Brutal Assault 2018
Crowhill Tales
Státusz:
Aktív
Alakulás:
2005
Származás:
Magyarország
Kisvárda
Szövegvilág:
filozófiai ihletésű
Aktuális felállás:
Zákány Alex
ének
Hegedűs Norbert
gitár
Losonczi Péter
gitár
Fazekas Péter
basszusgitár
Gáva József
dob
Hivatalos oldal:
hivatalos oldal
További infó:
További képek:
Crowhill Tales
Crowhill Tales
Rögzítette:
Crowhill Tales
2008. szeptember 16., kedd, 10:55
Utolsó módosítás:
Krigare
2016. november 28., hétfő, 14:24
Szerkesztés:
szerkesztes
Crowhill Tales
Név: Crowhill Tales

Stílus: Melodikus thrash/death/power metal

Alakulás éve: 2005

Hely: Kisvárda

Biográfia:

A zenekart Hegedűs Norbert és Losonczi Péter alapította 2005 nyarán. Számos tagcsere után a Crowhill Tales felállása 2007-ben stabilizálódott [Hegedűs Norbert (gitár), Losonczi Péter (gitár), Balogh Tibor (ének), Gazdag Gergő (dob) és Fekete Zoltán (basszusgitár)].

A zenekar ekkor aktív koncertezésbe kezdett, olyan nevesebb bandákkal osztozott egy színpadon, mint a Kalapács, Absurdity (FR), Kathaarsys (SP), valamint részt vett az Azfeszten is. 2010 év végén a bemutatkozó anyag felvételei közben az énekes Balogh Tibor úgy döntött, hogy elhagyja a zenekar kötelékeit.

2011 tavaszán, a párizsi születésű Gerome Grandpere csatlakozott a Crowhill Tales soraiba. Ennek következményeként a zenekar úgy döntött, hogy ezentúl a dalait angol nyelven szólaltatja meg. Koncertek sora következett a Casketgarden, Dalriada, Angerseed, Nigromantia, Moby Dick, társaságában és a Vekeri fesztiválon melynek headliner bandája az Amorphis volt.

Létrejötte óta a Crowhill Tales mindig is arra törekedett, hogy egy sajátos, legfőképpen csak rá jellemző stílust alakítson ki a Thrash / Death metalt használva kiindulópontként, de atmoszférikus akusztikus részekkel színesítve azt.

Ennek a zenei „ötvözetnek” első kézzel fogható formája jelent meg „Before Birth” címmel 2013. március 1-én.

2013 harmadik negyedébe érve újabb változások álltak be a zenekar háza táján. Gerome (ének) és Zoltán (basszusgitár) úgy döntött elhagyja a bandát. Az újabb tagcserék szerencsére gördülékenyen zajlottak, és az év végi nagy sikerű karácsonyi koncerten bemutatkoztak az új tagok Pálinkás Csaba (ének) és Fazekas Péter (basszusgitár) személyében.

2016 vége felé egy meglehetősen csendes negyedéven vagyunk túl, melynek több oka is volt. Minden zenekar életében van olyan időszak, amikor a megfáradás jelei tűnnek fel. Ezek adódhatnak az emberi kapcsolatok elfáradásából, zenei mélypontról, alkotói válságból.

Gergőnek és Csabának is olyan irányba változott a magánélete, hogy már nem tudták tovább vállalni a zenekarral járó kötelezettségeket és munkát, ezért nehéz döntés után ők és a zenekar útjai elváltak.

Szerencsére mindkét posztra hamar megtaláltuk a megfelelő embereket, Gáva József (dobok) és Zákány Alex (hangok) személyében, akik új színt és energiát hoztak, ami által a zenekar új erőre kapott, és egy működőképes, tenni akaró csapat kovácsolódott össze.

Ennek a néhány hónapnak az eredménye a Shattered Harmony dal, mellyel szándékozunk bemutatni az új frontemberrel és dobossal felálló bandát, valamint a 2017-ben megjelenő első nagylemez beharangozójaként is szolgál!
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.073 seconds to render