Blutrină
Looney Fuckin' Grind (2016)

A mély érzésű olvasók biztosan számon tartják, hogy létezik egy Obscene Extreme nevű fesztivál, ahol számos olyan goregrind, porngrind kompánia is színpadra lép, akiknek a zene mindössze a torz poénok (?) talpalávalóját jelenti, így azt inkább fétisek kiélésére, gusztustalan megnyilvánulások nyilvánossá tételére használják a szintén „értő” közönség nem kis örömére. Így kelnek életre Marquis de Sade fekáliazabálói, és születnek meg az adott szubkultúrában elismerésnek örvendő békabrekegős lemezek, vagy az ocsmányabbnál ocsmányabb zajongások, hogy kiszolgálják az extrém zene ezen szegletén rekedt kíváncsiskodókat. Az, hogy én nem tartozom közéjük, enyhe kifejezés.

Természetesen, nem azért vállaltam, hogy ismertetem a temesvári Blutrină debütalbumát, hogy mindezt elmondjam. A fennebb említettek ellenére, nem baj, ha néha a zenét véresen komolyan űzőkkel is elszalad az a bizonyos ló, és kivetkőznek magukból, hogy kiadják a fáradt gőzt, még ha az fölöttébb bizarr formában is ölt testet. Ugyanis, akik itt játszanak, azok főállásban igen komoly és értékes zenekarokban szerepelnek (Dordeduh, Sunset in the 12th House, Spiritual Ravishment, Syn Ze Sase Tri), igényes lemezeket adnak ki, ezért nem lehet egy kalap alá venni mindazokkal, akiknek az obszcenitás kifejezése az egyetlen dolog, amire képesek.


A Blutrină lemeze nem is igazi grindcore-t tartalmaz (bár a Sebastian Stancu által készített beteg borító magáért beszél), hanem egy rakás ökörséget a Looney Tunes bejátszásoktól a 90-es évek elejéről ismert 2 Unlimited nevű techno sztárok No Limit című néhai slágerének átdolgozásáig, méghozzá 18 agyament szerzeményen keresztül. Különös módon, megkapó death metal témák is felütik a fejüket, nem is egyszer, és itt bújik ki a szög a zsákból. Bármennyire is poén az egész anyag, a zenészek nem tudják teljesen levedleni saját bőrüket. Ezért a végtelenül hibbant gegeket néha igencsak súlyos, már-már zenei részek is tarkítják, amelyek, azt kell mondanom, kifejezetten ütnek, mert egyensúlyban tartják a korongot.

Nem lennék őszinte, ha azt mondanám, hogy sosem hallgattam élvezettel az átlagnál jóval hanyagabb zenét is, mert a Morbid Florist az Anal Cunttól igazi csemege volt anno, szóval, aki arra vetemedik, hogy a Blutrină debütjét végighallgatja, dőljön hátra, és lazítson. Minden valószínűség szerint maguk a bandatagok is éppen ezt tették. Mi másról árulkodnának az olyan számcímek, mint a Chaotic Masturbation, Paranoid Pussy vagy a Defleshing Porky Pig?! Elborult agyuk minden kreténségét kiélhették ezen a lemezen, amelyektől jó, ha megszabadul az ember. Persze, az olyan marhaságok, mint az I Know Something I Won’t Tell, a Quagmire, meg az ehhez hasonlók tőlem már nagyon távol állnak, de azért voltak pillanatok, amikor én sem bírtam ki mosoly nélkül. Egy ilyen momentum a Roadrunner Roadkillben hallható, amikor egy komolynak nevezhető téma kellős közepén épp csak annyira áll le a zene, hogy felcsendüljön a kengyelfutó gyalogkakukktól jól ismert „beep-beep” hang. Tehát, helyén kell kezelni a Looney Fuckin’ Grind szűk félóráját.

 

Hozzám azonban az olyan death metalosabb riffekkel, témákkal kerültek közelebb, mint amilyen a nyitó dalban, az Arise and Crush-ban, a Doodah-ban, vagy a kissé punkos Blood Clotban hallható, de az egyébként teljesen féleszű 2 Unlimited átdolgozásban is remek riffre bukkantam, kár, hogy pár másodpercnél nem tart tovább. Tulajdonképpen az teszi sokadszor is hallgathatóvá a Looney Fuckin’ Grind lemezt, hogy szinte minden számban meg lehet kapaszkodni valamilyen vaskos riffben, és nem veszi át teljesen az uralmat az eszementség.

A hetes elsőre túl magas pontszámnak bizonyult tőlem egy ilyen albumra, de végül is, egyáltalán nem rossz anyag ez, ráadásul minden komolytalanságával együtt több változatosság és ötlet rejlik benne, mint sok más hasonló szférában zajongó lemezen. A megfelelő pillanatban tegyetek vele egy próbát.
Blutrin_Looney_Fuckin_Grind_2016
Kiadó:
Stílus:
looney death/grind
Értékelés:
 
Pont
: 7 / 10
 
Külalak
: Szörnyű
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Fucking Shit (01:44)
2.Chlorophorm (00:57)
3.Veins And Sillhouttes (01:39)
4.Blood Clot (01:29)
5.I Know Something I Won't Tell (01:42)
6.Chaotic Masturbation (01:50)
7.Pussy Blast (01:19)
8.Roadrunner Roadkill (01:26)
9.No More Shitting (02:03)
10.Morphing In Vitro (01:40)
11.Grindkiller (01:09)
12.Arise And Crush (02:55)
13.Quagmire (01:07)
14.Paranoid Pussy (01:32)
15.Doodah (02:30)
16.I.o.o.I (02:38)
17.Defleshing Porky Pig (01:05)
18.Uranus (00:31)
Írta:
farrrkas
2017. június 19., hétfő, 21:51
Facebook:
Blutrina - első videó
Hír, Armand @ 2017. március 16., csütörtök, 09:00
Blutrină - román grindcore
Hír, Armand @ 2016. szeptember 2., péntek, 11:00
Koncertek
Stone Sour, Nothing More
június 25.,
Barba Negra Track
Summer Totenritual Crusade 2018
június 27.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
Alice In Chains
július 1., 19:00,
Budapest Park
Ten Years After - 50th Anniversary
július 1.,
A38 Hajó
Billy Idol - Live! 2018 Tour
július 2.,
Budapest Park
Exodus, Savage Messiah
július 4.,
Dürer Kert
Gothoom Open Air 2018
július 5., 13:20,
Revištské Podzámčie
Soulfly
július 8.,
Dürer Kert - Kerthelyiség
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.061 seconds to render