Sanguinum Vinidicta (2014)
Az ünnepek alatt végre jutott egy kis időm – a gyomrom elcsapásán kívül – mélyebben belemászni Trevor Portz tavalyi lemezébe, amely az utolsó azok közül, amelyeket tőle recenzálási célzattal megkaptam. Lényegében ez az amerikai úriember fogta, és elküldte Ashen Horde elnevezésű projektjének összes eddig produktumát, ezekről a három számos EP-kről az elmúlt hónapokban már megosztottam veletek a gondolataimat. Zeneileg egy progresszív black metal rohamról van szó, olyan bandák nyomán, mint az Emperor, vagy a Zyklon. A folyamatos fejlődés minden egyes kiadványnál érezhető volt, míg végül elérkeztünk a mai főszereplőhöz, a 2014-es Sanguinum Vindicta-hoz, ami véleményem szerint egy közel tökéletes alkotás a saját műfaján belül.
 

A borítóra ismét elhasználtak egy begyújtásra való szénkupacot, azt hiszem ezúttal feleslegesen, mert a semmitmondó artwork talán az egyetlen gyenge pontja ennek a kiadványnak. Nem így a hangzás, amit egy teljesen házilag összeállított stúdióban hegesztett össze Trevor mester, a projekt agya, és egyetlen tagja, hangszeres mindenese. A gitár hangos és telt, magabiztosan dörzsöli le hallójáratainkról a hámréteget, de a többi hangszerre sem lehet panasz.
A lemez ezúttal teljes hosszúságú, tíz pusztító tételt foglal magába cirka negyvenhét perces játékidővel, ami valljuk be az őszintét, ebből a fajta nyers és agresszív zenéből bőven elég. Azért nem csak az erőszakos és sötét oldalnak van itt helye, sok apró finomság, és technikás tekerés színesíti a lemezt, ezek nélkül a korong csak egy közepesen szórakoztató black metal album volna. Némi rokonságot érzek az Immortal thrashbe hajló riffjei, és Trevor témái között, ami persze nem jelent szolgai nyúlást, inkább csak hangulati átfedést, de mégiscsak a Zyklonra hajazó brutalitásé a főszerep. A háromszáz példányra limitált kiadvány remek szórakozás lehet mindazok számára, akik a fekete fém bestiális, ám mégis agyas megközelítését szeretnék magukhoz ölelni. Nincs tovább miről fecsegnem, ez a tavalyi év egyik legerősebb extrém metal zenei alkotása, ráadásul már az is poén, hogy Hollywoodból érkezett, szóval érdemes lesz belefülelnetek minél hamarabb!

Ashen_Horde_Sanguinum_Vinidicta_2014
Kiadó:
Értékelés:
 
Pont
: 9 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Midwinter's Lust
2.Baited Breath
3.Smoke and Shadows
4.Mind Over Slaughter
5.The Burden of Sorrow
6.Sacrificial Devotion
7.Trail of Blood
8.Anguished Prey
9.The Gauntlet
10.Midwinter's Loss
Írta:
Lambach
2015. január 8., csütörtök, 18:33
Facebook:
Koncertek
Stone Sour, Nothing More
június 25.,
Barba Negra Track
Summer Totenritual Crusade 2018
június 27.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
Alice In Chains
július 1., 19:00,
Budapest Park
Ten Years After - 50th Anniversary
július 1.,
A38 Hajó
Billy Idol - Live! 2018 Tour
július 2.,
Budapest Park
Exodus, Savage Messiah
július 4.,
Dürer Kert
Gothoom Open Air 2018
július 5., 13:20,
Revištské Podzámčie
Soulfly
július 8.,
Dürer Kert - Kerthelyiség
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.037 seconds to render