Eight Sins
Serpents (2016)
Az Eight Sins 2006-ban alakult francia HC csapat, akik zenéjébe azért az idők folyamán thrash, death, groove metal hatások is jócskán beszivárogtak.
A banda 2008-ban adta ki első albumát Straight Hate címmel, amit 2009-ben a Blood Revenge követett. Az erős bemutatkozó anyagok és a magával ragadó koncertjeik alapján hamar népszerűek lettek a szcénában, de a harmadik lemez csupán 2013-ban látott napvilágot. A World of Sorrow-t jól megturnéztatták a környező országokban is, s olyan csapatokkal léptek egy színpadra, mint a Lionheart, a Municipal Waste, az Orange Goblin, a Crowbar, a Madball, az Unearth vagy a Walls Of Jericho.
2016-ot az új anyag megírásának szentelték. Meg kell hagyni, jó munkát végeztek, mert igazán kompakt lett a tíz dalos Serpents.
Nem újították meg a műfajt, itt-ott elkaladoznak más stílusok felé is, bár nem mondhatnám, hogy igazán nagy lépéseket tettek volna a HC-tól stílusidegen dolgok felé. 
 

Nem nevezném különlegességnek, hogy a számok előtt, között narrációval igyekeznek a dalok hangulatát fokozni, illetve a mondanivalót hangsúlyosabbá tenni. Hallotunk már ilyet elégszer, de meg kell hagyni, rendben van ez is.
A szövegek egyébként a hardcore sztenderdnek megfelelően a világ és az egyén gondját-baját igyekeznek bemutatni. Elég, ha csak néhány számcímet idézek: Poisoned, Filled with Hate vagy az I’m What I Fear.

A lemez második számaként a Poisoned még elég visszafogott, még középtempósnak sem nevezném, ellenben jól előkészíti a terepet a továbbiaknak.
A szöveges klippel is megtámogatott Vultures már magasabb sebességre kapcsol, de még itt is vannak lassulások. A szerzemény inkább deathcore, amiben a göteborgi hatások is elég dominánsak, talán emiatt kicsit a hazai Vale Of Tears is beugrott.


A Ten Years egy olyan tétel, amiben kiválóan sikerült vegyíteni régisulis és a new-school HC-t. És még a hozzá készült videó is dob rajta. A szöveg meg afféle ars poetica, azaz “ez az életünk, játszunk, mert ez jön belőlünk”. Nagyjából így foglalható össze a dal mondanivalója.


A Wreck of the Empire filmes idézettel nyit. A szövegrészlet az Ördög ügyvédjéből való, de az Ad Astra ennél érdekesebben használta fel legutóbb. A dal meg inkább a súlyosabb, metalosabb témák sorát gyarapítja, a HC épp csak nyomokban fedezhető fel.

A záró és szintén klipesített Beers & Moshpit - ami amúgy egy Swine Punch feldolgozás) meg inkább amolyan marháskodásnak tűnik, a képek alapján meg pláne. Ki is lóg a sorból. A másfél perces S.O.D./Anthrax-hatásokat mutató nóta jó befejezése a lemeznek, még kedvet is csinál az újbóli hallgatáshoz.


Koncerten, jó hangzással nyilván letépik a fejem a francia srácok, a lemezt viszont - mivel nem vagyok megveszekedett HC fan - nem biztos, hogy sokat előveszem az értékei ellenére sem. Talán több emlékezets együtténeklős (sing-along) résszel nagyobb esély lenne erre. Azért egy esélyt nyugodtan adhattok neki, mert energia az van benne, a digipak borító grafikája meg igazán ötletes.

Eight_Sins_Serpents_2016
Kiadó:
Stílus:
Thrash/Hardcore
Értékelés:
 
Pont
: 7.5 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Where is your god?
2.Poisoned
3.Vultures
4.Filled with Hate
5.Ten Years
6.Serpents
7.Wreck of the Empire
8.I’m What I Fear
9.Stand Alone
10.Beers & Moshpit
Írta:
9000Sanyi
2017. július 25., kedd, 14:43
Facebook:
Koncertek
What Happens Next Tour 2018
július 23.,
Barba Negra Track
Firepower Tour
július 24.,
BudapestArena
Twisting European Tour 2018
július 24.,
Dürer Kert - Kisterem
FEZEN Fesztivál 2018
július 25.,
MÁV Pálya
július 28.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.033 seconds to render