NGC Prod.
Hungarica
Státusz:
Aktív
Alakulás:
2006
Származás:
Magyarország
Sopron
Aktuális felállás:
Fábián Zoltán
ének
Iréna Wéber
ének
Mentes Norbert
gitár
Polgár Krisztián
gitár
Bella Norbert
basszus
Kiss Dániel
dob
Aktuális kiadó:
Hammer Records
Hivatalos oldal:
hivatalos oldal
További infó:
További képek:
Hungarica
Hungarica
Rögzítette:
mekong
2008. április 29., kedd, 23:53
Utolsó módosítás:
The 7th Evil
2017. november 8., szerda, 10:17
Szerkesztés:
szerkesztes
Hungarica
85 esztendővel ezután itt, a "Hűség városában" jött létre a nemzeti rock/metal/hardcore muzsika zászlaját magasra emelő HUNGARICA. Az új bandában Mentes Norbert gitáros és Hoffer Péter dobos, a legendás magyar thrash metal csapat, a Moby Dick két tagja szövetkezett az együttes dalszövegírójával Pusztai Zoltánnal. A kezdetben M.A.D. (Magyar A Dal) elnevezésű csapat 2006. augusztusában készített egy felvételt (Átverés) a kaliforniai Ignite magyar származású frontemberével Téglás Zolival, majd rögzítettek egy, az 1956-os szabadságharc ötvenedik évfordulójára írt dalt Nagy Feró énekével (Emlékezz!). Mindkét felvétel szerepelt a Hammerworld magazin CD mellékletein, az Emlékezz! pedig a "Szabadság, szerelem" mozifilmhez kapcsolódó zenei válogatásalbumra is felkerült.


Mentes Norbi: "Gondolkodtunk, hogy ki énekelhetné el a dalokat. Az első verzióban merült fel Téglás Zoli az Ignite-ból, akit személyesen nem ismertünk, de azért a munkásságával képben voltunk. Ő egy fantasztikus ember és sokan vehetnének példát arról, hogy annak ellenére, hogy kint született és Kaliforniában is él világsztárként, mégis mennyire vállalja magyarságát. 2006. augusztus környékén itthon volt Magyarországon, úgyhogy egyszerűen megkerestük telefonon. Rá néhány napra találkoztunk is, kapott demo-kat és szövegeket, ő pedig azt mondta rá, hogy tetszik, úgyhogy megbeszéltük, hogyan legyen a munkametódus. Kérte, hogy játsszuk fel úgy a dalokat, hogy tudjon rá énekelni, és utána kér 3-4 próbát, aztán felénekli az albumot. A munka elindult, ami egy élmény volt, sokat tanultunk tőle. Nagyon fontos volt neki, hogy a magyar kiejtés a lehető legjobb legyen, viszont idő hiányában pont az 56'-os dal, az Emlékezz! nem került feléneklésre. Akkoriban Zoli London és Budapest között ingázott, és 2006. augusztus végén már az Ignite amerikai turnéja kezdődött... Abban maradtunk, hogy majd folytatjuk, viszont az idő haladt, és a dal aktualitása miatt nem várhattunk tovább Zolira. Mindenképpen egy hiteles arcot szerettünk volna, akitől ez a téma őszinte, így Feró lett az, akivel egyébként is jó kapcsolatban vagyunk. Vele rögzítettük tehát az Emlékezz!-t, amely az utolsó pillanatban el tudott készülni, és így október 23-ra meg is jelent a Hammer válogatás lemezen."

Hosszas keresgélés aztán, 2006. végén megtalálták a megfelelő énekest a nemzeti rock körökben ismert Romantikus Erőszak frontember Sziva Balázs személyében, így 2007. március idusán az Edge/Hammer kiadó gondozásában megjelenhetett a Hungarica bemutatkozó albuma, a Nem keresek új hazát. A nyár folyamán több sikeres koncertet adtak különböző fesztiválokon (többek közt a Székelyföldi Rockmaratonra is meghívást kaptak). Hofi egyéb elfoglaltságai miatt, az élő fellépéseken Tobola Csaba (ex-Ossian) ült a dobcucc mögé, a basszusgitárt pedig a lemezen is bőgőző Vörös Gábor (ex-Ossian, Omen) pengette. A "Nem keresek új hazát" lemezanyag bemutatóját a Wigwamban tartotta a csapat 2007. októberében, ahol Nagy Feró is fellépett.

2007. végén elkezdődtek a második album, a Demokratúra felvételei.

forrás: http://www.hungaricamusic.hu/
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.106 seconds to render