Devil Electric
Devil Electric (2017)
A 2015 közepén alakult ausztrál énekesős Devil Electric stílusát legjobban talán a vintage rock címkével írhatjuk le. Olyan csapatok kedvelőinek ajánlják, mint a Black Sabbath, a Graveyard, a Kadavar, a The Dead Weather, vagy a Blues Pills, hogy csak néhányat említsünk.
A banda tavaly nyáron kiadta négy számos bemutatkozó EP-jét The Gods Below címmel, amelyről a The Dove & The Serpent c. dal a lemezre is felkerült. A csapat idén aztán elérkezettnek látta az időt és augusztus 11-én megjelentette a szimplán a nevét viselő kilenc tételes albumát.
 

A bő 36 perces anyagról a Lilith volt az, ami elsőre megfogott, a lassú tempójával és különleges hangzásával. Van némi keleti feelingje, meg érzek benne csipetnyi okkult hangulatot is. 

De kezdjük az elején!
A Monologue a bevezető után erős Black Sabbath hatásokat mutat, Pierina használhatná bátrabban a hangját és akkor akár emlékezetesebbé is válhatna a dal. A lassú, visszafogott tempó miatt elég borús hangulata van a nótának. Mondjuk egy perccel rövidebben nagyobb hatást érhetne el.
A Shadowman csak két és fél perces és szinte mindent teljesít, amit a nyitó nótában hiányoltam, O’Brien kisasszony bátran kiereszti a hangját, nincs felesleges időhúzás, mégis hangulatos darab.
A Lady Velvet egy hard rockosabb tétel, amiben azért szintén érződik Iommiék hatása. Ez volt az albumot felvezető első kislemez.
A lemez felezőjeként is felfogható, két perc alatti instrumentális Monolith a hangszeresek jutalomjátéka. Pont olyan hosszú, hogy még nem válik unalmassá. Ugyanakkor nem is a hangszeres magamutogatásra van kihegyezve.
A The Dove & The Serpent a debüt EP-ről már ismerős lehet. Mintha a Led Zep blues-os dolgait egy kevésbé súlyos hangzású Sabbath-tal kevernénk.


A lemezt záró klipesített Hypnotica sem lóg ki a sorból. Ebben érzek talán legtöbb okkult ízt Ozzyék hagyományai mellett. Fura, hogy a lemez leghosszabb tételét választották ki megfilmesítésre.


Összességében kicsit talán kevesebb konkrét hatásnak jobban örülnék, de a dalok borús, nem teljesen sötét, inkább csak félhomályos hangulata (némelyik részletet akár filmzeneként is el tudnék képzelni) miatt ezen túl tudok lépni. Ezt tovább erősíti a borító is.
A zenészek nagyon érzik a hangulatot és természetesen hallhatóan nem tegnap fogtak hangszert és Pierina hangi adottságait sem tudnám kritizálni. Viszont a helyükben dolgoznék még, hogy fogósabb énektémákkal még emlékezetesebbé tegyem a dalokat. Abban biztos vagyok, hogy van még bennük potenciál és az underground státusznál többre hivatottak.

Devil_Electric_Devil_Electric_2017
Kiadó:
Stílus:
okkult/vintage rock
Értékelés:
 
Pont
: 7.5 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Monologue (Where You Once Walked) (05:26)
2.Shadowman (02:38)
3.Lady Velvet (03:49)
4.Acidic Fire (05:07)
5.Monolith (01:44)
6.The Dove & The Serpent (05:34)
7.The Sacred Machine (03:14)
8.Lilith (02:15)
9.Hypnotica (06:26)
Írta:
9000Sanyi
2017. szeptember 1., péntek, 13:13
Facebook:
Koncertek
The Lord of the Underworld Tour 2018
május 30.,
Dürer Kert
Metalfest Open Air 2018
június 1., 10:00,
Amfiteátr Lochotín
Rise Aganist, Poison Alley, Satelles
június 6.,
Budapest Park
Nova Rock Festival 2018
június 14.,
Pannonia Fields
Killswitch Engage
június 16.,
Akvárium Klub
Body Count, Powerflo
június 17.,
Budapest Park
Shinedown
június 18.,
Barba Negra Track
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.04 seconds to render