Eight Sins
Serpents (2016)
Az Eight Sins 2006-ban alakult francia HC csapat, akik zenéjébe azért az idők folyamán thrash, death, groove metal hatások is jócskán beszivárogtak.
A banda 2008-ban adta ki első albumát Straight Hate címmel, amit 2009-ben a Blood Revenge követett. Az erős bemutatkozó anyagok és a magával ragadó koncertjeik alapján hamar népszerűek lettek a szcénában, de a harmadik lemez csupán 2013-ban látott napvilágot. A World of Sorrow-t jól megturnéztatták a környező országokban is, s olyan csapatokkal léptek egy színpadra, mint a Lionheart, a Municipal Waste, az Orange Goblin, a Crowbar, a Madball, az Unearth vagy a Walls Of Jericho.
2016-ot az új anyag megírásának szentelték. Meg kell hagyni, jó munkát végeztek, mert igazán kompakt lett a tíz dalos Serpents.
Nem újították meg a műfajt, itt-ott elkaladoznak más stílusok felé is, bár nem mondhatnám, hogy igazán nagy lépéseket tettek volna a HC-tól stílusidegen dolgok felé. 
 

Nem nevezném különlegességnek, hogy a számok előtt, között narrációval igyekeznek a dalok hangulatát fokozni, illetve a mondanivalót hangsúlyosabbá tenni. Hallotunk már ilyet elégszer, de meg kell hagyni, rendben van ez is.
A szövegek egyébként a hardcore sztenderdnek megfelelően a világ és az egyén gondját-baját igyekeznek bemutatni. Elég, ha csak néhány számcímet idézek: Poisoned, Filled with Hate vagy az I’m What I Fear.

A lemez második számaként a Poisoned még elég visszafogott, még középtempósnak sem nevezném, ellenben jól előkészíti a terepet a továbbiaknak.
A szöveges klippel is megtámogatott Vultures már magasabb sebességre kapcsol, de még itt is vannak lassulások. A szerzemény inkább deathcore, amiben a göteborgi hatások is elég dominánsak, talán emiatt kicsit a hazai Vale Of Tears is beugrott.


A Ten Years egy olyan tétel, amiben kiválóan sikerült vegyíteni régisulis és a new-school HC-t. És még a hozzá készült videó is dob rajta. A szöveg meg afféle ars poetica, azaz “ez az életünk, játszunk, mert ez jön belőlünk”. Nagyjából így foglalható össze a dal mondanivalója.


A Wreck of the Empire filmes idézettel nyit. A szövegrészlet az Ördög ügyvédjéből való, de az Ad Astra ennél érdekesebben használta fel legutóbb. A dal meg inkább a súlyosabb, metalosabb témák sorát gyarapítja, a HC épp csak nyomokban fedezhető fel.

A záró és szintén klipesített Beers & Moshpit - ami amúgy egy Swine Punch feldolgozás) meg inkább amolyan marháskodásnak tűnik, a képek alapján meg pláne. Ki is lóg a sorból. A másfél perces S.O.D./Anthrax-hatásokat mutató nóta jó befejezése a lemeznek, még kedvet is csinál az újbóli hallgatáshoz.


Koncerten, jó hangzással nyilván letépik a fejem a francia srácok, a lemezt viszont - mivel nem vagyok megveszekedett HC fan - nem biztos, hogy sokat előveszem az értékei ellenére sem. Talán több emlékezets együtténeklős (sing-along) résszel nagyobb esély lenne erre. Azért egy esélyt nyugodtan adhattok neki, mert energia az van benne, a digipak borító grafikája meg igazán ötletes.

Eight_Sins_Serpents_2016
Kiadó:
Stílus:
Thrash/Hardcore
Értékelés:
 
Pont
: 7.5 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Where is your god?
2.Poisoned
3.Vultures
4.Filled with Hate
5.Ten Years
6.Serpents
7.Wreck of the Empire
8.I’m What I Fear
9.Stand Alone
10.Beers & Moshpit
Írta:
9000Sanyi
2017. július 25., kedd, 14:43
Facebook:
Koncertek
The Rise of Chaos World Tour 2018
január 21.,
Barba Negra
Cryptoriana World Tour
január 21.,
A38 Hajó
European Pilgrimage Tour Part III.
január 22.,
A38 Hajó
Gods Of Violence Tour
január 26., 18:00,
Barba Negra
British Punk Invasion
február 2., 17:00,
Barba Negra
Downfall of Gaia, Hamferđ
február 9.,
Kvlt
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.011 seconds to render