Holt Lelkek (2007)
A gyöngyösi Beyond nem tévedés 1982 (!) óta zenél együtt. Azonban még ennek ismeretében is előfordulhat, hogy egynéhány olvasó nem találkozhatott még a veterán thrash banda nevével. A zenekar elég kósza pályát járt be, a Clawfinger hatására 10 éven keresztül hanyagolták az eredeti vonalat és más irányba eveztek. 2006 környékén azonban újra felizzott bennük a régi thrash láng, ennek gyümölcse a Felszakadt a múlt demo még tavalyról, illetve a nemrégiben megjelent Holt Lelkek című nagylemez.


A korábbi Beyond lemezek érdekes műfajt kerülgettek, a Slayer féle zeneiség a Clawfinger-es szólókkal, hajlításokkal jelent meg, természetesen kiegészítve mindezt egyéni ötletekkel a Beyond részéről. A Holt Lelkek lemezen is ehhez hasonló a képlet, habár a thrash metal immár felülkerekedett az egyéb hatásokon. Ami az említett műfajtól továbbra is homlokegyenesen elüt, az az ének. Parajdi Tamás a tiszta hangszínt választotta ehhez a súlyos metal zenéhez, ami végeredményében meglehetősen érdekes összképet mutat, de semmiképp sem nevezném negatívumnak. A zene a régi iskolás thrash elemeket vonultatja fel, kellemes szólókkal, technikás váltásokkal kiegészítve, s a Beyond dobosa is megfelelően végzi végig a dolgát. Fogós refrénje, zúzós alapja miatt Az ördög csak jeledre vár az egyik legjobb nóta, de az ötös, Álom szellem is slágergyanús szerzet. Az okkultabbnál okkultabb számcímek közül az Éjszakai Démont emelném még ki, ami egy impresszív fémballada.


Összességében remek lemez született, s ha már magyar nyelven íródnak a számok, talán a hazai közönségtől nagyobb támogatás illő volna feléjük. Komolyabb promócióval, szervezett országos turnékkal, ezzel a minőségi zenével könnyen a köztudatba kerülhetne a Beyond, remélem nem ragad le a zenekar az örök tehetségek gödrében, annál többre hivatott.
Beyond_Holt_Lelkek_2007
Stílus:
Thrash Metal
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
Dalok:
1.Intro
2.Az ördög csak a jeledre vár
3.Szent, te is adakozz!
4.Eltörheted szárnyaim
5.Álom szellem
6.A félelem hóhérai
7.Van még cél
8.Minden elrendeltetett
9.Holtak tengere
10.Éjszakai démon
11.Csak egy isten
12.Holt lelkek
Írta:
Infam
2007. március 15., csütörtök
Facebook:
Beyond - Thrash (2009)
Kritika, haragSICK @ 2009. április 28., kedd, 12:01
Koncertek
Lich King, Seax, Ravage
július 18.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
Ken Hensley, Cry Free
július 21.,
Duna-part, József Attila sétány
What Happens Next Tour 2018
július 23.,
Barba Negra Track
Firepower Tour
július 24.,
BudapestArena
Twisting European Tour 2018
július 24.,
Dürer Kert - Kisterem
FEZEN Fesztivál 2018
július 25.,
MÁV Pálya
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.032 seconds to render