මහසෝනා – démoni atmoszférák

Igazából a nevét is alig lehet elolvasni, nem hogy leírni a Srí Lanka-i okkult, funeral, ritual black/doom metalos මහසෝනා (Mahasonā) zenekarnak. A formációt teljes rejtély veszi körül, hisz semmit sem tudni tagjaik kilétükről, csak annyit hogy nehéz pokoli atmoszférák járják át 14 perces bemutatkozó demós számukat, amin a helyi folklór és okkult hagyományok démoni alakja elevenedik meg.

Kirk Windstein – megjelent a Crowbar frontemberének első szólóalbuma

Dream in Motion címmel ma jelent meg a Crowbar frontemberének, Kirk Windstein első szólóalbummal.

Az album enyhe, sötét zene, alapvetően ez az én lágy Crowbar verzióm.” – nyilatkozta korábban. “Semmiképpen sem akartam akusztikus lemezt csinálni, mivel az számomra az klisé-számba megy. Persze nem vagyok ellene a dolognak, de ezt már egymillió alkalommal megcsinálták mások.Viszont sokat gondolkoztam én is azon, hogy csinálok valami lazábbat, valami lágyabb dolgot. Ebbe mindenképpen bele kell vágnom. Mivel ez megmutatja az én dalszerzői munkásságomnak, a személyiségemnek az eddig ismeretlen oldalát. Ez tehát az én másik oldalam. Ez olyasvalami, amit saját magam részére csináltam. Persze nem arról van szó, hogy ez a lemez egyáltalán ne lenne kemény, mivel vannak darabok és témák itt-ott, melyek igencsak súlyosak… de még a legkeményebb riff ezen az albumon is olyan, aminek nem lett volna helye a Crowbar-ban. Ha néhány Crowbar-fan utálni fogja ezt a lemezt, én azt is megértem. De azért remélem, a többség szeretni fogja ezeket a dalokat.”

Psychotic Waltz – All The Bad Men – új videó

The God-Shaped Void címmel február 14-én érkezik az amerikai progresszív metal legenda, a Psychotic Waltz régóta vért új nagylemeze. Lemezük második előzeteseként All The Bad Men daluk videója nézhető meg.

Pearl Jam – márciusban érkezik a Gigaton

A seattle-i grunge túlélői március 27-én a Monkeywrench Records kiadásában hozzák ki a friss lemezüket. A hét év szünet után megjelenő tizenkét számos Gigaton c. albumra végül nem kerül fel a 2018-ban még “lemezelőzetesként” hirdetett Can’t Deny Me.

A banda 24 év után nyáron visszatér Budapestre, ahol nyilván az új dalok közül is hallhatunk majd a nagy slágerek mellett. A LiveNation szervezésében július 15-én a Papp László Sportarénában lépnek színpadra a White Reaper társaságában.

gigaton.jpg

01. Who Ever Said
02. Superblood Wolfmoon
03. Dance Of The Clairvoyants
04. Quick Escape
05. Alright
06. Seven O’Clock
07. Never Destination
08. Take The Long Way
09. Buckle Up
10. Come Then Goes
11. Retrograde
12. River Cross

Bütcher – Iron Bitch – új videó

Iron Bitch címmel tette közzé hamarosan érkező második nagylemeze új videóját a belga black-speed metalos Bütcher. 666 Goats Carry My Chariot című lemezük január 31-én fog megjelenni, az Osmose Productions gondozásában.

Az új lemezt mindössze egy hét alatt rögzítettük, ami egy analóg felvétel esetében nagyon rövid idő, különösen ha tekintetbe vesszük, hogy a címadó számhoz mind a 24 sávot felhasználtuk. Ráadásul LV Speedhämmer dobos csupán a stúdiózás előtt 1-2 héttel csatlakozott hozzánk. A tavalyi év elég sűrű volt számunkra, voltak utolsó pillanatos tagcserék és közben folyamatosan koncerteztünk. De a befektetett energia megtérült és győzelemként értékeljük, hogy hamarosan bemutathatjuk a teljes albumot!”

A lemez korábban bemutatott 45 RPM Metal videója itt nézhető meg.

Defiled – hallgasd meg új lemezük

A mai nap folyamán jelenik meg a brutal death metalt játszó japán Defiled hatodik nagylemeze, az Infinite Regress, amit kiadójuk a Season of Mist jóvóltából az alábbiakban teljes egészében végig hallgathattok.

Burning Sun Fanzine – Februárban érkezik a hetedik szám

Februárban érkezik a heavy / power / thrash metallal foglakozó Burning Sun Fanzine hetedik száma, amiről Papi Zoltán főszerkesztő az alábbi infókat küldte:

Örömömre szolgál bejelenteni, hogy február közepétől megvásárolható lesz a Burning Sun Fanzine ötödik évfordulós lapszáma, ami egyben a hetedik lesz a sorban.

A címlapon nem más látható, mint a kiváló Andi Deris (Helloween), akivel egy közel félórás beszélgetésre kaptam lehetőséget. A jó hangulatban telt társalgás eredménye a magazin hasábjain lesz olvasható. Őrületes élmény volt!

Rajta kívül Mat Sinnerrel (Sinner, Primal Fear) és a Destruction éléről ismert Schmierrel olvashattok hosszabb interjúkat. Utóbbit Daniel Müller, a Burning Sun állandó olvasói számára ismerős szerkesztőtársam követte el, aki egy teljes órán keresztül faggatta a német thrash nagyágyúját, hogy az elhangzott gondolatokat egy kimerítően részletes, hat oldalas cikk képében nyújtsa át nektek.

Underground frontról a 25 esztendős, hamburgi stílusú heavy/power metalt játszó olasz Airborn, a powerben utazó szlovák Signum Regis, a harcosmetal farkasbundás barbárja, a brazil Grey Wolf, valamint a hazai szintéren jól ismert heavy metalos Rebel köszön be a lap hasábjain. A budapesti brigáddal egyéb meglepetést is tartogatunk nektek, de erről majd pár nap múlva számolunk be részletesen!

A címlaphoz felhasznált fényképet Jovan Ristić lőtte a Pumpkins United turné bulgáriai állomásán. A borítót – immáron hetedik alkalommal – Mihályfi-Tóth Alex (Redart Illustrations) barátom rakta össze. Hálás köszönet mindkettejük munkájáért!

Kövessétek figyelemmel a Burning Sun Fanzine oldalát, további izgalmas hírek várhatóak a következő napokban!

Deprived Of Salvation – The Carrier Of Disease – dalelőzetes

Február 13-án érkezik az old-school death metalt játszó budapesti Deprived Of Salvation első lemeze Destination: Decay címmel. Lemezükről elsőként The Carrier Of Disease daluk szöveges videója ismerhető meg. A dal a banda elmondása szerint arról szól: “hogy erőt merítsünk és értelmet találjunk mindazon tragédiákban és megpróbáltatásokban, melyekkel mindannyian kénytelenek vagyunk szembesülni életünk folyamán“.

Big Scenic Nowhere – érkezik a stoner világ krémjének új lemeze

A hónap végén érkezik a stoner, desert rock világ krémjét tömörítő Big Scenic Nowhere zenekar új lemeze Vision Beyond Horizon címmel. A Tony Reed (Mos Generator), Mario Lalli (Fatso Jetson, Yawning Man), Per Wiberg (Spiritual Beggars, ex-Opeth), Bill Stinson (Yawning Man), Nick Oliveri (Mondo Generator, ex-Kyuss, stb.), Lisa Alley és Ian Graham (Both of The Well), valamint Alain Johannes (Them Crooked Vultures, Chris Cornell, Eleven) alkotta banda lemezről az alábbiakban Hidden Wall, és The Glim dalaik hallgathatóak meg.

január 29.,
január 31.,