Koponyalékelő doom

The Skull, Magma Rise, Slowmesh koncert a Dürer Kertben. Harmadszor járt hazánkban az egykori Trouble tagok által létrehozott The Skull. Bár az énekes Eric Wagner váltig hangoztatja, hogy szeretné, ha az emberek külön kezelnék a Trouble-t és a Skullt, – merthogy két különálló együttesről van szó – az eddigi gyakorlattól eltérően most full Trouble szettel […]

Despised Icon – megjelent hatodik nagylemezük

Purgatory címmel november 15-én jelent meg a kanadai deathcore extrém metalos Despised Icon hatodik nagylemeze, amiről most Light Speed daluk szöveges videója nézhető meg.

Végre-valahára új zenével szolgálhatunk! Ennél több időt még sosem töltöttünk dalírással és felvételekkel. Folytathatnánk a szövegelést arról, hogy ez az eddigi legsúlyosabb, leggyorsabb és legváltozatosabb lemezünk, de inkább beszéljen magáért a zene. 17 éve zenélünk és hálásak vagyunk, hogy ilyen lojális és támogató táborunk van. Készüljetek fel a Purgatoryra!

Sicarius – vérszomjas dalelőzetes

Jövőre érkezik az erőszakos black metalt játszó amerikai Sicarius második nagylemeze God Of Dead Roots címmel. A lemezről elsőként a vérszomjasan acsarkodó A Practiced Hand daluk szöveges videója ismerhető meg.

Meshiaak – hallgasd meg új lemezüket

Mask Of All Misery címmel november 15-én jelent meg a modern thrash/groove metalban utazó ausztrál Meshiaak második nagylemeze, ami az alábbiakban hallgatható végig.

Goat Terror – sátáni háború

Három tételes Unholy March című első demója képében szabadította ránk pokoli armageddonjánt a fehérorosz származású bestiális war black/death metalban utazó Goat Terror nevű halál horda. A banda pusztító sátáni háborúja, járványok és káosz kíséretében az alábbiakban hallgatható végig.

30. Rockmaraton – Beast in Black, Rotting Christ és további 12 banda

Egy hét elteltével újabb fellépőket jelentettek be a 2020-as Rockmaraton szervezői, de a névsor még közel sem teljes!

Igazi kultúrmixként, finn alapítással, görög és magyar  – Molnár Máté (Wisdom) – tagokkal érkezik a Beast in Black hozzánk, a heavy metal rajongók örömére. Ha már a görögöknél tartunk, jelenleg is a nemrég megjelent ‘The Heretics’ című új lemezével turnézik az extrém/black metalos Rotting Christ – legutóbb a tervezetthez képest kicsit tovább maradtak a fesztiválon, sanszos, hogy jövő júliusban is nehezen szabadulnak a Szalki-szigetről! A közel 10 éve létező, saját bevallásuk szerint „slamming deathcore”-ban utazó szlovén Within Distruction is garantáltan felszántja a színpadot a Rockmaratonon!

A hazai tizenegyes névsor ezúttal sem maradhat ki: As karma Brings, Down for Whatever, Hatvan City HC, Lazarvs, Nest of Plague, Over My Dawn, Petofi, Red Swamp, Slytract, Subcortic, Téveszme.

2020. július 6-11. között változatlanul a dunaújvárosi Szalki-sziget ad otthont a Rockmaratonnak – bérletek 17.990 Ft-ért válthatóak a születésnapi összejövetelre – jegyvásárlás és további részletek a rockmaraton.hu oldalon.

Konvent – albumelőzetesek

A Konvent egy dán női extrém death/doom négyes fogat, akik Puritan Masochism címmel január 24-én adják ki első lemezüket a Napalm Records gondozásában. A ’90-es évek halál hullámán tevékenykedő csapat lemezéről máris itt van két videó.

Needless – On a Journey Sublunaris – új videó

On a Journey Sublunaris címmel egy vadonatúj videóval jelentkezett a thrash/death metalos Needless zenekar, akik idén nyáron Heresy címmel adták ki első nagylemezüket.

A dalról: “A szublunáris görög eredetű kifejezés. Az ókori görög asztronómia szerint a szublunáris szféra a Hold és a Föld közötti teret jelöli. Ez a szféra a halandó emberek, növények és állatok világa. A szöveg egy filozofálgatás az itt megtett utunkról, ami sokak számára félelmet és szenvedést jelent egészen a halál órájáig. Sokan még mindig egy nagyobb, transzcendentális világ eljövetelét vizionálják és várják.

A bandával legközelebb november 30-án, a Dürerben a Nest Of Plagues 5 éves szülinapi buliján találkozhattok az As Karma Brings, és a Sleepless társaságában.

Elder Druid – Golgotha – klippremier

Golgotha címmel 2020. január 17-én jelenik meg az ír származású okkult doom metalos zenekar az Elder Druid második nagylemeze, amiről címadó daluk premiere nézhető meg.

Az alábbiakban a lemez számlistája és borítója látható rajta Mariusz Lewandowszki csodálatos alkotásával.

Elder Druid – Golgotha

1. Golgotha
2. Dreadnought
3. Sleeping Giant
4. Vincere Vel Mori
5. Sentinel
6. Paegan Dawn of Anubis
7. The Archmage

Tygers Of Pan Tang – Destiny – új dalelőzetes

November 22-én Ritual címmel jelenik meg a brit NWOBHM műfaj jeles képviselőjeként ismeret legenda a Tygers Of Pan Tang új nagylemeze. 11 dalos lemezük harmadik dalelőzeteseként most a Destiny szöveges videója ismerhető meg.

november 23.,