Circle of Fire (2006)
Az impozáns zenekarnévvel megáldott, sajátságos stílust képviselő banda már hatodik éve a hazai színtér része. Legjobb tudomásom szerint a társaság temérdek stílust felpróbált már, szinte az összes fémműfajban alkotott egy-egy számot eddigi munkássága során, s amióta rendelkeznek saját próbateremmel, azóta kezdik kialakítani és véglegesíteni az egyéni koncepciójukat. Az Algor Mortis jelenlegi tagsága csak az újjáalakulásukat követően helyeződött stabil talpakra, így rögzítették tavaly a háromszámos promo anyagukat, amely a Circle of Fire nevet kapta.

Az első szám eme demo/promo anyagon már ebben az új szellemiségben íródott, a maga modern szerkezetével. Ez kétséget kizáróan egy fogós nu-metal nóta extrém elemekkel ötvözve. A tempóingadozásokat az énekstílusváltás indikálja főleg, a zenekar eléggé a jammelős/riffelgetős vonalon mozog, de ha arra kerül a sor nagyon tudják pörgetni a témákat. Én hiányolok egy szólót, vagy pár technikásabb részt, ami által bátrabban lehetne élnem a ,,fogós" szóval a nótát illetően. A szöveg a műfajnak megfelel, viszonylag egyoldalúan értelmezhető szóhalmaz. Valamely elvont kultúra, vagy folklór ihlette számcím, az Anda-Ey a kettes track. Örvénylő témákkal megspékelt éneket nem használó, instrumentális darab. Annyi megjegyezendő, hogy olyan szinten nem individuális a szám, hogy nem igényelne vokált. A hármas nóta a The Culling, ami az első szám reneszánsza, de zeneileg ez jobban átjön nekem. Súlyosodnak a riffek, még extrémebb az ének. Hallgatása alatt pár amerikai nu-metal együttes ugrott be, de azok inkább hatásai lehetnek az Algor Mortisnak, semmiképpen sem kopírozásról van szó, ahhoz túl egyedi a megszólalásuk.

Demo/promo létére emberes hangzást üt meg a lemez, az Audioplanetben készült egyébiránt. Az anyag - ami letölthető a hivatalos honlapról - az itthon ebben a műfajban tevékenykedő zenekaroknál jóval érettebb összhatást indikál. Az Algor Mortis jóideje kerülgeti a forró üstöt, de ennyire közel még soha nem került hozzá, itt az idő, hogy a köztudatba robbanjanak az első nagylemezükkel!
Algor_Mortis_Circle_of_Fire_2006
Stílus:
Extrém
Értékelés:
 
Pont
: 7.5 / 10
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Circle of Fire
2.Anda-Ey
3.The Culling
Írta:
Infam
2007. március 28., szerda
Facebook:
Koncertek
Arkona, Dalriada
szeptember 28.,
Barba Negra
Apocalypse Over Europe Tour
szeptember 30.,
Barba Negra
Vindictive Miscreant Tour 2018
október 8.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
Kamelot, Leaves Eyes
október 9.,
Barba Negra
Repulsion For Humanity Tour
október 10.,
Dürer Kert
október 11.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
Knights Call Tour 2018
október 21.,
Barba Negra
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.036 seconds to render