NGC Prod.
Lost Horizon
Státusz:
Függőben
Alakulás:
1990
Származás:
Svédország
Gothenburg
Szövegvilág:
Igazság, Hatalom, Bizalom
Aktuális felállás:
Christian Nyqvist
Dob
Attila Publik
Billentyű
Martin Furängen
Basszus
Wojtek Lisicki
Gitár
Hivatalos oldal:
hivatalos oldal
További képek:
Lost Horizon
Rögzítette:
Redrum
2012. március 17., szombat, 13:03
Utolsó módosítás:
Redrum
2012. március 17., szombat, 13:39
Szerkesztés:
szerkesztes
Lost Horizon
A svéd Lost Horizon zenekar eredetileg Highlander néven alakult 1990-ben. A kis Power Metal csapat egészen 1994-ig készített demokat a Joacim Cans-el és még néhány későbbi HammerFall taggal. A sorozatos kilépések után úgy tűnt, a zenekar végleg zátonyra fut, ám a kilencvenes évek végén csak kialakult egy végleges felállás. Az immáron hat tagot számláló banda 2001-ben adta ki első lemezét Awakening The World néven. Az album többnyire pozitív kritikát kapott a médiában és rögtön népes tábort szerzett magának. Már ekkor egyértelmű volt, hogy nem egy egyszerű Power bandáról van szó, erről tettek tanúbizonyságot a merész dallamvezetések és Daniel Heiman egészen elképesztően magas, mégis kellemes énektémái. A kezdeti sikerek következtében két év múlva került kiadásra A Flame to the Ground Beneath, ami talán még ma is a legcsillogóbb Power metal szerzemény. A zenekar felismerve Heiman adottságait, direktebb szerepet szánt az éneknek, ami igazán egyedülállóvá tette a lemezt. Az epikus dallamoknak és progresszív elemeknek köszönhetően a második korong is majdhogynem osztatlan sikert aratott. Ekkor bontakozott ki teljes valójában, ami az Awakening the World-ön még csak körvonalazódott. A Lost Horizon elérte a csúcspontot.

A második album kiadása után azonban Wojtek Lisicki lengyel gitáros kilépett és mire visszatért, addigra már Fredrik Olsson-nal egyetemben a húzónév, Heiman is elhagyta a Lost Horizont, amely megbénította a csapatot.

2008-ban a még megmaradt 4 tag újra összeállt dalokat írni, és keresni a Daniel utódot. Utóbbi a mai napig - nem meglepő módon - nem sikerült, így úgy tűnik, banda sikertörténete, a rajongók nagy bánatára végleg véget ért, azonban a csapat egyszer s mindenkorra beírta magát a Metal zenei történelembe.
Interjú: A Kolp hangszerese Knot lett kifaggatva
Interjú, Nagaarum @ 2017. május 21., vasárnap, 08:20
Kolp - Cured but not healed (2017)
Kritika, Nagaarum @ 2017. május 12., péntek, 09:35
Rajongók
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.034 seconds to render