The Night Suns
Human EP (2017)
2016-ban alakult londoni The Night Suns eredetileg a gitáros-énekes Radu Constantin egyszemélyes projektjéből fejlődött négytagú csapattá. Az ex-Telepathy bőgős Krys Turek, Marky Zanna dobos és Freddy Ciocoiu csatlakozásával alakult ki a mai felállás, amely aztán másfél éven keresztül próbált és írt dalokat, igyekezve megtalálni a banda saját hangját és kialakítani az irányvonalát.
Ennek eredménye a december elején megjelent három számos Human EP. Nos, nem találták fel a spanyol viaszt, nem rukkoltak ki semmi egetverően újjal, de az EP három dala egészen biztató.

A promólemezhez mellékelt infólapon QOTSA, Nine Inch Nails és Nirvana rajongóknak ajánlják a bandát, ám ennél azért szélesebb réteget is elérhetnek, mert érzek én itt britpop hatásokat, garázsrockot is, sőt még talán itt-ott post rock hangulatok is elcsíphetők. De az Alice In Chains szelleme is felbukkant.
Szóval nem tiszta még az irány, viszont mindenképp látható, hogy van a csapatban lehetőség, mert elég változatos, ám mégis karakteres számokat sikerült összehozniuk a (nagyon) szűk negyedórás műsoridőben. Ez egyrészről nyilván határt szab a lehetőségeknek, másrészt pedig az egységesség lehetősége is csökken, hiszen érdemes ilyenkor a banda minél több aspektusát felvonultatni, megmutatni. Ez ennél a kiadványnál is így van, ám mégsem érzem azt, hogy hátrányára válna.


A klipes Smoke-ban érzem az AIC-hatást, főképp az énektémáknál, egyáltalán nem zavaróan. Talán a The Cult sötétebb dolgainák emlegetése sem hülyeség a dal kapcsán.
Ez a dal a nyerő nálam a három közül.


A My Blood Is Cold úgy indul, mint amiból akár valami dark cucc is kialakulhat, némi The Crow filmzenés hangulatot is érzek benne, nem nagyon lógna ki onnan. De kis túlzással talán a Foo Fighters egyes dolgaival is érzek közösséget.

A címadó Human, ahogy már említettem eléggé britpop csapatokat idéz, kicsit elnyújtják, ami véleményem szerint nem válik a dal javára.

Összegezve, bemutatkozásnak több, mint biztató ez az EP, azt azonban még nem érzem, hogy biztosan tudnák a srácok, mi lesz a “helyes” irány, mi az, amibe az egyéniségüket úgy tudják belevinni, hogy abból valami különleges jöjjön létre. A jelek biztatóak.
The_Night_Suns_Human_EP_2017
Kiadó:
Stílus:
(alternatív/post/garázsrock) kialakulóban
Értékelés:
 
Pont
: 7 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Smoke
2.My Blood Is Cold
3.Human
Írta:
9000Sanyi
2017. december 13., szerda, 12:45
Facebook:
Koncertek
ReBuilt To Tour 2018
október 24.,
Barba Negra
Tony MacAlpine, Levi Fantasy
október 25.,
Dürer Kert
A Nordic Symphony '18
október 28.,
Barba Negra
Aphotic Visions Tour 2018
október 31.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
Symphonic Metal Night 2018
november 2.,
Dürer Kert
Infected Rain, Over My Dawn
november 3.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
Wolfsnachte Tour 2018
november 4.,
Barba Negra
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.043 seconds to render