Sign of Moloch [EP] (2010)
Nem tudom ki mennyire van tisztába a szegedi Mörbid Carnage munkásságával, de akik kedvelik az old school ízekben vergődő thrash-black dolgokat, azoknak illik ismerni. Nos, mostani kritikánk is az imént említett csapathoz kapcsolódik, hiszen a Tyrant Goatgaldrakona mellék szárnyacska, amely a Stygian Shadows-nak köszönhetően tavaly kiadta első kislemezét. A felállás Lédeczy Lambert ének és dob, illetve Grave Desecration and Necrosodomy gitárok - azt a picsa, szép művésznév, igaz?! Amúgy egy valag más csapathoz is kapcsolható, némelyik nem is pici, de ilyen komoly ön-titulus után, már nincs kedvem listázni. Szóval lássuk a kislemezt; a hangzás korrekt, a külsőségek puritánok, de tökéletesen illenek ehhez a nem túl vehemens, s megiscsak régi sulis képződményhez. Bár több helyen is black-deathnek skatulyázzák őket, én inkább maradnék a klasszikus döngölős death metalnál, némi thrash és black vívódással.


Mély, néhol sebes, máskor középtempós zakatolásokkal teli '90-es évek eleji halállal találjuk magunkat szembe, amelyhez legközelebb talána korai Incantation, Blasphemy, illetve Asphyx és Beherit áll, ezek barbár elegye ez, mély hörgéssel és háborgó lendülettel. A dalok kellően változatosak, de lényegében egy bizonyos kört és korszakot ölelnek át, nosztalgikus és némileg gore jellegű. A feszes és puritán témák ellenére akadnak részek és zárások, melyeken nagyon is érezni, hogy a cél nem a kíméletlen hadjárat volt, hanem egy fölényesen megnyert csata. Az összhatás természetesen több mint jó, bár élőben csak vendégzenészekkel tudnak fellépni.
Egyszer már sikerült elcsípnem a Mörbid Carnage-t – s remek bulit adtak, úgy gondolom ez a kicsit nehezen megjegyezhető nevű kétszemélyes halál brigáddal se lenne másként. Amit hiányoltam azok a szólók; több dalban is mintha lenne, de beleveszik a régies hangzásba, az időutazásba és az okkult teremtmények jajveszékelésébe, no meg a mély hörgés kísérte kegyetlen űtvesztőbe.
Aki vevő egy hazai (de angol nyelvű), nem demós értékkel rendelkező (sem zene, sem hangzás, sem pedig külsőségek) csapat próbálkozására, az tesztelje a szegedi horda kislemezét.


Tyrant_Goatgaldrakona_Sign_of_Moloch_EP_2010
Kiadó:
Stílus:
Régi sulis háborús halál...
Értékelés:
 
Pont
: 8.7 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.The sign of Moloch (3:44)
2.Lords of Catharsis (3:35)
3.The born of hatred (3:26)
4.Whip of Lucifer (2:55)
5.Tyrant Goatgaldrakona (6:48)
Írta:
haragSICK
2011. április 2., szombat, 18:49
Facebook:
Stygian Shadows 2011. április 4., hétfő, 18:59
Stygian Shadows
Csatlakozott:
2010. március 29.
Hozzászólások: 183
Válasz goathorn üzenetére:

Szerintem ez egy fasza anyag lett, már csak meg kéne vennem. :-) Remélem majd valamikor fognak koncertezni is.Még kapható egy ideig. Ha érdekel, írjál e-mailt ide: stygian@t-online.hu
goathorn 2011. április 4., hétfő, 12:18
goathorn
Csatlakozott:
2010. december 18.
Hozzászólások: 186
Szerintem ez egy fasza anyag lett, már csak meg kéne vennem. :-) Remélem majd valamikor fognak koncertezni is.
Koncertek
The Rise of Chaos World Tour 2018
január 21.,
Barba Negra
Cryptoriana World Tour
január 21.,
A38 Hajó
European Pilgrimage Tour Part III.
január 22.,
A38 Hajó
Gods Of Violence Tour
január 26., 18:00,
Barba Negra
British Punk Invasion
február 2., 17:00,
Barba Negra
Downfall of Gaia, Hamferđ
február 9.,
Kvlt
Fight the Plague 2018
február 18.,
Dürer Kert
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.024 seconds to render