Hold EP (2016)
Egy ideje figyelemmel kisérem a sors "kiszámíthatatlan" útjait, melyek az életemet - is - keresztezik. Sokszor fel is kacagok, mikor olyan lehetetlen összefüggések buggyannak ki az élet nevű játékból, amire tényleg nem számítana az ember. Példának okáért: egy kedves ismerősöm sokáig győzködött, hogy kezdjem el nézni a Twin Peaks-t.

Aztán nagy nehezen rá is vettem magam. Az első pár rész után, amikor már a legendás, "Tűz, jöjj velem" mondat is elhangzik, felkeresett kollégám: kijött az új Perihelion EP, rajta egy Twin Peaks feldolgozással. Azonnal tudtam, kinek szól az anyag. Nem mintha az utóbbi időben nem zsákmányoltam volna ki galád módon a Perihelion anyagok kritikaírási lehetőségét...sorry, kollégák.Jelen esetben pusztán négy számról beszélünk, mely egy EP ügyén egyáltalán nem kivetni való tényező. Minőség tekintetében természetesen veretlenül zseniális a felhozatal. A Hold egy méginkább kifinomult anyag,  az agresszív elemek rendkívüli mértékben szorultak háttérbe, sokkalta a zenei kiteljesedés, a fülgyönyörködtető megoldások és hatalmas karmokkal lelkünkbe tépő érzelmek uralkodnak a tételeken.

A zenekar - mint azt a hírekben is láthattátok - egy vizuális orgazmussal felérő klipet is elénk tárt, ami velős, elgondolkodtató, ugyanakkor mondanivalója hátborzongató is egyben.  Nem mellesleg igen dicséretre méltó, milyen minőségben tárták elénk a láttatni kívánt képsorokat. Teljesen elragadó. 

Ő a Feneketlen - azóta nagy kedvenc. Igazából most hazudtam; amióta kijött a Hold, a teljes anyag nagy kedvenc lett, azon pedig külön elhültem, mennyire Perihelionos is, ámde Twin Peaks hangulatot okádó a feldolgozás, mely az ikonikus utolsó részben hangzott el (amennyiben jól tudom). Úgy látszik amit Gyula egy közelmúltban elkészített interjú alatt elmondott, hatalmas valóságtartalommal bír: vagy Twin Peaks rajongó vagy, vagy még nem tudsz róla.

A Hold úgy érzem, segíthet egy kicsit elmerülni belső gondolatainkban, megélni olyan érzelmeket, melyeket sokáig hanyagol az ember az életéből.

Hogy a következő anyag, mely kijön a debreceni éghasító társaságtól, komolyabb, avagy szintén érzelmekkel telibb lesz...nem tudom. Számomra a mostani vonal is ragyogó. Kissé más, mint amit vártam, de a legkevésbé sem rossz.


Perihelion_Hold_EP_2016
Kiadó:
Forgalmazó:
Stílus:
Avant-garde/Post-rock Metal
Értékelés:
 
Pont
: 10 / 10
 
Külalak
: Gyönyörű
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Feneketlen
2.Szárnyakon
3.Hold
4.Sycamore trees (Twin Peaks cover)
Írta:
Xhavael
2016. május 26., csütörtök, 13:47
Facebook:
Perihelion - Örvény (2017)
Kritika, farrrkas @ 2017. október 22., vasárnap, 20:48
Szerkesztőségi kedvencek - 2015 - Kollégáink ajánlják!
Kultúra, emp @ 2016. január 7., csütörtök, 09:46
Elmélkedés a Napról - beszélgetés a Perihelion-nal
Interjú, Xhavael @ 2015. október 11., vasárnap, 22:03
Koncertek
The Rise of Chaos World Tour 2018
január 21.,
Barba Negra
Cryptoriana World Tour
január 21.,
A38 Hajó
European Pilgrimage Tour Part III.
január 22.,
A38 Hajó
Gods Of Violence Tour
január 26., 18:00,
Barba Negra
British Punk Invasion
február 2., 17:00,
Barba Negra
Downfall of Gaia, Hamferđ
február 9.,
Kvlt
Fight the Plague 2018
február 18.,
Dürer Kert
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.031 seconds to render