Stöner – Nothin – Lemezelőzetes dal

Nyáron érkezik a legendás Kyuss két egykori tagja, Brant Bjork és Nick Oliveri, valamint Ryan Güt által létre hozott stoner rock csapat a Stöner első albuma. A Stoners Rule címet viselő lemeze június 25-én fog megjelenni a Heavy Psych Sounds gondozásában, amiről máris itt van Nothin daluk.

Crypta – Starvation – új szöveges videó

Echoes Of The Soul címmel június 11-én fog megjelenni a Nervosa két egykori tagja, Fernanda Lira basszusgitáros – énekesnő és Luana Dametto dobos által életre hívott új death metal formáció, a Crypta debütáló albuma. 10 dalos lemezük újabb kedvcsinálójaként a Starvation szöveges videóját nézhetitek meg, amiről Fernanda Lira kisasszony az alábbiakat mondta:

A Starvation dal szövege a társadalmunk egyik legsúlyosabb csapásáról, az éhezésről szól. Minden este több mint egymilliárd ember alszik el a világon úgy, hogy nem jutott rendes ételhez. Emellett az éhínség sajnos újra kísérti a brazilok millióit is. Hamarosan újra felkerülünk az éhezők világtérképére, ezért úgy gondoltam, hogy ez egy fontos téma, amire fel kell hívni a figyelmet.

AMOK – Szent Vér (2005)

Az AMOK projekt 2004-ben jött létre a gótikus doom zenét játszó Nevergreen oldalhajtásaként. 2003-2004 táján a Nevergreen-en belüli elhidegülés miatt Matláry Miklós billentyűs és Vladimir Rusić gitáros egy új doom formációt állított össze. Az eleinte projektnek induló vállalkozás Ispán András basszusgitáros (ex-Deák Bill Band, ex-Wisdom, Anguish Sublime, Pero Defformero, Szijártó Zsolt, stb…), valamint a Szabadkai southern metalos […]

Killing Addiction – Condemned To Nothingness – új lemezelőzetes

A legendás floridai detah metal banda a Killing Addiction június 1-jén az Xtreem Music kiadásában jelenteti meg második nagylemezét Mind of a New God címmel. Kilenc dalos új lemezük az 1993-ban megjelent debütáló lemezük az Omega Factor hagyományait folytatja. Második előzetesükként a Condemned To Nothingness szöveges videója nézhető meg.

Engraver – EP előzetes

Az olasz old-school thrasher Engraver május 28-án robbantja új ötszámos EP-jét Behind címmel, amiről most The Last Victim daluk szöveges videóját láthatjátok.

Artillery – Hallgasd meg új lemezüket

címmel május 7-én jelent meg a dán thrasher Artillery tizedik stúdióalbuma. A lemezhez In Your Mind daluk kapott friss videót.

A jellegzetes Artillery védjegyeket meg akartuk tartani, a riffeket és a fogós témákat, kombinálni az agressziót és a dallamokat. Mindig is a melodikus thrash metalt kevertük a ’70-es és a ’80-as évek súlyos hangzásaival, ezúttal pedig új elemek is vannak néhány nótában. Nem kell különösebben, amikor megírunk egy új lemezt, mert szeretjük, amit csinálunk.” – mondta az albummal kapcsolatosan Michael Stützer gitáros.

Ophidian I – Diamonds – lemezelőzetes videó

Július 16-án jelenik meg a komplex death metalban utazó, izlandi Ophidian I zenekar első album Desolate címmel.

Egy nagyon technikás lemezt akartunk, kellő erős hangsúllyal és a harmóniákkal a dalokban.” – mondja a zenekar lemezével kapcsolatban, amiről az alábbiakban Diamonds daluk videóját nézhetitek meg.

Mustaine – Metal Memoár a Konkrét Könyveknél

Az utolsó lehetőség, hogy bekerüljön a neved!

Dudich Ákos ezúttal Dave Mustaine önéletrajzát hozza el magyarul az olvasók számára! A Megadeth főnöke megdöbbentő őszinteséggel vall élete minden szakaszáról, hullámhegyekről és hullámvölgyekről, meg egy csomó olyan dologról is, amire nem is gondolnánk! A kötet túlzás nélkül azok számára is érdekfeszítő olvasmány, akik nem sorolják a kedvenceik közé a bandát, vagy magát a főhőst!

Ákostól és a Konkrét Könyvektől megszokott módon ezúttal is van lehetőség névvel bekerülni a könyvbe! Amennyiben 2021. 05. 16-án éjfélig előrendeled a kötetet az alábbi linken, a te neved is ott lesz a fejlécen! Fontos, hogy a kötet később is kapható lesz, de ha szeretnéd magad viszontlátni benne, ne habozz, még itt a lehetőség!

Előrendelés: https://dudichakos.com/termek/metal-memoar-mustaine-es-a-megadeth/

„Egy metálikon felemelkedése és aláhullása.
Dave Mustaine gond nélkül felvállalja, hogy többször is végignyalta a gödör alját a speed metállal kísért dickensi élete során.
Szegénységben és folyamatos költözködéssel töltött gyerekkor? Pipa.
Bántalmazó, alkoholista szülő? Pipa.
Agyzsibbasztó vallásos tévelygések (Mustaine esetében a Jehova tanúi és a sátánizmus)? Pipa.
Alkoholizmus, drogfüggőség, hajléktalanság? Pipa, pipa, pipa.
Lélekőrlő szakmai és művészi kudarcok? Pipa.
Elvonó? Pipa (tizenhétszer, saccperkábé).
Halálközeli élmény? Szintén pipa!
James Hetfield, akivel Dave Mustaine sok évvel ezelőtt megalapította a Metallicát, egyszer találóan megjegyezte – némi hitetlenkedő felhanggal –, hogy tutira patkóval a seggében született. Ennyire szerencsés, hogy még él, mindazok után, amiken keresztülment.
Folyamatosan az árral szemben úszva, Mustaine szédítő magasságokba jutott. Miután dicstelen véget ért az induló Metallica-val töltött, igazi ámokfutással felérő időszaka, Mustaine hamar világhírű rocksztárrá avanzsált – alapítója, frontembere, énekese, dalszerzője, és gitárosa (de facto vezérigazgatója) volt a Megadeth-nek, az egyik legnépszerűbb heavy metal zenekarnak.
Dave Mustaine élete egyszerre lenyűgöző, vérfagyasztó és inspiráló.”

Ørdøg – VIII – új videó

Tavaly decemberben jelent meg az Ørdøg harmadik nagylemeze, ami egyszerűen csak a Ø3 címet viseli. Lemezükről Magyar Dániel rendezésében VIII daluk kapott egy vadonatúj látványos animált videót.

június 04.,
június 23.,
június 25.,
június 28.,
június 30.,