NGC Prod.
Nemo Nightwish Tribute
Státusz:
Aktív
Alakulás:
2007
Származás:
Magyarország
Debrecen
Szövegvilág:
Nightwish
Aktuális felállás:
Kiss Enikő
ének
Gáll Péter
ének és vokál
Mészáros Edit
szintetizátor
Pálocska Máté
gitár
Jakabovits Alexandra
gitár
Gara Mihály
basszusgitár
Nagy Dávid Dezső
dobok
Aktuális kiadó:
- -
Hivatalos oldal:
hivatalos oldal
További infó:
Rögzítette:
alexka017
2010. április 9., péntek, 14:22
Utolsó módosítás:
ensomhet
2010. április 9., péntek, 15:00
Szerkesztés:
szerkesztes
Nemo Nightwish Tribute
A Nemo egy debreceni Nightwish tribute zenekar, melynek története 2007. februárjába nyúlik vissza, amikor is a helyi zeneiskolába, a Rocksuliba járó pár fiatal elvállalta, hogy alkalmi formációjukkal előadnak egy Nightwish számot a hagyományosan megrendezett félévzáró koncerten, a Lovardában. Már a legelső próbán működött „a kémia”, és az előadás is meglepően pozitív visszhangúra sikeredett, ezért úgy döntöttek, hosszú távon is együtt maradnak, és megalakult a „Nightwish Project”.

Az akkori felállásban Kiss Enikő (ének), Nagy Dávid Dezső (dobok), Gara Mihály (basszusgitár), Jakabovits E. Alexandra (gitár), Gáll Péter (férfiének és vokál) és Tóth ’Toti’ Gábor (billentyű) vettek részt. De teltebbé akarták tenni a hangzást, úgyhogy a zenekar két további taggal bővült: Gáll Mariann (vokál) és Pálocska Máté (gitár).

Május 18-án került sor a bemutatkozó koncertjükre, amelyet még több követett. Közben Dezső apukájának ötlete nyomán, elkeresztelték maguk Nemonak. A nyár folyamán sok rendezvényen kapott lehetőséget a zenekar. A téli időszakban pedig számos emlékezetes klub koncert adatott meg nekik szülővárosukban, Debrecenben. S közben minden tag, és maga a zenekar is folyamatosan fejlődött.

2008. derekán az addig billentyűs poszton játszó Toti kiszállt a zenekarból, és bár sokáig egy remek beugró szintissel, Kovács Istvánnal folytatták a koncertezést, az állandó utód sokáig váratott magára, így a zenekar sajnos egyre inaktívabbá vált.

2009. februárjában a rendezvényszervezők és pár, a koncertjeiket rendszeresen látogató fiatal kérésének próbálva eleget tenni, rögzítettek egy három számos (Over the Hills and Far Away, Sleeping Sun, The Phantom of the Opera) demot , amin szintén Pisti játéka hallható. A nyár ennek ellenére –billentyűs hiányában- koncertek nélkül telt el.

Idő közben Mariannt eljegyezték, elkezdett dolgozni… magyarul belecsöppent a felnőtt életbe, és időhiány miatt sajnos kiszállt a Nemoból. A többiek persze tovább keresték leendő billentyűsük, nem adták fel; rengeteg zenésszel vették fel a kapcsolatot! Volt, akivel próbáltak is. De sajnos vagy személyi, vagy egyéb problémák miatt nem sikerült egyről a kettőre lépni.

Viszont 2010. márciusában rájuk mosolygott a szerencse: Mészáros Edit személyében megtalálták az ideális jelöltet, aki mind emberileg, mind zeneileg teljes értékű tagja tud lenni a zenekarnak. És még énekel is!

Jöhetnek a koncertek!


(Frissítve: 2010. március)
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.038 seconds to render