NGC Prod.
Toxik
Státusz:
Aktív
Alakulás:
1985
Származás:
Amerikai Egyesült Államok (USA)
Westchester, NY
Szövegvilág:
Politika Társadalom
Aktuális felállás:
Ron Iglesias
ének, gitár
Josh Christian
gitár
Shane Boulos
basszus
Jim DeMaria
dob
Hivatalos oldal:
hivatalos oldal
További infó:
További képek:
Toxik
Toxik
Rögzítette:
mekong
2007. március 5., hétfő, 00:50
Utolsó módosítás:
mekong
2018. május 21., hétfő, 13:18
Szerkesztés:
szerkesztes
Toxik
A zenekart Josh Christian és Lee Ervin alapította 1985-ben Tokyo néven. Az eredeti felállás a következő volt: Mike Sanders ének, Josh Christian gitár, Lee Ervin basszus, Sal Dadabo dob. Még ebben az évben felvették a Toxik nevet. Nem sokkal ezután Lee Ervin személyes problémák miatt kilépett a bandából, helyére Brian Bonini került. Tad Leger személyében a dobos poszton is csere történt. Ebben a felállásban rögzítették demojukat 1986-ban „Wasteland” címmel, majd az első nagylemezüket 1988-ben „World Circus” címmel. A nagylemezt a közönség és a kritika elismerő szavakkal fogadta. A második album felvételei előtt ismét változások történtek a tagságban, az énekes Mike Sanders helyére Charles Sabin került, valamint John Donnely személyében egy új gitáros is érkezett, így öt főre bővült a csapat. A második albumuk 1989-ben jelent meg „Think This” címmel. Az együttes 1992-ben feloszlott.
A Toxik zenéje komplex, progresszív metál, a korai Fates Warning, Mekong Delta, illetve a Watchtower zenéjéhez hasonlítható.
A Toxik 2007-ben újra összeállt. Az év elején a két korábbi nagylemezt a Displeased kiadónak köszönhetően ismét kiadták, természetesen a korábbi albumokon nem szereplő bonuszokkal kiegészítve.
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.041 seconds to render