Twilight Force – újabb fantasztikus metal utazás

Augusztus 16-án Dawn Of The Dragonstar címmel jelent meg a svéd fantasy metalos Twilight Force új nagylemeze, melyhez Queen Of Eternity dalukhoz egy új szöveges videót is készítettek.

A lemez a csapattól megszokott fantasztikus metal utazást rejt. Tíz új szerzeménye mellett pár exkluzív szerzemény is helyt kapott.

Killswitch Engage – hallgasd meg új lemezüket

Atonement címmel augusztus 16-án jelent meg a Killswitch Engage új nagylemeze. A lemezen vendégként feltűnik Howard Jones (ex-Killswitch Engage énekes) és a Testament énekese, Chuck Billy.

Wraith – fekete rock n roll

Absolute Power címmel jelent meg az amerikai blackened thrash bombázó Wraith új albuma. A banda közel fél órás, 10 dalos lemeze egy igazi old-school fekete rock n roll ínyencség, ami a Metallica korai (Kill Em All) hangzásával, némi punk, egy leheletnyi  blackened sötétség és a Motörhead mocsok rock n rolljával van megbolondítva.

Savage Master – igazi metal energia

Október 25-én Myth, Magic & Steel címmel érkezik az okkult horror heavy metalos Savage Master hatodik nagylemeze, melyről máris itt van címadó daluk videója.

A Myth, Magic & Steel ősi acélból lett kovácsolva. Itt nincs semmiféle modern számítógépes felvétel csak rozsdás hangok és igazi metal energia. Ez jellemző új albumunk minden egyes dalára.

Savage Master – Myth, Magic & Steel

(Shadow Kingdom Records)

1. Myth, Magic & Steel
2. The Devil’s Ecstasy
3. The Owl
4. Flyer in the Night
5. Crystal Gazer
6. Lady of Steel
7. High Priestess
8. Far Beyond the Grave
9. Warrior vs. Dragon

Disharmony – sátáni rituálé

A hagyományos heavy / black metal stílusban tevékenykedő görög Disharmony november 28-án, az Iron Bonehead Productions égisze alatt adja ki Messe de Minuit című mini-albumát. Az 5 dalos, 22 perces sátáni rituáléból most Corpus Christi száma hallgatható meg.

Eschaton – technikás brutalitás

A brit Eschaton új nagylemezével az apokaliptikus death metal világába kalauzol el. Death Obsession címet viselő albumuk szeptember 13-án fog megjelenni, melyről elsőként a szöveges videóval kísért Born Into Shadows daluk technikás brutalitásával lehet megismerkedni.

Aren Drift – Beneath the Surface [EP] (2019)

Az Aren Drift egy brit prog. rock zenekar, melyet AREN, azaz Radka Nemcova alapított 2016-ban. A cseh származású, attraktív hölgy a csapat énekese, dalszerzője és producere is egyben. És még a háttérben el is gitározgat. A Beneath the Surface pedig a banda bemutatkozó EP-je. Egy intrót és három nótát tartalmaz szűk negyedórában. Amik engem meggyőztek […]

Hamelin – vadállatias melankólia

A belga származású post-black, kaotikus hardcore metalban zúzó Hamelin zenekar november végén jelenteti meg első EP-jét, melyről most a vadállatias melankóliába mártott Nadir daluk hivatalos videója nézhető meg.

Dead Register – Ender – klippremier

A kissé bizarr gótikus doomgaze stílusban utazó amerikai Dead Register tavaly adta ki eufórikus melódiákkal tarkított Captive címre hallgató legutóbbi lemezét, melynek Ender dalára készítettek egy új videót. A videót egy egykori gyilkosság helyszínén forgatták, képsorai pedig az idő és az élet múlásának ciklusait mutatják.

Boris – egy meglepő duplalemezt adnak ki

LφVE & EVφL címmel október 4-én fog megjelenni a japán experimental psy/sludge doom metalos Boris új dupla LP-je. A két lemez egymástól független hangulatvilágot fognak tükrözni. Dalai egymással ellentétesek, de mégis összefonódnak és ez által egyedivé válnának. Ezek közül elsőként Love című daluk videója nézhető meg, ami  zeneileg a lemezük legváltozatosabb témáit tartalmazza.

augusztus 21.,
augusztus 22.,
augusztus 29.,