Distrust EP (2011)
A nagymágocsi Angertea 1996 óta van jelen a honi undergroundban. Amolyan kult csapatnak számítanak agyas zenéjükkel.
Három lemezzel a hátuk mögött - Lélekvágy (2001), Rushing Towards the Hateline (2006), Twenty-Eight Ways to Bleed (2009) - most úgy tűnik van esélyük kilépni a nemzetközi porondra. A hírekből már mindenki értesülhetett arról az örvendetes hírről, hogy a csapatot nem kisebb név kereste meg, hogy együtt dolgozzanak, mint a neves producer, a Grammy-díjas Neil Kernon.
Kernon nevéhez rengeteg elismert zenekar sikeres albuma fűződik. A teljesség igénye nélkül néhány név: Queensryche, Dokken, Nevermore, Flotsam And Jetsam, Cannibal Corpse, Deicide, Nile.


Nos, az első körben egy három számos EP-t rögzítettek a Dystopia-s Vári Gáborral, valamint Mészáros "Murphy"  Gáborral. Ennek keverését végezte Kernon. S, ha már kint volt az anyag a tengerentúlon a maszterizálást is megcsapták. Ezt az az Alan Douches végezte, aki korábban a Sepultura, a Mastodon, a Dillinger Escape Plan lemezein is dolgozott.
Ha mindez még nem lenne elég, vendégként felbukkan a címadó nótában a hamarosan nálunk is fellépő Scott Reeder (ex-Kyuss, Kyuss Lives!), a klipesített Streams-ben pedig a Nevermore-os Vörös Attila (lásd még Leander, Vulgar Display Of Cover) játszik egy ízléses szólót.
Meg is lett az eredménye ennek a nemzetközi kooperációnak. Kiválóan szól az anyag, mindent nagyon jól hallani. Ez persze a zenekar és az itthoni hangmérnökök érdeme is, szóval riszpekt!


Most pedig mélyedjünk kicsit el a tetszetős papírtokos EP dalaiban.

A nyitó Frog In The Oven nem egy könnyű darab. Nem vagyok akkora szakértő a csapatot illetően, mint talán illene, de úgy érzem ebben a Tool-jellegű hét perces nótában sikerült majdnem szinte minden Angertea "stílusjegyet" kidomborítaniuk. (Pici Faith No More, csipet extrém metal, grunge, stoner, stb.) A nóta kicsit depresszív, kicsit kiakadós, le tud húzni, ha belemerülsz.

A címadó Distrust egy hagyományos, vonszolósabb tétel. A vendégeskedő Scott Reeder hangzása azonnal felismerhető.
Gergő énekdallamaiban meg némi keleties, pszichedelikus hatást vélek felfedezni. És ez hatásos, megfelelő hangulatban garantált a hidegrázás. Ebben a nótában lehet talán a legjobban felfedezni, milyen jól lehet hallani mindenkit.A Streams meg a kedvencem. Igaz, talán ez mutatja a legkevésbé a zenekar közismert arcát. Ez a nyugis, többé-kevésbé akusztikus, elszállós dal engem mindig elvarázsol. Vörös Ati visszafogott szólója meg nagyon el van találva. Gergő pedig olyan kifejezően énekel, hogy na.
Most dícsérhetném még a zenélni tudásukat, meg a dalszerzői képességüket, de hallgassátok meg az anyagot, hisz ráadásul weblapjukról mindenki számára jó minőségben elérhető, aztán alakítsátok ki a véleményeteket.

Összességében ez egy nagyszerű lehetőség volt a banda számára, amit úgy érzem ki is használtak. Ha ezzel az anyaggal sikerül megvetniük a lábukat az nagy és megérdemelt fegyvertény lesz. Mert megérdemlik.
Angertea_Distrust_EP_2011
Kiadó:
Értékelés:
 
Pont
: 8.5 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Frog In The Oven
2.Distrust
3.Streams
Írta:
9000Sanyi
2011. február 16., szerda, 22:29
Facebook:
Angertea - beszélgetés a nagymágocsi trióval
Interjú, 9000Sanyi @ 2016. április 14., csütörtök, 05:42
Angertea - Snakes in Blossom (2016)
Kritika, 9000Sanyi @ 2016. március 21., hétfő, 14:19
Black Tape Store - Deadly Ripe Ninjas (2015)
Kritika, 9000Sanyi @ 2015. március 31., kedd, 12:55
Angertea - Nr.4: Songs exhaled (2012)
Kritika, 9000Sanyi @ 2012. október 4., csütörtök, 08:12
Koncertek
The Poodles, Degreed, Swissmayd
szeptember 19., 20:00,
Barba Negra Track
Darkness Enthroned Festival
szeptember 21.,
Dürer Kert
Arkona, Dalriada
szeptember 28.,
Barba Negra
Apocalypse Over Europe Tour
szeptember 30.,
Barba Negra
Vindictive Miscreant Tour 2018
október 8.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
Kamelot, Leaves Eyes
október 9.,
Barba Negra
Repulsion For Humanity Tour
október 10.,
Dürer Kert
október 11.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.039 seconds to render