MoonRiver
A kígyó szíve (2017)
A hard rockot/dallamos metalt játszó MoonRiver Sovány András gitáros/hangmérnökből és Patak „Pixi” Sándor énekes/dalszövegíróból alakult miután Pixi korábbi zenekara, a SpiritBell beszüntette a tevékenységét 2013-ban (a csapat 2016-tól ismét aktív). Érdekes információ velük kapcsolatosan továbbá, hogy bár a kiadványaikon alapvetően hallható elektromos gitár és basszus, de a duó az élő fellépések alkalmával kizárólag akusztikus hangszerelésben adja elő a dalait. Mindez némi csavart jelent, hiszen az életműben exponenciálisan növekvő számú ballada mellett a húzós metal témák előadására egészen más köntösben kerül sor.
 

Tudni kell még a MoonRiver-el kapcsolatban, hogy mindegyik lemezen feltűnik egy-két feldolgozás nóta is, amit jobbára Magyarországon kifejezetten ismeretlennek számító zenekaroktól kérnek engedélyt. A jelen írásom tárgyaként szolgáló albumon a Rata Blanca-tól és az Angeles del Inferno-tól ültettek át egy-egy szerzeményt ékes magyar nyelvünkre, méghozzá alaposan átdolgozott dalszöveggel.
Olybá tűnik, hogy a közepes, felejthető Holdvilágot követően kizáróan csak jó dalokkal találkozik a hallgató. A rockos Legszebb kincs szép szerelmes nóta, remek szöveggel és mondanivalóval. Pixi témái éppen ehhez a hangvételhez igazodnak. Szellemes megfogalmazású az egyre nagyobb méreteket öltő társadalmi jelenségről megírt Telefonos dal, ami amolyan vicces, laza hangvétellel és ennek megfelelő zeneiséggel többször is meghallgattatja magát. Kicsit a Szfinx dallamait juttatja eszembe de inkább hard rockos, mint metalos lélegzetvétellel. Apropó metalos hangulat! A címadó nóta a speedes riffjével és Pixi karcos énekével kellemes zúzda, de nem igazán érzem ebbe a közegbe illőnek – talán nem meglepő, hogy itt lehet elsőként belefutni Márkó Zoltán (SpiritBell) szólójába, aki a kiadvány három tételében is vendégszerepel. Ellenben az Anyám című dallal, amiben egészen elképesztő mennyi érzelmet és személyes gondolatot sikerült megfogalmazni. Könnyfakasztó csúcspontja A kígyó szívének! A Megfakult idő képében egy dallamos korai Pokolgép hatású tétel is előkerül, Frelitis „Giga” Gábor vendégszereplésével.
 
A kígyó szíve (demó)

A MoonRiver hangszerelésében nem nyújt ugyan újat, viszont az érzelmes zenei előadásmód, az ének, valamint a szövegek nagyszerűsége megragadható. A Kígyó szíve – a címadót leszámítva – egy kellemes zenei utazás, ami megnyugtat és helyenként elgondolkodtat. Bátran ajánlom!
A Kígyó szíve hamarosan beszerezhető lesz írott CD-n és digitális formátumban is.
MoonRiver_A_kigyo_szive_2017
Kiadó:
Stílus:
Hard Rock/Heavy Metal
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Holdvilág
2.A legszebb kincs
3.Telefonos dal
4.A kígyó szíve
5.Anyám
6.Megfakult idő
7.Még éhes rád egy szív
8.Vége már
Írta:
pzoltan
2017. február 7., kedd, 21:16
Facebook:
Koncertek
SzegeDEATH fest. 5.
május 26.,
Gin Tonic Klub
The Lord of the Underworld Tour 2018
május 30.,
Dürer Kert
Metalfest Open Air 2018
június 1., 10:00,
Amfiteátr Lochotín
Rise Aganist, Poison Alley, Satelles
június 6.,
Budapest Park
Nova Rock Festival 2018
június 14.,
Pannonia Fields
Killswitch Engage
június 16.,
Akvárium Klub
Body Count, Powerflo
június 17.,
Budapest Park
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.044 seconds to render