25 (2015)
 
Szendrey Zsolt – Wolfchild (ének)
Mátyás Attila – Electric Joker (gitár, vokál)
Somlyay Miklós – Mikki the Kid (basszusgitár, vokál)
Zana Zoltán – El Scorpio (dob)

Ez a hazai dirty rock úttörő, Sex Action eredeti felállása.
A banda ez év április 11-én ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját a Barba Negrában tartott jubileumi koncerttel. Mely zenei és képi anyaga megjelent egy dupla lemezes kiadványon, CD és DVD formátumban.
Bevallom, nem vagyok nagy ismerője a zenekarnak, a magyar szinten klasszikusnak számító első három lemezüket sem fújom kívülről. Ez azért van, mert az általuk játszott pofon egyszerű, ösztönös rockzene kicsit távol áll tőlem. Ettől függetlenül jól szórakoztam a koncert hallgatása/nézése közben. Persze nyilván nem annyira, mintha ott lettem volna az eseményen, mert látva a közönséget, sokan át tudták élni azt az érzést, amiről ez a műfaj szól.
Szasza koncert utáni szavaival ér véget a DVD, melyek szerint kétféle ember létezik: az egyik, aki beszél a rock’n’ roll-ról, a másik pedig csinálja. És vagyok én, a harmadik, aki ír róla… :D
Viccet félretéve valóban így van, de ez ugyanúgy igaz mindenre. Egyesek beszélik, mások csinálják. Ők valóban az utóbbi kategóriába tartoznak!
Szerencsére senkinek sem kell bemutatnom a bandát, biztos mindenki tisztában van azzal, hogy többször szüntették be, majd indították újra a Sex Actiont, meg volt/van sima Action is, stb. A két évvel ezelőtti lemezük ráadásul már Szasza és Miki nélkül készült, de most úgy tűnik, hogy a negyed évszázad újból összerántotta a régi tagságot…
És a koncert alapján egyértelműnek látszik, hogy ezek a srácok jól érzik magukat együtt és a zene is olyan természetesen árad belőlük, mint régen.

Túl nagy megfejtések a muzsikában sincsenek, ezért a show-elemek is minimálisra lettek véve, egy kis tüzeskedés, meg némi erotikus tartalom jelentik az extrákat. Plusz Nagy Feró, aki hatására anno Szasza megfertőződött a rockzenével. El is tolják az öreggel a ’rice egyik legnagyobb klasszikusát, a Nagyvárosi Farkast.
A CD és a DVD programja természetesen megegyezik, a nézhető verzió pár perccel hosszabb a csak hallgathatónál, mert a koncertre való készülődéssel, pakolással kezdődik, továbbá a fellépés alatt is be-bejátszanak 1-1 rövid backstage jelenetet.
Az audio változatot teljes egészében meg tudjátok fülelni a Grund Records jóvoltából.Maga a kiadvány is igényes, a dupla CD tokot egy kartonból készült védőborítóba lehet belecsúsztatni. Egy apróbb hibát észleltem a szövegkönyvben, Somlyay Miki nevét sikerült elírni (az m után is ott figyel egy y), de ez legyen a legnagyobb baj. Szerintem ő sem haragszik érte. Feltéve, ha észrevette…
Szóval nem csak Sex Action rajongóknak érdemes megvenniük ezt a koncertlemezt, hisz korrekt keresztmetszetet nyújt a csapat munkásságáról a velük csak most ismerkedőknek.
Megállapítom, hogy Mátyás Attila hazánk egyik legízesebben pengető gitárosa, Ganxsta Úr pedig még mindig párját ritkítóan feszesen üti a kettőnégyeket! :)
Nem mellesleg jó pár kilót leadott az utóbbi időben, ami nekem sem ártana!
Hogy ez a dobolásnak, vagy az action előtt lévő tevékenység gyakori művelésének köszönhető, azt egy interjúban érdemes lenne tőle megkérdezni! :D


 
Sex_Action_25_2015
Kiadó:
Stílus:
Dirty rock
Értékelés:
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Zuhansz velem
2.Kell ez a hajsza
3.A szerelem kell
4.Szerelem démona
5.Mindig szabadon
6.Valami vár
7.Már nem érdekel
8.Kicsit durva
9.Hallod a hangom
10.Nagyvárosi farkas
11.Nem hagyom abba
12.Húzd fel a fegyvert
13.Mocskos élet
14.Ahova lépsz
15.Nem használ a szó
16.Én ilyen vagyok
17.Ne játssz velem
18.Vörös a szád
Írta:
oldboy
2015. november 22., vasárnap, 14:49
Facebook:
Sex Action - Utolsó kör (2017)
Kritika, 9000Sanyi @ 2018. május 9., szerda, 10:49
Sex Action - Olaj a tűzre (2013)
Kritika, 9000Sanyi @ 2013. június 11., kedd, 16:18
Mátyás Attila - Újra kezded (2011)
Kritika, 9000Sanyi @ 2011. augusztus 30., kedd, 00:13
Sex Action - Mocskos élet (2010)
Kritika, 9000Sanyi @ 2011. április 12., kedd, 23:32
Koncertek
Knights Call Tour 2018
október 21.,
Barba Negra
Death is Just the Beginning...
október 23.,
Barba Negra
Rise of the Underground Tour 2018
október 23.,
A38 Hajó
Uriah Heep
október 23.,
Akvárium Klub
20 Years of Chaos European Tour 2018
október 23.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
ReBuilt To Tour 2018
október 24.,
Barba Negra
Tony MacAlpine, Levi Fantasy
október 25.,
Dürer Kert
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.033 seconds to render