TDW
Aphrodisia [EP] (2016)
 
A holland Tom de Wit egy szimpatikus arc!
Nemrég azok számára, akik előrendelték az új TDW nagylemezt küldött egy speckó ajándékot. Ez nem más, mint a 4 dalt tartalmazó Aphrodisia EP. Ezek a számok ízelítőül szolgálnak az azóta megjelent, dupla CD-s The Antithetic Affiliation című soralbumhoz. Melyet hamarosan górcső alá fogok venni!
Úgy látszik nem csak a korong előrendelői, de a sajtó is kapott az igényes, digipack EP-ből, amit ezúton is köszönök Tom barátunknak!
A hosszabb elemzést a nagylemezre tartogatom, de pár szót ejtek erről a kiadványról is, mert figyelemre méltó.

Tom
utoljára 2014-ben adott ki lemezt a TDW égisze alatt, amiről anno írtam is. Azóta történt egy komoly változás: bár továbbra is szólóprojektről beszélhetünk, Dreamwalkers néven alakult egy stabil zenekar, akikkel hősünk élőben is elő tudja adni szerzeményeit. Ráadásul ezek a muzsikusok belefolytak az új album készítésébe is, tehát már-már csapatmunka zajlott a stúdióban.
Az EP-n található számok állítólag nem 100%-ban egyeznek meg a nagylemezes verziókkal. Ezt megerősíteni nem tudom, mert bár az "egész estés” kiadvány is eljutott hozzám, még odázgatom a tesztelését.
Az EP négy nótájából kettő a nagylemez első, kettő pedig a második CD-jén kapott helyet. Melyek hangulatban, hangzásban/zeneiségben eltérnek egymástól, ezért lett végül dupla az album.Ipari zajokkal indít az Aphrodisia, kicsit Kevin Moore Chroma Key formációját idézve. A nyugis kezdést női ének és hegedű is színesíti, aztán begyorsul és egyúttal bekeményedik a dal. Óhatatlanul akadnak olyan témák, megoldások, amikről a Dream Theater neve ugrik be. A thrash-es tempókat is fölvonultató középrész után a zárás a kezdést idézi. Ergo szépen keretbe lett foglalva a dal.
A Dirge-ben is hallhatók zajok, de végig megmarad andalgónak. Akusztikus gitáros, zongorás, légiesen könnyed darab, úgy szép az egész, ahogy van.
Majd tovább folytatódik a sorminta, az Anthem egy keményebb, a Lovesong pedig egy puhább tétel.
Előbbi kórusa valóban himnikus!

Aperitifnek, kedvcsinálónak tökéletes ez az EP, alig várom, hogy halljam a nagylemezt! Eddig türtőztettem magam, de perceken belül ráröpülök. Ezt az EP-t szokásomhoz híven nem pontozom, a "nagy testvérét” viszont természetesen majd számszerűsíteni fogom!


 
TDW_Aphrodisia_EP_2016
Kiadó:
Stílus:
Prog. rock/metal
Értékelés:
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Aphrodisia (08:22)
2.Dirge (04:43)
3.Anthem (06:38)
4.Lovesong (04:41)
Írta:
oldboy
2017. július 13., csütörtök, 16:19
Facebook:
Koncertek
METAL XMASS 2.
december 23., 19:00,
Hemo Klub
december 29.,
Dürer Kert
Christmass Blackmass VIII.
december 29.,
Ti Ti Tá
Gloryhammer, Civil War, Noctis
január 8.,
Barba Negra
Seasons of the Black Tour Part I. Europe
január 14., 18:00,
Collosseum Club
továbbá
© 2001-2017 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.011 seconds to render