Hyborian – Driven By Hunger – új lemezelőzetes

Volume II címmel március 20-án jelenik meg az amerikai prog/sludge metalos Hyborian második albuma. A lemezhez egy 224 oldalas sci-fi regény is tartozik The Traveller címmel, amit a zenekar gitáros-énekese, Martin Bush írt. Az alábbiakban harmadik előzetesükként Driven By Hunger daluk animált videóját ismerhetitek meg.

Sightless Pit – Grave of a Dog

Ha ebben a pillanatban fel kéne sorolnom a jelenlegi, legizgalmasabb amerikai-i zenekarokat, három biztos benne lenne. Még pedig a The Body, a Full of Hell és a Lingua Ignota. Három olyan zenekar, ami a kötöttségek nélküli csakis a színtiszta kreativitást és a zenei határok feszegetését tűzte ki célul. Az extrém underground zenék jelenlegi legprominensebb képviselői. […]

Funeral Cult – új EP az elektro-black metalos bandától

Possession Done címmel február 21-án jelent meg a lengyel ipari elektro-black metalos Funeral Cult új EP-je, rajta három sötét kompozíciójú dallal.

A zenekar eredetileg 1993-ban alakult az akkori death/doom hullám vonalát követve. Első lemezüket Korowody Cieni címen 1996-ban adták ki, ezt második lemezük a Mystery of Possession (1998) promója követte, ami azonban jogi és kiadói viták miatt sosem jelent meg és egyben a zenekar végét is jelentette. 2006-ban felmerült a zenekar újjáalakulásának ötlete, ami azonban csak hosszú évek elteltével 2018-ban jött létre. A banda közel 20 éve után jelentkezett új anyaggal.

Hyperion – a ’80-as évek klasszikus heavy metal hangzása

A ’80-as évek klasszikus heavy metal hangzásával dolgozó olasz Hyperion április 21-én, a Fighter Records gondozásában Into the Maelstrom címmel adja ki második nagylemezét. A kilenc vadonatúj dalt tartalmazó lemezről most Driller Killer daluk ismerhető meg.

Nyrst – Orsök – klippremier

Április 24-én, Orsök címmel jelenik meg a fagyos, zord hangvételű black metalt játszó izlandi Nyrst bemutatkozó nagylemeze. Az alábbiakban a lemez címadó dalának hivatalos videóját lehet megnézni, amit a zenekar így kommentált:

A Nyrst büszkén mutatja be az Orsök dalának videoklipjét. Ez az első dalunk, ami hamarosan megjelenő első lemezünkről bemutatunk nektek. Mondhatni specifikus elképzeléseink voltak atekintetben, hogyan is kellene leképeznünk szülőhazánk érdes pusztaságát, ami egyébként az album elsőszámú inspirációja volt. Van valami igazán különleges ezekben az elhagyatott hegységekben, amely reménytelenséget, de ugyanakkor mérhetetlen nyugalmat áraszt. Ez az a tökéletes szimbiotikus kapcsolat, ami zenénk atmoszféráját és hangzását is meghatározza.

Metal Church – válogatáslemez a rajongók számára

Április 10-án, a Rat Pak Records jóvoltából jelenik meg az amerikai heavy/power Metal Church válogatásalbuma. A From The Vault címet viselő kollekció a szokásos válogatáslemeznél egy kicsit több, ugyanis élő felvételek, feldolgozások, kiadatlan, sőt vadonatújdalok is találhatóak rajta. 

Ez a lemez a rajongóknak készült, és van rajta néhány király kiadatlan dal. Úgy gondolom, hogy a Metal Church rajongók igazán élvezni fogják.” – mondta Mike Howe énekes.

Új dalok:

01. Dead On The Vine
02. For No Reason
03. Conductor [redux]
04. Above the Madness

B-oldalas dalok a Damned If You Do felvételének idejéből:

05. Mind Thief
06. Tell Lie Vision
07. False Flag
08. Insta Mental
09. 432hz

Feldolgozások:

10. Please Don’t Judas Me (Nazareth)
11. Green Eyed Lady (Sugarloaf)
12. Black Betty (Ram Jam)

Koncertfelvételek:

13. Agent Green (Live In Japan)
14. Anthem To The Estranged (Live In Japan)

Bónuszok:

15. Killing Your Time (Wizard mix) [digital and comic CD version only]
16. Needle & Suture (Metal mix) [digital and comic CD version only]
17. The Enemy Mind (XI bonus track) [digital download version only]
18. The Coward (XI bonus track) [digital download version only]

Shrinkwrap Killer – egy egyedi punk projekt

Egy meglehetősen őrült videóval vezeti fel hamarosan megjelenő 7″-os EP-jét a Seattle-i garázs punk projekt, a Shrinkwrap Killer. A projekt mögött Greg Wilkinson (Brianoil, Deathgrave, Earhammer Studios) áll, aki egyedi képet és gondolkodásmódot alkot a punkról, valamint életünk társadalmi tényezőről. Íme Stolen Electronics to Shove Up Your Ass videója.

Shrinkwrap Killer – Stolen Electronics to Shove Up Your Ass

(Iron Lung)

1. Stolen Electronics to Shove Up Your Ass

2. Merch Killer

Neverheard Distro – idén ünnepli a 15. évét

A Neverheard Distro idén decemberben lesz 15 éves, amit egy hatalmas bulival szeretnénk emlékezetessé tenni. 2020 december 5-én a budapesti Kék Yuk-ban megrendezésre kerülő eseményen kiváló hazai black- és death metal zenekarok mellett egy külföldi banda fellépése is várható. Az eseményen fellépők bejelentése hamarosan kezdetét veszi, kövessétek az esemény Facebook-oldalát!

Avar – World To Stay – klippremier

Az Avar egy új hazai rock / metal / világzenei együttes, akik World To Stay címmel a napokban mutatták be első videójukat.

Mi vagyunk a nyugat hangja, a kelet dallama, a múlt üteme és a jelen hangja, amely útmutatást ad a jövő számára.

február 26.,
február 27.,