Black Pestilence – az evilági élet gyönyöreinek morbid ünneplése

Új albumának kiadására készült a kanadai sátánista noise punk/black metalos Black Pestilence. A banda hatodik nagylemeze május elsején fog megjelenni Hail the Flesh címen, miről a banda alapítója / basszusgitáros-énekese, Valax az alábbiakat mondta:

A Hail the Flesh zeneileg egy iszonyatosan gyors és ultra-kaotikus album. Dalszövegeinkkel az evilági élet gyönyöreit, a földi örömök és élvezetek szélsőségeit dicsőítjük. Lehet, hogy klisé, amit mondok, de szövegeink nagy része egyébként sátánizmusról szól… persze nem hívő szempontból, hanem annak tiszta testi, érzéki, humanista formájában. A dalok többi része jelen társadalmunk problémáit boncolgatja.

Lemezükről elsőként Spurn All Gods daluk hivatalos videója nézhető meg.

Bythos – egy liturgikus black trió

The Womb Of Zero címmel április 24-én jelenik meg a sötét, liturgikus black metalt játszó Bythos első lemeze. A triót a finn black metal-éra három neves alakja: M.S. (Behexen, ex-Sargeist) ének, M.L. (Behexen, Ajattara, Horna) gitár-basszusgitár, és L.R. (Horna) dobos alkotja. Kilenc dalos debüt-lemezükről elsőként When Gold Turns Into Lead és Sorath The Opposer videóikat lehet megismerni.

Bythos – The Womb Of Zero

(Terratur Possessions /  Ván Records)

01. Black Labyrinth
02. When Gold Turns into Lead
03. Sorath the Opposer
04. Omega Dragon
05. Call of the Burning Blood
06. Hymn to Lucifer
07. Legacy of Naahmah
08. Destroyer of Illusions
09. Luciferian Dawn

Vinnum Sabbathi – dimenziók és teóriák – megjelent az új nagylemezük

of Dimensions & Theories címmel jelent meg az instrumentális sci-fi stoner/drone/doom metalban utazó mexikói Vinnum Sabbathi új nagylemeze. 

Az of Dimensions & Theories történetében csak egy vékony vonal áll a sci-fi és a közeljövő valósága között.

Az év 2061, és az emberiség készen áll arra, hogy teljes tudományos és technológiai ismereteivel bolygókat uraljon. A Fritz űrhajóról küldött felbecsülhetetlen értékű adatok a fekete lyukba vezető úton elvesznek, a puzzle utolsó darabjait a mély űr rejti.

A nukleáris háborúk folyamatos fenyegetése, a betegségek és a környezet küszöbön álló összeomlása az embereket végső expedícióik indítására kényszerítik: Négy földi űrhajót készítenek elő a mély űrkutatásra. Küldetésük: Az egy pont elérése és felfedezése annak érdekében, hogy összegyűjtsék a válság elkerüléséhez, valamint a bolygók közötti hódításhoz szükséges hiányzó adatokat.

Your Last Steps – Álmatlan – új videó

Álmatlan című dalára készítette el karanténvideóját a nagykanizsai modern metalos Your Last Steps  zenekar. A 2013 elején alakult csapat jelenleg új EP-jén dolgozik, amink ez a dal az első előzetese is egyben.

A koronavírusra és az otthonmaradásra tekintettel, a közös zenélések otthonról, távoli formában mennek tovább. Ezúttal egy vadonatúj dalt hallhattok a készülő albumról. Vigyázzatok egymásra!

Lili Refrain – sötét hangulatú rituálék

Március 20-án, ULU címmel jelent meg az olasz származású sötét papnő, Lili Refrain új EP-je. A kislemezre három rituális, misztikus hangulatú művészi alkotás került fel, amiről most MUL videója atmoszférájában lehet elmerülni.

Igorrr – hallgasd meg új lemezüket

Spirituality and Distortion címmel március 27-én jelent meg a francia avantgardista Igorrr negyedik albuma.

Ha megmaradnánk egyetlen érzelmi hangszínen, az rettentően unalmas lenne. Az élet az érzelmes széles skáláján mozog – néha boldog vagy, néha szomorú; néha dühös, haragos; néha pedig jókedvű és nosztalgikus. Az élet tehát nem egy színből áll. Ez a 14 szám azt a kalandot mutatja be, amit az elmém révén átéltem az utóbbi időben.

A zenei szervezés ezúttal még bonyolultabb volt, mivel különféle tradicionális hangszereket is magunkhoz kellett szállítani a stúdióba. Tehát rengeteg repülő, vonat és autóút vezetett odáig, hogy felvegyük ezt a lemezt, de így legalább büszkén jelenthetem, hogy mindent hagyományos hangszerekkel, kompjúterektől mentesen vettünk fel.” – nyilatkozta Gautier Serre, a csapat agya.

Xathrites – tisztelet az áldozatoknak és a hősöknek

Február végén Hope Is A Mental Illness címmel jelent meg a mizantróp egyiptomi DSBM duó, a Xathrites új visszatérő lemeze. Lemezük középpontjában a mentális viselkedések, a depresszió és a reményt vesztettség pillanatai álnak, amik a világ jelen válságos helyzetében most még aktuálisabbak, mint valaha. Lemezükrő most Human Contact Is a Plague videójuk nézhető meg, mellyel a korona vírus áldozatai és hősei előtt adóznak.

Beyond – lemezelőzetes

Április 15-én Elhagyott város címmel érkezik a gyöngyösi Beyond együttes új lemeze, a GrundRecords gondozásában. A hazai underground egyik legrégebbi képviselőjének számító zenekar 1985-ben alakult meg és a hazai thrash metal mozgalom egyik úttörője volt. A ’90-es évek derekán némileg eltérő irányt vettek az ipari metal irányában, melynek szellemében 1994-ben jelent meg Tömik a fejed albumuk. Röviddel ezután feloszlottak és többszöri próbálkozás ellenére a csapatnak csak 2016-ra sikerült stabilizálnia jelenlegi felállásukat. Az időközben énekesük Para hangszál problémája miatt dallamosabb thrashre váltó zenekar elkészítette hamarosan megjelenő új nagylemezét, amelynek rövid előzetesét az alábbiakban lehet megnézni.

25. Brutal Assault – március végi bejelentések

A mai nappal is két új fellépőt jelentett be a csehországi Brutal Assault szervezői. Ezúttal a norvég Slagmaur, és a brit Voices kapott helyet, s ezzel a bejelentett fellépők 70%-ra ugrott.

A kedvezményes bérletek április 30-ig 106 € / 2.650 Kč -ért lehet hozzájutni a boltban.

25. Brutal Assault
2020. augusztus 5-8.
Josefov Erőd, Jaroměř
1914Abbath, Aerial Ruin, Alcest, Arcturus, As I Lay Dying, Asphix, Atari Teenage Riot, Author & PunisherBeast, Bell Witch, BenightedBeyond CreationBirds in Row,  Bloodbath, Brutus,Butcher BabiesCattle DecapitationCradle of FilthDark Funeral, Darkest HourDenial of God, Despised Icon, Devin Townsend, Draconis Infernum, Evoken, Excrementory GrindfuckersExhorderExhumed, Fever 333, Fleshgod Apocalypse, Front Line Assembly, Frontierer, Fueled By FireGatecreeperGod Mother, Havok, Hentai Corporation, Imperial TriumphantKatatoniaKvelertakLeprous, Life of AgonyLost SocietyManes, Mass Infection, Mayhem, Me And That ManMelt-BananaMercyful Fate, M.O.D.Municipal Waste, Myrkur, MysticumNailed to ObscurityNecrophobicNecrot, Nocturnus AD, Obituary, Ottone Pesante, Paradise LostPensées NocturnesPentagramPhilip H. Anselmo and the IllegalsPsykupPsycropticRazorRed FangRings of Saturn, Sacred Reich, Shadow of IntentSigh, Slagmaur, Soen, Soreption, Static-X, Strigoi, Suffocation, Terror, The Agonist, Toxic Holocaust, Uada, VaderValkyrjaVenom, Vitriol, Voices, Vola, While She SleepsWolves in the Throne Room, Wormrot.

április 17.,
április 24.,
április 27.,
április 30.,