Gang
Inject The Venom (2014)


     Udvarias és tisztelettudó ember lévén mindig meghajlok a kor előtt, bár az is igaz rám, hogy a tiszteletet annak adom meg igazán, akit érdemesnek tartok rá, azért meg kell dolgozni. Ezeket az elveket kellett bevetnem úgyszintén a francia illetőségű Gang zenekar esetében, akiknek hatodik nagylemezét szállította le nekem a nemzet legkitartóbb alkalmazottja, a postás. A formáció hivatalosan 1993 óta lóbálja jobbra-balra dús hajkoronáját, de gyökerei egészen a nyolcvanas évek közepéig nyúlnak vissza, még szerencse, hogy kezdetleges nevüket (Gush X) bármi megjelent kiadvány előtt kukázták. Persze a Gang (magyarul: banda) kiötléséhez sem kellett visszaásniuk La Fontaine fantáziavilágáig. Az előzetes tapogatózás közben feltűnt, hogy a névadás egyáltalán nem erőssége a brigádnak, elég arra felfigyelni, hogy 93-ban megjelent bemutatkozásuk címe 1993 volt, míg ötödik lemezüké V. Na mindegy, az egyszerű is lehet jó.
 
    Ideje visszatérni a tisztelet témaköréhez, ami ugyancsak megjár a zenekarnak, hiszen már régóta próbálkoznak, nyomatják a klasszikus, időnként minimális thrash hatásokat mutató heavy metaljukat, mit sem változtatva az összetevőkön, magasról téve bárminemű fejlődési irányra vagy tendenciára és úgy nagy vonalakban a világ változására. Lemezeik a megtestesült középszer, melyek olyan beton biztos lábakon állnak, mint az Eiffel-torony. Életútjukat tagcserék csak a dobos posztján jellemzik, valahogy elhasználódhattak, elkophattak ezek az ütősök, a többiek nagyon jól elvannak itt, időnként zenélnek egyet hétvégenként, máskor meg elmennek motorozgatni, iszogatni. Fő hatásként egyértelműen az Iron Maident lehet megjelölni (ez azt hiszem már a borító ismeretében egyértelmű), de ugyanúgy végignyálazhatta az ötös a teljes NWOBHM történelmet, az angol vonások letagadhatatlanok. Nem mintha le akarnának tagadni egyetlen pillanatot is a zenehallgatással eltöltött idejükből, mivel a lemez 53 perces játékidejében egy másodpercre sem gondolhatjuk, hogy nem élvezik rettentő módon a zene létrehozását, a hangok lepengetését. Az Injection The Venom hangzása felér egy időutazással, de ez alatt nem minőségi romlást, inkább más felfogást, korszellemet kell elképzelnünk. Bill (francia leánynevén Laurent Bocquet) énekhangja karcos, de a Dickinsonos, Halfordos epikusság szintén jól megy neki, a Steve és Biggy gitáros páros remekül hozza az ikergitáros riffelést, az egymásnak válaszolgató szólókat, melodikus, rockos dallamokat, Philty a basszussal sajnos ritkábban mer elkalandozni a megszokott utaktól, de Malo is csak a kötelezőt hozza a bőrökön (persze ez így még mindig jobb, mint az ötös lemez, ahol dobgéppel oldották meg szokásos ütős problémájukat). Hitelességből, őszinteségből jelesre vizsgáznának, egyéniségből azonban készülhetnek nyáron a pótvizsgákra.
    Úgy gondolom, hogy a lemez 12 dalának végighallgatásához ugyanarra a műfaji szeretetre és életérzésre van szükség, ami a feljátszásához, úgyhogy aki ennek nincs híján, nem lőhet bakot a Gang albummal. Jól szemlélteti ez a kiadvány a különbséget két fogalom között: mert meglepetés nincs, de a rajongóknak ajándék lehet. Érdekessége még a produkciónak, hogy minél tovább hallgatjuk, annál jobban kezd el működni. Mintha egyre jobb dalokat kapnánk, pedig csak a fülünk áll rá egy idő után és a beinduló nosztalgia faktor, a heavy metal érzés kerít uralmába. Egyébként mindent megtettek, hogy a változatosság érzetét kelthessék a hallgatóban, a dalok 2 és 7 perc között mozognak, utóbbihoz (ez a hét perces Edge Of Time) azonban nem tudok pozitív gondolatokat fűzni... A legjobb szerzeményükhöz a lemezen sikerült egy videót is összeollózniuk otthon, úgyhogy kóstoljatok bele a Gang világába itt és most. 


Gang_Inject_The_Venom_2014
Kiadó:
Stílus:
heavy metal
Értékelés:
 
Pont
: 6 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Primal Reign
2.Dying World
3.Chaos For Glory
4.Man Of Sorrows
5.Midnight
6.If Heaven Is Hell
7.The King Became A God
8.State Of Disgrace
9.All Of The Damned
10.Edge Of Time
11.Behind The Gate
12.All The Fool Around
Írta:
boymester
2015. július 9., csütörtök, 16:28
Facebook:
Deep River Acolytes - The Hour of Trial (2018)
Kritika, boymester @ 2018. március 19., hétfő, 08:42
Judas Priest - Firepower (2018)
Kritika, boymester @ 2018. március 17., szombat, 09:16
Professor Emeritus - Take Me To The Gallows (2017)
Kritika, boymester @ 2017. november 17., péntek, 19:16
Sons Of Crom - The Black Tower (2017)
Kritika, boymester @ 2017. október 17., kedd, 20:08
Wrathchild America - 3-D (1991)
Kritika, boymester @ 2017. október 2., hétfő, 21:26
Mausoleum Gate - Into A Dark Divinity (2017)
Kritika, boymester @ 2017. szeptember 21., csütörtök, 20:40
Koncertek
Stone Sour, Nothing More
június 25.,
Barba Negra Track
Summer Totenritual Crusade 2018
június 27.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
Alice In Chains
július 1., 19:00,
Budapest Park
Ten Years After - 50th Anniversary
július 1.,
A38 Hajó
Billy Idol - Live! 2018 Tour
július 2.,
Budapest Park
Exodus, Savage Messiah
július 4.,
Dürer Kert
Gothoom Open Air 2018
július 5., 13:20,
Revištské Podzámčie
Soulfly
július 8.,
Dürer Kert - Kerthelyiség
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.045 seconds to render