Solemn Ceremony
Solemn Ceremony (2018)

A Solemn Ceremony a Lucifer's Fall és az egykori Rote Mare soraiból ismert Phil J. Howlett epikusabb hangvételű, a ’80-as évek szellemében megírt hagyományosabb vonalú doom metal "szóló" projektje, amelyet korábbi, és aktuális zenésztársai (Gareth Briggs, Kieran Provis - Lucifer’s Fall, Shayne J. - Eldritch Rites / Dire Fate, és Phillip D Atropos - Dire Fate) segédletével készített el. 
 

A Reverend Bizarre, Trouble, Black Sabbath, Pentagram és Candlemass véráramon lüktető négy dalos, közel 40 perces debüt-lemez témái egy állandósult, vészterhes, monumentalista, tradicionális heavy/doom hömpölygést visznek végig. Az indító, közel 10 perces Nightmare lassú rituális-riff vánszorgásai már az első hangoktól meghatározzák a lemez gonosz alaphangulatát, amit kétszólamú epikus vokális betétekkel, gonosz kacajjal, elhaló halálhörgéssel és jól hasító gitárszólókkal tesznek még félelmetesebbé. Az ezt követő End Of The Line heavy metlosan (Cirith Ungol) balladásra veszi a szálat, melyekbe szinte berobbannak az ólmozott, agresszív doom riffek, amik egy kellően erős himnikus hatású befejezéssel zárulnak. Az One Last Failure csontrepesztően drámai, vészjósló dörgedelmei, amolyan sziklafalon megtörő hullámokként csapnak le a dal gyászosan lassú akusztikus, epikus "funeral" vonalára, amikhez dermesztően párosul a Wino-szerű "ima mormolásos" ének. A szőr is feláll a karomon ettől a daltól. Rideg hidegsége megkötözve vonszol lelkem egy távoli vesztőhelyére, csak úgy, ahogy azt a zárásként felcsendülő Solemn Ceremony hagyománytisztelő, ünnepélyes doom termései is teszik.

A Solemn Ceremony-n minden meg van, ami (számomra) egy tradicionális heavy/doom lemezen elvárt. Halálba nyúló balladák, visszafogott, de kellően súlyos agresszió, sötét középkori és egyben áldozati hangulat. Igaz nincs benne semmi új, csak a jól bevált recept szerint megírt ólomlábakon járó végzetes riffek, amik kellősúllyal döngetik hallójáratainkat. 
Ajánlom minden doom fannak. Amúgy is hamarosan jön a Halottak napja... készítsétek fel lelketeket az aratásra! "Ánem - Akarom"

Solemn_Ceremony_Solemn_Ceremony_2018
Kiadó:
Stílus:
traditional heavy/doom metal
Értékelés:
 
Pont
: 7 / 10
 
Külalak
: Átlagos
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Nightmare
2.End Of The Line
3.One Last Failure
4.Solemn Ceremony
Írta:
Armand
2018. október 4., csütörtök, 18:48
Facebook:
boymester 2018. október 4., csütörtök, 19:34
boymester
Csatlakozott:
2011. január 24.
Hozzászólások: 3624
Énekről nekem is Wino jutott eszembe, bár ő azért sokrétűbben mormog...
--
Youtube csatorna
Koncertek
ReBuilt To Tour 2018
október 24.,
Barba Negra
Tony MacAlpine, Levi Fantasy
október 25.,
Dürer Kert
A Nordic Symphony '18
október 28.,
Barba Negra
Aphotic Visions Tour 2018
október 31.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
Symphonic Metal Night 2018
november 2.,
Dürer Kert
Infected Rain, Over My Dawn
november 3.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
Wolfsnachte Tour 2018
november 4.,
Barba Negra
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.069 seconds to render