Wintersun (2004)
A Wintersun zenekart 2004-ben hívta életre Jari Mäenpäa, akit az Ensiferumból már ismerhetünk, ahol is a zenekar énekese volt. Ennek tudatában nem nagy meglepetés, hogy a zenekar a Viking/Folk Metal vonalon mozog. A zenekar rögtön idén el is készítette bemutatkozó lemezét Wintersun címmel, amit a Nuclear Blast Records jelentetett meg. Jari mellett a lemezen Kai Hahto - dobost hallhatjuk még játszani.

A lemezen 8 felvétel hallható 54 perc időtartamban; megtalálható itt a két és fél perces gyilkos tempójú és a tíz perces elmélkedős dal is. A Wintersun zenéje nagyon hasonló az Ensiferum muzsikájához, ami ugye nem meglepő tudván, hogy Jari Mäenpäa pont az Ensiferumot erősítette eddig. De amikor a hatásokról beszélünk meg kell még említeni a Bal Sagoth és a Moonsorrow nevét is. A lemezen alapjábanvéve nagyon jó viking metal témák követik egymást, epikus, néhol melankolikus átkötő részekkel, de itt-ott még black témák is felütik fejüket. Egységesen nagyon jók a dalok, a dallamok pedig igazán kiemelkedőre sikerültek. A lemez hallgatása közben szinte megjelennek az ember szeme előtt a nagy csaták majd az azt követő tivornyázások. Mindenképp meg kell dicsérni Jari gitárjátékát is, mert iszonyatosan lendületes jó gitártémákat hallhatunk a lemezen végig, mindezt megfejelve emlékezetes dallamokkal. Igazából nem is emelnék ki egy felvételt sem a lemezről, mert nem látom értelmét. A hangzás is nagyon jó, minden hangszer úgy szól, ahogy kell.

Mit is mondhatnék egy olyan lemez után, ami nekem nagyon bejön. Itt ez a Jari Mäenpäa, aki egymaga kezeli a lemezen a gitárt, basszusgitárt, programoz és még énekel is. Mindezt nagyon magas színvonalon és ebben méltó társa Kai Hahto dobos is. Tudom, hogy rengetegen támadják a skandináv zenéket, én mégis azt mondom, hogy ezeken a lemezeken több téma és elképzelés van, mint egyes zenekarok egész discográfiájában. Ajánlom hát ezt a lemezt mindazoknak akik szeretik a folkos viking metal-t, akik szeretik a kemény de mégis dallamos metal zenét és azoknak is, akik nem elégednek meg azzal, hogy egy lemezen kvinteket tologatnak ide-oda. Ensiferum rajongóknak pedig kötelező.
Wintersun_Wintersun_2004
Stílus:
Viking/Folk Metal
Értékelés:
 
Pont
: 10 / 10
Dalok:
1.Beyond The Dark Sun
2.Winter Madness
3.Sleeping Stars
4.Battle Against Time
5.Death And The Healing
6.Starchild
7.Beautiful Death
8.Sadness And Hate
Írta:
Dolmen
2005. október 3., hétfő
Facebook:
Wintersun - Wintersun (Teljes Album)
Kultúra, AT @ 2005. október 31., hétfő
Koncertek
The Rise of Chaos World Tour 2018
január 21.,
Barba Negra
Cryptoriana World Tour
január 21.,
A38 Hajó
European Pilgrimage Tour Part III.
január 22.,
A38 Hajó
Gods Of Violence Tour
január 26., 18:00,
Barba Negra
British Punk Invasion
február 2., 17:00,
Barba Negra
Downfall of Gaia, Hamferđ
február 9.,
Kvlt
Fight the Plague 2018
február 18.,
Dürer Kert
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.04 seconds to render