Jack
Beteg kor (promó) (2011)

Na igen, a mai nyápic porondon futó sok ócskaság mellett mindig örömmel tölt el, mikor ilyen anyagokba botlok, mint a kiskunhalasi Jack demója. Az ide feltett két gyors grindcore bomba simán elmehetne lemezre is a hangzás alapján. A mai világban én sok értelmét már nem látom a demózgatásnak, mert csak szétforgácsolódik egy csapat tőle. Érdemesebb inkább megírni még néhány jó nótát, hogy összeálljon egy lemeznyi anyag, főleg ha a fent említett műfajban gondolkodunk. Miért? Mert egy jófajta grindcore/punk banda produkcióját egyébként sem lehet 30 percnél tovább bírni, olyan terjedelemben viszont vérpezsdítő lehet. Mellesleg, ahogy említettem a két szám hangzása messze alázza az átlag demókat, és nemcsak azért, merthogy ebben a műfajban ne lenne fontos az...
A csapatnak már vannak korábban megjelent kiadványai... Azokról mit lehet tudni??? Sőt! Ahogy nézem kiadók is jelentettek már meg anyagot tőlük (jól látom?). Egy biográfiát igazán össze lehetett volna dobni már. Megtaláltam a csapat régi honlapját is, ahol azonban vírust jelzett a rendszerem. Ez mondjuk szubjektív reakció is lehet, hiszen a virusirtók is neurotikusan működnek mára...


Mit kapunk a Beteg kor címre elkeresztelt, alig több, mint 4 perces demón?
Mint ahogy már említettem kiváló hangzást, plussz tempót, erőt, és egy vérbeli széttaposós grindcore zenét. A Jack Myspace oldalán illetve az arckönyv felületen több régi dal is meghallgatható, ezek hasonló stílusban íródtak, bár a punk gyökerek is fellelhetők.
Érdekes ötlet grindcoret két gitárral játszani, de ha a zenészek kellően pontosak, miért ne? Itt, ahogy figyelem, ez megvan. A basszus szerencsére nagyon vastagon odateszi a szőnyeget a gitárok alá. Néha eltérhetne egy kicsit a gitárdallamtól, bár lehet direkt ez volt a cél. A Vakság felénél jó a felhúzás.

A dobnál viszont tessék megtanulni kiütni azt a lábcint dupla tempóban, ahogy illik, mert ennél a sebességnél még ki lehet. Hatalmasat dob majd a zene lendületén. Akinek ilyen jól teker a lába, annak ezt is oda kell tenni mellé!
Amin még szintén javítanék, azok a szövegek. Ahogy itt jönnek, az túl konkrét egyrészt, másrészt pedig metalzenében, legalábbis az extrém fajtában teljesen felesleges "verset" írni. Nem kell odatuszakolni a sorvégekre a rímeket, hiszen nem is nagyon érteni, hogy mi a szöveg (nekem csak a .txt fájl megpillantása után derült ki, hogy magyar nyelvű), valamint a fontosabb szempont, hogy itt a szótagolásnak patent mód rá kell feszülni a vázra. Tehát ritmika az esztétika helyett!
Ha bántottam a szöveget, akkor viszont dicsérnem kell Levi torkát, mert jól passzol a műfajhoz, és a Beteg korban már a magasabb hangfekvésekkel is bepróbálkozik, igaz oda kéne még egy kis erő.
A kisebb hibák ellenére is ígéretes az anyag, és mivel nem szeretném letörni a csapatot (bár nem tűnnek ők olyan lelkizős bandának - mellesleg nem is ma kezdték a zenélést), biztatásképpen jó osztályzatot adok.
Letölthető a cucc innen.

Szóval hajrá, és érkezzen egy lemez mihamarabb! Elviselné a hazai "színtér". Meg kérünk egy normális biográfiát!!!
Jack_Beteg_kor_promo_2011
Kiadó:
Stílus:
grind metal
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
 
Külalak
: Átlagos
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Vakság (1:57)
2.Beteg kor (2:09)
Írta:
Nagaarum
2011. december 6., kedd, 06:16
Facebook:
Jack / Meth Leppard - (Split) (2017)
Kritika, ZolixiusRex @ 2017. június 19., hétfő, 05:59
Jack - Neurozis (2015)
Kritika, ZolixiusRex @ 2015. augusztus 30., vasárnap, 16:23
Jack / Bombatölcsér - Split (2014)
Kritika, ZolixiusRex @ 2014. október 22., szerda, 18:19
Jack - Éberkóma (7") (2013)
Kritika, ZolixiusRex @ 2013. december 31., kedd, 17:05
Jack - Inhumanus (2013)
Kritika, ZolixiusRex @ 2013. március 28., csütörtök, 09:17
Koncertek
The Rise of Chaos World Tour 2018
január 21.,
Barba Negra
Cryptoriana World Tour
január 21.,
A38 Hajó
European Pilgrimage Tour Part III.
január 22.,
A38 Hajó
Gods Of Violence Tour
január 26., 18:00,
Barba Negra
British Punk Invasion
február 2., 17:00,
Barba Negra
Downfall of Gaia, Hamferđ
február 9.,
Kvlt
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.01 seconds to render