Terror for Sale (2005)
Ezt a zenekart sem az „eredeti” neve adja el, az biztos. Enyhén szólva, félve kezdtem neki a lemez első hallgatásának, aztán jött a döbbenet. Minden cécó nélkül szakadtak a nyakamba az északi thrash riffek, jellegzetes énekkel. Felkerestem a zenekar honlapját, és bizony itt jól ismert, vagy legalábbis hozzáértő zenészek nyomják a muzsikát!

A csapat tulajdonképpen egy project, 99-ben alakultak, ez pedig harmadik stúdióalbumuk. A vokált Bjorn "Speed" Strid (Soilwork) szolgáltatja, a dobokon Erik Thyselius (Construcdead, Face Down) játszik. A zene pedig, mint említettem északi riffekkel operáló thrash metal.

A cd tempója szédületes, nem is tudom mihez hasonlítani. (talán új Dragonforce?:)) A refrén részeknél jellemzően minden számban középtempóra váltanak, legalábbis belassulnak, lenyomnak pár dallamos riffet (amik tényleg királyak, bár mintha nem túl eredetiek lennének), aztán újra a húrok (dobok) közé csapnak.

Meghallgattam egyszer, kétszer, sokszor a lemezt, de bevallom, a refrén részeken kívül nem emlékszem semmire. Szerintem, éppen a sebesség az album legnagyobb hibája. Persze, ha valaki hallgatja, nem figyel erre, csak ámuldozik, hogy képesek ilyeneket eljátszani, a tempót tartani, pontosnak lenni. Tehát azért kellően szórakoztató a dolog, meg a 39 perc sem egy eposz, de az összkép mégsem az igazi. Érdemes egy pillantást vetni a számcímekre. Kár, hogy bookletet nem mellékeltek, pedig gyilkosak lehetnek ezek a szövegek :). Nem, kell komolyan venni, így már érthető a névválasztás is. Másik dolog, ami zavart: a hangzás. A gitárok igen magasan vannak kiemelve, mintha a mélyek eltűntek volna. Nem tragikus, de lehetne jobb is.

Ki vagy éhezve egy elsöprő lemezre? Ebben nem fogsz csalódni. Azonban vigyázz, ez kicsit olyan, mint anno egy régi hangpróbán a The Haunted cd volt párunknak, tudjátok, egy csepp is elég.

Kiadó: Scarlet Records
Forgalmazó: Musicworld 2000
Terror_2000_Terror_for_Sale_2005
Stílus:
thrash metal
Értékelés:
 
Pont
: 7.5 / 10
 
Külalak
: Átlagos
 
Hangzás
: Átlagos
Dalok:
1.Five Star Prison
2.Metal Mosh Massacre
3.Cheap Thrills
4.King Kong Song
5.Wrath Of The Cookie Monster
6.Satans Barbecue
7.Flesh Fever Fiesta
8.Liquor Saved Me From Sports
9.Fed Up Anthem
10.Mummy Metal For The Masses
11.Stattena T(h)rash
12.Bloody Blues Blaster
Írta:
Rely
2006. február 18., szombat
Facebook:
Koncertek
Death by Stereo, Godgiven, Igor, Touch, Szükségállapot
február 19.,
Dürer Kert - Room 041
Machine Messiah Tour 2018
február 25., 18:00,
Barba Negra
Amenra, Boris
február 26.,
A38 Hajó
Winter Assault Tour 2018
március 1., 20:00,
Dürer Kert
Mutilated And Assimilated Tour 2018
március 6., 20:00,
Dürer Kert
Rhapsody 20th Anniversary Farewell Tour
március 8.,
Barba Negra
Slow Death European Tour 2018
március 9.,
Dürer Kert
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.012 seconds to render