The Tome (2003)
Aki kicsit is próbált már leásni az emberi lélek poklának legmélyebb bugyraiba, és kereste ennek a zenei megtestesülését, az biztosan hallott már funeral doom-ot. Itt nincs szó szépségről, reményről, a fény nem törheti át az auráját. Az elmúlás kirptaszaga orrba vágja a hallgatót. Vagy iszonyodva vágja félre az ember, vagy lemond az életéről, és hallgatni kezdi. Az ilyen depressziókeltő hangulatoknak kevés, de annál fanatikusabb hívei vannak. Az USA beli Hierophant egyszemélyes zenekar, a Xathagorra Mlandroth pedig még a Catacombs (meglepő névválasztás) lemezekről lehet ismerős. Az ő további black metal-os kicsapongásai nem arattak maradandót. Itt viszont mindeki kezdhet aggódni a lelki üdvéért, a szellemi és tetsi épségéért, csupán egy bő órányi kirándulást teszünk Lovecraft gonosz rémségei által lakott poros és sötét földalatti katakombákban.
A The Tome eredetileg is egy besztof jellegű kiadvány volt, rajta a zenekar eddigi összes munkájával, de eredetielg is mindössze 135 írott CD-n dobták piacra. Ha ez nem pofátlanság, akkor semmi. Az orosz Solitude Productions ezt az űrt igyekezett betölteni (dicséret és örök hála érte!), és szabadjára engedte a romlás démonát 2007-ben.
Itt nem igazán van értelme egy-egy számot kiemelni, minden perc egyforma, hipnotikus, monumentális, természetfeletti, ha viszont egyeet ki kéne emelnem, csak a „The Weight Of Winter” jöhet szóba, szerintem a csúcspont a lemezen, és a műfaj egyik legjobban megírt tétele.

Akiknek mond valamit az, hogy Thergothon, Disembowelment, esetleg az újabb nevek közül Ea, Ahab, vagy csak Lovercraft írásai után érdeklődik, hangulatilag jobban vagy hitelesebben keveseknek sikerült azt az érzést reprezentálni.

Az őrület és a halálfélelem garantált, klausztrofóbiások eleve csak saját felelősségükre próbálkozzanak.

Solitude Productions

Hierophant
Hierophant_The_Tome_2003
Kiadó:
Stílus:
Funeral Doom
Értékelés:
 
Pont
: 9.5 / 10
 
Külalak
: Gyönyörű
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Forever Dying
2.Where No Light Hath Shone
3.Forever Dying
4.Where No Light Hath Shone
5.The Weight Of Winter
6.From The Dust Of Grave
7.Ancient Moonlight
8.Shades Of Aqueous Essence
Írta:
zemial
2008. február 16., szombat
Facebook:
Koncertek
Knights Call Tour 2018
október 21.,
Barba Negra
Death is Just the Beginning...
október 23.,
Barba Negra
Rise of the Underground Tour 2018
október 23.,
A38 Hajó
Uriah Heep
október 23.,
Akvárium Klub
20 Years of Chaos European Tour 2018
október 23.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
ReBuilt To Tour 2018
október 24.,
Barba Negra
Tony MacAlpine, Levi Fantasy
október 25.,
Dürer Kert
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.037 seconds to render