Vermilion Whiskey
Spirit Of Tradition (2017)
Ha csak a külső (lemezborító) alapján kellene kitalálnom, hogy milyen zenében utazik a 2010 óta működő Vermilion Whiskey elsőre valamiféle okkult doom jutna eszembe. Ha a származási helyüket (Louisiana déli része) és a zenekarnevet is figyelembe veszem, akkor már közelíthetünk a helyes megoldáshoz. Igen, itt egy délies ízekkel jól átitatott, stoner/doom anyagot kapunk a Spirit Of Tradition alig fél órás játékidejében.
A hat dalos lemez a promólap szerint C.O.C., Clutch, Black Sabbath és Rwake rajongóknak melegen ajánlott, én ehhez mindenképp hozzátenném, hogy a Down fanok is bátran tegyenek egy próbát az ötös második anyagával.


Nem kell nagy megoldásokra gondolni, úgy érzem inább a hangulat az, ami miatt érdekes ez a korong. Kicsit letisztultabb, mint a bemutatkozó alkotásuk a 2013 szeptemberében kiadott 10 South volt. Ott inkább a súlyosabb oldalukat mutatták meg. A lassú vagy maximum középtempós dalokban a stoneresen dohogó gitárok uralják a terepet.
A Spirit of Tradition sem távolodik azért jelenetősen el ettől a vonaltól, de itt azért már jóval több laza téma is felüti a fejét

A Road King tipikus soutern motoros himnusz, az Asphalt Horsemen is hasonlóban utazik, bár Lőrincz Karcsiék dalait erősebbnek érzem. Fura, mert a déli megoldások mellett korai Black-Out dolgaihoz hasonló témákat is felfedeztem, amik ráadásul nem is lógtak ki az összképből.
A Come Find Me úgy indul, hogy arról a Down NOLA lemeze ugrik be, csak kicsit lazábban több déli érzéssel. A gitárosok (Ross Brown és Carl Stevens) jól megtanulták a Pepper és Kirk bátyó által sikerre vitt receptet. Nem mondom, hogy másolók lennének, de hasonló a stílus, csak a Down egy felsőbb liga. Innen valami még hiányzik.


A Monolith-ban viszont, ami zeneileg már inkább doom, mint stoner, van valami. Nem mondom, hogy himnusz, mert az túlzás lenne, de a felszín alat ott a parázs, ami bármikor lángra lobbanhat. És ez nagyon jó jel!
A One Night inkább hard rock, amiben azért van némi southern íz is, a záró Loaded Up meg a Deliverance/Wiseblood korszakos C.O.C.-t juttatja eszembe, meg talán a Clutch emlegetése sem hülyeség.

Összességében azt modhatom, hogy a banda még nincs kész. Bennük van a lehetőség, de pont az a plusz hiányzik belőlük, ami az említett csapatokat naggyá tette. A csapat valamennyi tagja együtt van ehhez kétség sem férhet, de igazából csak mint egységet említeném őket. Thaddeus Riordan énekes torkával sincs gond, tipikusan ehhez a zenéhez illő orgánuma van, a témái viszont lehetnének változatosabbak. A helyében, de a többiek helyében is bátrabban nyúlnék a megszokottól eltérőbb megoldásokhoz, mert úgy érzem a sztenderdet hozzák csupán.Ha a dalok is olyan emlékezetesek lennének, mint a jól sikerült borító, egy szavam se lenne. Tehát ez így még nem az igazi, de mindenképp reményt keltő felvételt kaptunk a munkás srácoktól (ezt ők írták a bemutatkozásukban).
Vermilion_Whiskey_Spirit_Of_Tradition_2017
Kiadó:
Stílus:
souothern/stoner/hard rock
Értékelés:
 
Pont
: 7 / 10
 
Külalak
: Gyönyörű
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Road King (04:00)
2.The Past Is Dead (04:27)
3.Come Find Me (05:29)
4.Monolith (05:13)
5.One Night (04:59)
6.Loaded Up (04:12)
Írta:
9000Sanyi
2017. július 21., péntek, 08:16
Facebook:
Koncertek
The Rise of Chaos World Tour 2018
január 21.,
Barba Negra
Cryptoriana World Tour
január 21.,
A38 Hajó
European Pilgrimage Tour Part III.
január 22.,
A38 Hajó
Gods Of Violence Tour
január 26., 18:00,
Barba Negra
British Punk Invasion
február 2., 17:00,
Barba Negra
Downfall of Gaia, Hamferđ
február 9.,
Kvlt
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.041 seconds to render