TDW
Aphrodisia [EP] (2016)
 
A holland Tom de Wit egy szimpatikus arc!
Nemrég azok számára, akik előrendelték az új TDW nagylemezt küldött egy speckó ajándékot. Ez nem más, mint a 4 dalt tartalmazó Aphrodisia EP. Ezek a számok ízelítőül szolgálnak az azóta megjelent, dupla CD-s The Antithetic Affiliation című soralbumhoz. Melyet hamarosan górcső alá fogok venni!
Úgy látszik nem csak a korong előrendelői, de a sajtó is kapott az igényes, digipack EP-ből, amit ezúton is köszönök Tom barátunknak!
A hosszabb elemzést a nagylemezre tartogatom, de pár szót ejtek erről a kiadványról is, mert figyelemre méltó.

Tom
utoljára 2014-ben adott ki lemezt a TDW égisze alatt, amiről anno írtam is. Azóta történt egy komoly változás: bár továbbra is szólóprojektről beszélhetünk, Dreamwalkers néven alakult egy stabil zenekar, akikkel hősünk élőben is elő tudja adni szerzeményeit. Ráadásul ezek a muzsikusok belefolytak az új album készítésébe is, tehát már-már csapatmunka zajlott a stúdióban.
Az EP-n található számok állítólag nem 100%-ban egyeznek meg a nagylemezes verziókkal. Ezt megerősíteni nem tudom, mert bár az "egész estés” kiadvány is eljutott hozzám, még odázgatom a tesztelését.
Az EP négy nótájából kettő a nagylemez első, kettő pedig a második CD-jén kapott helyet. Melyek hangulatban, hangzásban/zeneiségben eltérnek egymástól, ezért lett végül dupla az album.Ipari zajokkal indít az Aphrodisia, kicsit Kevin Moore Chroma Key formációját idézve. A nyugis kezdést női ének és hegedű is színesíti, aztán begyorsul és egyúttal bekeményedik a dal. Óhatatlanul akadnak olyan témák, megoldások, amikről a Dream Theater neve ugrik be. A thrash-es tempókat is fölvonultató középrész után a zárás a kezdést idézi. Ergo szépen keretbe lett foglalva a dal.
A Dirge-ben is hallhatók zajok, de végig megmarad andalgónak. Akusztikus gitáros, zongorás, légiesen könnyed darab, úgy szép az egész, ahogy van.
Majd tovább folytatódik a sorminta, az Anthem egy keményebb, a Lovesong pedig egy puhább tétel.
Előbbi kórusa valóban himnikus!

Aperitifnek, kedvcsinálónak tökéletes ez az EP, alig várom, hogy halljam a nagylemezt! Eddig türtőztettem magam, de perceken belül ráröpülök. Ezt az EP-t szokásomhoz híven nem pontozom, a "nagy testvérét” viszont természetesen majd számszerűsíteni fogom!


 
TDW_Aphrodisia_EP_2016
Kiadó:
Stílus:
Prog. rock/metal
Értékelés:
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Aphrodisia (08:22)
2.Dirge (04:43)
3.Anthem (06:38)
4.Lovesong (04:41)
Írta:
oldboy
2017. július 13., csütörtök, 16:19
Facebook:
Koncertek
Lich King, Seax, Ravage
július 18.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
Ken Hensley, Cry Free
július 21.,
Duna-part, József Attila sétány
What Happens Next Tour 2018
július 23.,
Barba Negra Track
Firepower Tour
július 24.,
BudapestArena
Twisting European Tour 2018
július 24.,
Dürer Kert - Kisterem
FEZEN Fesztivál 2018
július 25.,
MÁV Pálya
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.037 seconds to render