Jack
Neurozis (2015)
Csak remélni tudom, hogy a Fémforgács rendszeres olvasóinak már nem kell a Jack zenekart hosszasan, egy bő lére engedett ismertetőben bemutatni. – Természetesen azért nem feledkeztem meg az újabban „hordánkhoz” csapódott falkatagokról sem, ezért megpróbálom tömören mindazt összefoglalni a bandáról, amit feltétlenül tudni kell velük kapcsolatban. : - A Jack egy veteránnak számító - 1996-ban alakult - kiskunhalasi grindcore, chrush, crossover s punk stílusban alkotó kvartett.
Eddig a hát a „sallang”, s amúgy gyorsan rá is térnék a lényegre. - Tőlem eleddig szokatlan módon egy még semmilyen formában sem létező - (Értsd. Még nincs hivatalos megjelenési idő.) - 19 nótát tartalmazó albumról fogok véleményt közölni az oldal lelkes és elkötelezett grindcore fanatikus követői számára. - Ugyanis a frontember, Levi által elküldött "Neurozis" munkacímet viselő nagylemez majd még valamikor idén ősszel fog csak megjelenni. – Isten tartsa meg hát jó szokásukat!

Nagy valószínűséggel cseppet sem túlzó az a kijelentés, ami mostanra igaznak is mondható, hogy a kiskunhalasi grinderek eddig már számos albumot és kiadványt megélt zenekar hírében állnak. Ráadásul az igazi - a szó szoros értelmében vett - zenei áttörést már a 2013-as „Inhumanus” albumon meg is tették. – Ezek ismeretében pedig teljesen jogos lehet a kérdés az új hangzóanyaggal kapcsolatban, hogy akkor most hol is tart a zenekar?


Bátran kijelenthetem az általam meghallgatott és teljes „Neurozis” korongról, hogy Jack-ék egész egyszerűen nem tudnak hibázni, s „leszállítottak” egy igazán brutálisan és rettentő töményen megszólaló huszonkét perces mészárlást. – Eddig is pofátlanul jól megírt groove-okkal dolgoztak, de itt végig úgy érzem, mintha az lett volna a cél, hogy az utolsó csepp szardarabot is kirúgják az emberből, vagy legalábbis, ami még megmaradt belőle. Közel sem túlzó azt mondani, hogy a srácok által előadott zene néhol egész egyszerűen köröket ráver a hasonló stílusban „utazó” nagy nevekre. – Nagy valószínűséggel nem lehetnek alkotói válságban, mert nagyon ráéreztek a stílusra.

Az album annyira egységes képet mutat, hogy szinte megfullad az ember a záporozó blast-októl és a hiperkeményre vett mázsás gitártémáktól. – Ember legyen a talpán, akit nem fog megpuhítani az alábbi, hevenyészve összeszedett „kombó”: „Rabid”, „Clear Cut Case”, „’til The Spoon Do As Part” és a „Prisoners Of Civilization”. - Nem mellékes az sem, – ahogyan azt már jól meg is szokhattuk (volna) – hogy a banda mindenkinek „kioszt” egy pár, igazán jól kiérdemelt pofont. - Pedofília, egyház, politika, önrombolás itt mind egyre megy, hiszen a központi kapocs maga az ember, amely elé egyfajta görbe tükröt állít ez a grindcore elit-alakulat. Ha pedig, még csak egy pillanatra, de lopva is és beletekintünk ebbe a tükörbe, akkor egy igazán visszataszító képet formál meg rólunk, "teremtés koronáiról" az elménk.Igazából csak folyamatosan ismételném magam, ha azt hangoztatnám, hogy a recept egyszerű, mint a faék, de annál hatásosabb. Mégis van, ami a tényeken nem változtat. Leviék egész egyszerűen rátaláltak a helyes ösvényre, s amilyen szélesen csak tudják, oda-vissza bejárják. – Már csak élőben kéne elcsípni őket, és megbizonyosodni arról, hogy a valóságban is olyan lehengerlőek, mint a lemezeiken.

10/10.
Jack_Neurozis_2015
Kiadó:
- -
Forgalmazó:
- -
Stílus:
grindcore, crust, HC, punk
Értékelés:
 
Pont
: 10 / 10
 
Külalak
: Átlagos
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.- Rabid
2.- Fear Imprinted
3.- Sterilized Existence
4.- Blocked
5.- Clear Cut Case
6.- Out of Prayers
7.- Salvation
8.- Imaginary Reality
9.- Deep Sedation
10.- Prison without Bars
11.- ’til the Spoon do us Part
12.- Straight to the Grave
13.- Prisoners of Civilization
14.- The Endless Maze
15.- The Superior
16.- Ecloga
17.- Destined to Rot
18.- The Grind
19.- Neurozis
Írta:
ZolixiusRex
2015. augusztus 30., vasárnap, 16:23
Facebook:
Grindban az igazság - Napalm Death koncert a Dürer Kertben
Koncertbeszámoló, Mindenholottlevo @ 2018. március 7., szerda, 02:29
Jack / Meth Leppard - (Split) (2017)
Kritika, ZolixiusRex @ 2017. június 19., hétfő, 05:59
Jack / Bombatölcsér - Split (2014)
Kritika, ZolixiusRex @ 2014. október 22., szerda, 18:19
Jack - Éberkóma (7") (2013)
Kritika, ZolixiusRex @ 2013. december 31., kedd, 17:05
Jack - Inhumanus (2013)
Kritika, ZolixiusRex @ 2013. március 28., csütörtök, 09:17
Koncertek
SzegeDEATH fest. 5.
május 26.,
Gin Tonic Klub
The Lord of the Underworld Tour 2018
május 30.,
Dürer Kert
Metalfest Open Air 2018
június 1., 10:00,
Amfiteátr Lochotín
Rise Aganist, Poison Alley, Satelles
június 6.,
Budapest Park
Nova Rock Festival 2018
június 14.,
Pannonia Fields
Killswitch Engage
június 16.,
Akvárium Klub
Body Count, Powerflo
június 17.,
Budapest Park
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.037 seconds to render