Necrowretch – egy újabb sötét zsoltár

The Ones From Hell címmel február 14-én jelenik meg a blackened metalos francia Necrowretch negyedik albuma, amiről újabb sötét zsoltárként máris itt van címadó daluk szöveges videója.

Necrowretch – The Ones From Hell
(Season Of Mist)

01. Pure Hellfire
02. Luciferian Sovranty
03. The Ones From Hell
04. Absolute Evil
05. Codex Obscuritas
06. Darkness Supreme
07. Through The Black Abyss
08. Necrowretch

Ihsahn – Stridig – EP-előzetes videó

Ahogy arról már olvashattatok jövőre érkezik az Emperor frontembere, Ihsahn két részes új EP-je. Az EP-sorozat “black metalosabb” első része február 14-én, Telemark címmel lát majd napvilágot, amiről máris itt van Stridig videója.

Az EP-n 3 vadonatúj dal, valamint egy Iron Maiden és egy Lenny Kravitz feldolgozásdal hallható majd.

Ihsahn – Telemark EP
(Candlelight)

01. Stridig
02. Nord
03. Telemark
04. Rock And Roll Is Dead (Lenny Kravitz)
05. Wrathchild (Iron Maiden)

Carcass – Under The Scalpel Blade – új dal

Under The Scalpel Blade címmel egy vadonatúj dallal jelentkezett a Carcass. A dal a Decibel magazin januári flexi-sorozatán jön ki fizikálisan és egyben a zenekar jövőre érkező új lemezének első előzetese.

Mos Generator – improvizatív jam-sorozat

Spontaneous Combustions címmel egy improvizatív jam-sorozat képében adta ki új albumát az amerikai doom/heavy/stoner Mos Generator. A négy tételes album felvételei egy nyolc sávos keverőn, minimális mikrofon beállítással a próbatermi stúdió örömzenélésének pillanataiban lettek rögzítve.

Earth Rot – Jövőre új album

Az ausztrál blackened metalos Earth Rot leszerződött a Season Of Mist kiadóval, melynek értelmében 2020. március 6-án, Black Tides Of Obscurity címmel adják ki új albumukat.

Az elkerülhetetlen vég morbid hallucinációja… amit gigászi fekete hullámok és óriási csápok rángatnak le a mélységbe, miközben az elme véglegesen összeomlik. A mennyből pedig lelóg egy fekete, mindent látó szem, ami csak erősíti a legsötétebb emberi félelmet: ütött a végzet órája.

Ezúton jelentjük be új albumunkat, és mutatjuk be annak borítóját. A Season Of Mist kiadó jóvoltából megjelenő Black Tides Of Obscurity album illusztrációját a kivételes tehetséggel rendelkező Khaos Diktator Design stábja tervezte.

Íme, a lemez borítója, és szám-listája.

01. Dread Rebirth
02. New Horns
03. Towards A Godless Shrine
04. Unparalleled Gateways To Higher Obliteration
05. Ancestral Vengeance
06. The Cape Of Storms
07. Serpent’s Ocean
08. Mind Killer
09. Unravelling Vapour Of Sanity
10. Out In The Cold

Necronomicon – The Thousand Masks – klippremier

Az idén 30 éves kanadai okkult black/death metal legenda, a Necronomicon október 18-án adja ki Unus címre keresztelt hatodik nagylemezét. Az ördögi lemezről máris itt van The Thousand Masks daluk hivatalos videója, amely a “nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat” tartalmaz.

Több mint 30 éve elindítottunk egy H.P. Lovecraft mítoszait feldolgozó, Necronomicon nevű projektet. Úgy döntöttünk, hogy megemlékezünk a nevünk eredetéről. Ezúttal jól álltak a csillagok, így eljött az ideje, hogy felfedjük az ezernyi maszk mögött rejtőző alakot.” – mondta Rob “The Witch” Tremblay gitáros/énekes.

Psychotic Waltz – Devils And Angels – dalelőzetes

The God-Shaped Void címmel február 14-én jelenik meg az amerikai progresszív metal legenda, a Psychotic Waltz új nagylemeze. A csapat eredeti felállásban készülő ötödik lemeze 24 évvel nagysikerű Bleeding albumuk után jelenik meg az InsideOut gondozásában. A lemezről első előzetesként máris itt van Devils And Angels daluk szöveges videója.

Psychotic Waltz – The God-Shaped Void
(InsideOut)

01. Devils And Angels
02. Stranded
03. Back To Black
04. All The Bad Men
05. The Fallen
06. While The Spiders Spin
07. Pull The String
08. Demystified
09. Season Of The Swarm
10. Sisters Of The Dawn
11. In The Silence

Diktátor – A hős kisteknős

A hős kisteknős címmel jelent meg a debreceni Diktátor új lemeze, amelyen 4 friss dallal és 12 koncertnóta található, melyeket a Kaptár klubban rögzítettek. A címadó dalhoz született szöveges videóval máris megismerkedhetsz.

A Diktátor zenekar az elmúlt három évben, vagyis az előző lemezünk kiadása óta többszörösen megfiatalodott. A koncertek, a próbák és az összecsiszolódás ideje alatt született néhány új dal, ezekkel indul ez a lemez, pontosabban az első négy szám az, amit a jövőre nézve programadónak tekinthetünk. Eredetileg egy komplett koncertanyag rögzítését terveztük, melynek egy része az új dalok elhangzása után következik.

Egymás után két koncertet vettünk fel, mert biztosra akartunk menni, a pontosság és a minőség érdekében, mert ugye mi lesz, ha mégiscsak hibázunk valahol? Az eredmény hallható. Nem cizelláltuk túl a felvételeket, hogy természetes maradjon a mutatvány. Ahova becsúszott egy-két aprócska kis gebasz, vagy elmászott egy picit a dallam, azt majd a soron következő koncerteken minden remény szerint pótolni fogjuk. Mi a természetes dolgokat szeretjük, természetesen metalt és animált!

Visszatérve a címadó dalra. Ez egyrészt kifejezi a zenekar szellemi arculatát, az eltelt 33 évnek a megpróbáltatásait, küzdelmeit, álmait és a vágyait, amik már így utólag akár szépnek is mondhatóak, másrészt példát mutat, hogy egy olyan teremtmény, aki vagy ami nem a gyorsaságáról híres és messze nem a legerősebb ezen a világon, de talán még az intelligenciája is csak maximum hozzá mérhető, lehet hős, ha a maga útját járja.

Mert el lehet indulni és talán meg is lehet érkezni, de a legcsodálatosabb mindig a pályán maradni és talán a megtett kilométerek már annyira nem is számítanak.

Diktátor – A hős kisteknős
(Nail Records)

01. A hős kisteknős
02. Lehet, hogy
03. A madarak lázadása
04. A halak éneke
05. Büszke emberek, védett állatok
06. Minden, amit csak megkívánsz
07. Szükségem van a kezedre
08. Játssz tovább
09. Törpék nélkül
10. Emlékezz
11. Fohász
12. Bunkó vagy
13. Adj új erőt
14. Nem mehetek el
15. Őrjöngő folyó
16. A sátán kutyája