Kruk
It Will Not Come Back (2011)
"A térben a távolság mindent megkicsinyít, mert mindent összehúz, minek folytán a hibák és fogyatkozások eltűnnek, miért is kicsinyítő tükörben vagy a camera obscurában minden sokkal szebbnek jelentkezik, mint a valóságban. Éppen így hat az időben a múlt: a rég elmúlt jelenetek és folyamatok a szereplő személyekkel együtt gyönyörűeknek tűnnek fel az emlékezetben, mert ez mindent elrejt, ami ..."
/Schopenhauer/

A lengyel Kruk alakulása réges régre tehető s nem keverendő össze a Doom ősökkel. Idén a Metal Minds Productions jóvoltából egy igazán exkluzív DVD-s bónusz lemezzel megjelent a második nagylemez. A zene minden értelemben a klasszikus hard rock keveredése egy csipetnyi progresszióval. Előre bocsájtom, az évek elteltével még mindig nincs ezekre a műfajokra valós rálátásom, így tehát csupán nyers tényeket és benyomásokat fogok közölni az It Will Not Come Back kapcsán. A hangzás korrekt (a műfaj kritériumaihoz igazodva egy kicsit régies) a külsőségek pedig pazarok!Maximálisan kellemes és professzinális hallgatni való azoknak akik kattognak a '70-es és '80-as évek közti sziklák vonulásán, olyan monstrumok hatásairól beszélhetünk, mint az UFO, Black Sabbath, Deep Purple, Uriah Heep, Led Zeppelin és további sorstársaik. Azért azt is érezni, hogy a jelenben születtek a nóták, hiszen mint már említettem némi progresszív hajazás is itt-ott felmerül, de senki ne gondoljon túl mély hatásokra, egyszerűen csak egészséges fejlődés és átvezetés mindez, hiszen a Kruk mindennel együtt és függetlenül is egy klasszikus értelemben vett hard rock zene. Felmerül bennem jogosan a kérdés, hogy vevő-e erre valaki most 2011-ben, a DVD koncert dalai és a telt házas nézőtér bizony-bizony azt mutatja, ha máshol nem is, de országukban közkedveltek és megbecsült nagyérdemű zenészek.


Akinek sokat jelentett-jelent a hatások terén felmerül nevek halmaza és némi friss vért is szeretne fáradt artériáiba pumpálni, az próbálkozzon meg a lengyel madár látta rácsos boltívvel...
Kruk_It_Will_Not_Come_Back_2011
Kiadó:
Stílus:
Régi idők jelenje...
Értékelés:
 
Pont
: 8.9 / 10
 
Külalak
: Gyönyörű
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
CD
1.Intro
2.Now When You Cry
3.In Reverie
4.Imagination
5.Embrace Your Silence
6.Forever
7.Here On Earth
8.Cold Wall
9.Every Night
10.It Will Not Come Back
11.Simply The Best
+DVD
Írta:
haragSICK
2011. július 16., szombat, 12:37
Facebook:
Koncertek
SzegeDEATH fest. 5.
május 26.,
Gin Tonic Klub
The Lord of the Underworld Tour 2018
május 30.,
Dürer Kert
Metalfest Open Air 2018
június 1., 10:00,
Amfiteátr Lochotín
Rise Aganist, Poison Alley, Satelles
június 6.,
Budapest Park
Nova Rock Festival 2018
június 14.,
Pannonia Fields
Killswitch Engage
június 16.,
Akvárium Klub
Body Count, Powerflo
június 17.,
Budapest Park
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.029 seconds to render