a hullámzó gitárt, pár végighallgatás után már a magadénak érezheted a lemezt, hiszen ez a világ és a dallam kompozíció mesteri kivitelt nyert. Akik szeretik a zúzdát, a kemény, energikus zenét, megspékelve melódiákkal és hangulattal, továbbá az új köntösbe öltöztetett klasszikus gitártémákat feleleveníteni, azoknak bátran ajánlom ezt a remek albumot. Nagy élmény volt számomra hallgatni, nem fog nektek sem csalódást okozni!

Stigma_When_Midnight_Strikes_2008
Kiadó:
Forgalmazó:
Stílus:
Melódikus Death Metál/Deathcore
Értékelés:
 
Pont
: 10 / 10
 
Külalak
: Gyönyörű
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Walpurghis Night (Intro)
2.I Am Dracula
3.Silver Bullets and Burning Crosses
4.To Be Really Dead... That Must Be Glorious!
5.Flesh Ritual
6.Beneath the Crown of Eternal Light
7.Blood, Your Precious Blood!
8.Call for Vengeance
9.Walking the Fields of Apocalypse
10.Sons of Midnight
11.Epitaph of Pain [*Re-Mixed Bonus Track]
12.I Am Dracula [Multimedia Track]
Írta:
zao
2008. augusztus 14., csütörtök, 14:47
Facebook:
ww1tchburn3r 2008. augusztus 22., péntek, 14:01
ww1tchburn3r
Csatlakozott:
2008. január 5.
Hozzászólások: 42
na nézzük sorjában, te sokat írtál, most rajtam a sor
Én a black dahlia murder kapcsán nem nagyon olvastam még ellenvéleményeket magyar site-okon, bár tudok olyan emberről aki ma már letagadná hogy halgatta korábban. a kommentemből kihagytam a személyeskedést, de neked nem sikerült. nagyfejű atompózer lennék? Ahhoz képest szerintem egész sok "kommersznek" mondható zenekart/lemezt meghallgatok pl az in flames 2005-ös lemeze még mindig elég nagy fav annak ellenére, hogy a többi újkori munkájuk már nem tetszik annyira, aztán ott van még a haunted, őket sem igazán lehet a föld alá gyömöszölni, vagy ma divatos műfajokon belül a boysetsfire vagy a KSE (bár tőlük csak az end of the heartache).
A Black Dahlia Murderrel az a baj, hogy klissévé vált, jóval több mint egy zenekar (ez esetükben elég kétes dicsőség mondjuk). Inkább egyfajta státuszszimbólum a hamburgerzabáló, "koncerteken-vadul-mosholó" :-p 14-15 éves kis gyökér amcsiknak. Sok helyről nyúlnak viszont elég jól és hála a mögöttük álló marketingnek, nagyon is jól el tudják ezt adni. Mondhatnám úgy is, hogy sikerorientáltak. Ez persze nem baj az élet egyes területein, mert kell az érvényesüléshez, csak a zenének nem erről kellene szólnia szerintem, Én magam részéről elég undorítónak tartom. Az amerikai példa pedig elég ragadós és más zenekarok előtt is megcsillan a remény, hátha ők is le tudnak húzni még egy bőrt arról a bizonyos rókáról. ők a zeneipar kurvái. ettől függetlenül lehet őket szeretni, mert paris hiltonnak is megvan a maga közönsége (ha már felhoztad a popszakmás párhuzamot)

visszatérve kicsit a cikk tárgyára: szerintem nem értetted meg, hogy mit kifogásoltam a lemezben, így leírom mégegyszer: jellegtelen az egész!! nincs benne egyéni ötlet és frissesség, csak technikás játék, ami még önmagában kevés és nem fog egy lemez se 10 pontot érni. Tucatjával kerülnek ki a netre nap mint nap ehhez hasonló bandák! egyébként az is lehet, hogy oldalt tévesztettél: van egy másik magyar site, ahol ez dívik (igaz, nem a cikkíróknál, hanem a közönségnél) ott szoktak az ilyen középszerű tucat-produktumok előtt ennyire mélyen fejet hajtani.

Két gondolatotom lenne még: az előző hozzászólásaidban nem a cikket védted meg, csupán engem próbáltál oltani, illetve a cikkeid között nem látom a következetességet: a Fear, Emptiness, Despair 5 pontot kapott, mivel nem hozott semmi újat, annak ellenére, hogy profi és jelentős zenészek munkája a felismerhető stílusjegyekkel. ez 10 pontot kap, annak ellenére, hogy jelentéktelen zenészek innen-onnan ismerős jegyeket felmutató debütalbuma. Ja, a régi nagyokról annyit, hogy volt szerencsém látni a nemrég az Obituaryt, alig egy hete pedig Carcasst és hatalmasat ütöttek :-)
zao 2008. augusztus 15., péntek, 22:27
zao
Csatlakozott:
2008. június 18.
Hozzászólások: 31
és azt hozzáteném hogy a régi nagyok, akik most már jóformán, sz*rt sem tudnak produkálni simán lejátsza pár fiatal klisébanda, és hiába dől az alkoholittas lehelletből ki pár hang a roskadozó test alatt ki a nagy öregek szájából, nem mennek vele sokra, elismerem őket, szeretem őket, de az irigység nem csak a popszakmában jelentkezik =)
zao 2008. augusztus 15., péntek, 22:24
zao
Csatlakozott:
2008. június 18.
Hozzászólások: 31
igazából nekem alapból nagy kedvencem a TBDM, és hiába szarozza osztja és fikázza mindenki, talán mert ilyen tehetséges zenészeket nem vonultatott fel ez az évtized mint ők. persze divat, persze semmi nem felel meg a nagyfejű undergrounder atompózőröknek, mert ami jó és sokan hallgatják azt le is kell tolni a fórumos darálókon. egyszerűen gusztustalannak tartom azt az antipolitikát amit folytatnak az ilyen zenészek ellen. ennyit csak a black dahliáról. ez a banda pedig abszolúte kellemes emlékeket vetített, mivel nagyon jól használják azokat a gitártémákat, melyeket klisésnek titulálnak. újat már nagyon nem fogunk hallani, szinte semmiben, én már hozzászoktam, hogy régi 'új' dalokat hallok, és nem meglepő hogyha nagy kedvenc jön elő, és még ügyesen is adják el magukat akkor felpontozom. a stílus meg magában gyönyörködtet, a klasszikus horror elem a populáris vonalban nem tűnt fel olyan szinten hogy gyakorinak mondhasd, ők egy albumot készítettek ebben a témában, és nem egy teljes banda portfóliót. őszinte tiszteletem hogy fel tudtál hozni néhány példát *meghajol*. a pontozásról és a stílus kavalkádról pedig ennyit. nem osztás, és nem sértegetés ez az egész, nem is keltem ki magamból, de azt nem tudom megérteni, hogy miért gond az ha megkapja egy fiatal tehetséges banda azt a pontszámot amit megérdemelnek, mert a lemez ötletes, nem giccsmentes ugyan, de kiváló külalakot nyert.
ww1tchburn3r 2008. augusztus 15., péntek, 17:28
ww1tchburn3r
Csatlakozott:
2008. január 5.
Hozzászólások: 42
kiváncsi lettem a lemezre miután megláttam, hogy 10/10 de sajnos csak myspace-ig jutottam, a letöltésre már nem vettem a "fáradságot". pedig a borító intő jel lehetett volna, hiszen a giccsessége és semmitmondósága (deathcore és black metal klissék, csili-vili effektek stb) előrevetíti azt, amit ez a zene magában hordoz. a banda nem titkoltan a TBDM-rajongótábort célozza, ennek is van minden alárendelve. az egysíkúságot nem egyensúlyozza a tagok technikai tudása (ez mondjuk nem csak erre a bandára igaz) a számcímek sem klissémentesek, amúgy ennek a vámpírsztájlnak a legnevesebb képviselője a Dr.Acula de akad még pár banda, csak hogy reflektáljak a kijelentésedre, miszerint ebben a kategóriájú zenében nem hallottál még vámpírokról. legközelebb csínján a pontokkal!
Koncertek
Stone Sour, Nothing More
június 25.,
Barba Negra Track
Summer Totenritual Crusade 2018
június 27.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
Alice In Chains
július 1., 19:00,
Budapest Park
Ten Years After - 50th Anniversary
július 1.,
A38 Hajó
Billy Idol - Live! 2018 Tour
július 2.,
Budapest Park
Exodus, Savage Messiah
július 4.,
Dürer Kert
Gothoom Open Air 2018
július 5., 13:20,
Revištské Podzámčie
Soulfly
július 8.,
Dürer Kert - Kerthelyiség
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.103 seconds to render