Call Of Charon – Illusive Savior – klippremier

Ősszel adja ki debütáló lemezét a brutális deathcore-ban utazó német  Call Of Charon. Lemezük Plaguebearer címmel november elsején a Massacre Records gondozásában fog megjelenni, amiről Illusive Savior klipjük premiere nézhető meg.

A lemezezn olyan vendégek szerepelnek, mint CJ McMahon (Thy Art Is Murder), Frankie Palmeri (Emmure) és Henri Sattler (God Dethroned).

Call Of Charon – Plaguebearer

(Massacre Records)

01. Prayer To An Empty Sky
02. Illusive Savior
03. The Decline Of The West
04. Misery (The Plaguebearer) (feat. CJ McMahon)
05. These Shining Stars
06. We Had It All (My Excuse)
07. Antigone’s Farewell
08. Crown Of Creation (feat. Frankie Palmeri)
09. Losing Ground
10. My Darkest Hour
11. Another Path

Chelsea Wolfe – Be All Things – videó az érvényesülésről

Szeptember 13-én érkezik a kortárs alternatív-folk, avant-garde művész Chelsea Wolfe új nagylemeze. Birth Of Violence című 12 dalos lemezéről a napokban mutatta be Be All Things dalára készített videóját melynek történetéről így beszél:

A Be All Thing arról szól, hogy milyen nőként érvényesülni a világon: egyesíteni a lágyat és az erőset, egyensúlyozni a harcos és az istennő között, egyszerre akarni a mindent és a semmit. A dalok általi történetmesélésnek köszönhetően több oldalamat is fel tudom fedezni, a bennem lakozó többi ént. Vannak olyan napok, amikor csendes akarok lenni és beleásni a gyökereimet a földbe, más napokon meg fel akarok ugrani és egyszerre lenni minden, ami csak lehetséges.

A videó olyan felvételek összessége, amelyeket különböző varázslatos helyszíneken vettünk fel. Dél-Izlandon, amikor a Birth Of Violence album borítóját készítettük, az észak-karolinai Moaning Cavern belsejében, amely egy 140 méter mély márvány barlang, amit gyerekkoromban láttam először, majd felnőttként énekeltem is benne, olyan erősen, ahogy csak tudtam, egyenesen neki az ősi barlangfalak ódon nedvességének és fényeinek. Egy különleges természetes helyen az otthonomtól nem messze, ahol a Manzanita nő, egyfajta vörös és zöld alagutat alkotva és egy történelmi, Viktoriános korból származó, történelmi kaliforniai hotelben, ahol a múltban sokan megpihentek már.

Norma Jean – új dalelőzetes

Norma Jean.

Landslide Defeater címmel megérkezett a Norma Jean hamarosan megjelenő új lemezének második dalelőzetese. All Hail címet viselő lemezük október 25-én fog megjelenni a Solid State Records kiadásában.

Astru – a letargia aszimmetriája

My Soul Is Sorrowful Even Unto Death címmel jelent meg Astru experimental post-black/doom projektjének újabb darabja, amelyen alkotónk kedvenc írói, költői egy-egy művét zenésítette meg az ő elképzelései mizantróp víziói szerint. Elmondása szerint ez egy “irodalmár album“, amit saját szavaival így foglal össze:

Az Astru albumok státusz-szimbólumokként is felfoghatók, bár egyáltalán nem ilyen céllal készültek. Az új album tisztelgés, ami egyértelműen kifejezi azt, ami a nagyságot az egyszerű jelentéktelenségtől elválasztja. Vannak, akik felvették az öntudatos pózt és azonosultak azzal. Akik naprakész félműveltségükkel egyfajta trónt emeltek önmaguknak. Akik nem tudják megérteni, miért nem tudnak hatni bizonyos személyekre fölényeskedésükkel, önteltségükkel. Ez az album nem hozzájuk és nem nekik szól, fejet kellene hajtaniuk, nem belekötniük aszimmetriájába, esendőségeibe. Ez az album azokhoz szól, akik érzik az erejét, a letargiát. Azokhoz, akik érzik a lángjait és a hegeket, amiket hurcol magán.”

As I Lay Dying – Shaped By Fire – klippremier

Hat év után új nagylemezzel tér vissza modern metalcore-ban utazó As I Lay Dying. Shaped By Fire címet viselő lemezük szeptember 20-án jelenik meg, amiről máris itt van címadó daluk hivatalos videója.

Mint köztudott, a banda még 2013-ban rövid pihenőt tartott, miután Tim Lambesis énekest letartóztatták, mert bérgyilkost készült felfogadni az akkori felesége ellen. A frontember közel három évet töltött rács mögött, majd tavaly állt össze újra a zenekarral, akikkel ezután kezdtek el dolgozni az új lemezen, amit október 7-én a Barba Negrában, a Chelsea Grin, az Unearth és a Fit for a King társaságában nálunk is bemutanak.

Netherbird – Saturnine Ancestry – dalpremier

Október 27-én Into The Vast Uncharted címmel jelenik meg a svéd melodic black/death metalos Netherbird új nagylemeze, mely az Amon Amarth egykori dobosa, Fredrik Andersson vendégeskedésével készült el. A lemezről elsőként a sötét hangulatú Saturnine Ancestry dala hallgatható meg.

Rém – busójárás black metalban

Poklade címmel jelent meg a Mr.N által működtetett egyszemélyes black metal projekt a Rém első anyaga, melynek témája a busójárás egy-egy fontos elemét mutatják be. A Sötét malaszt a telet, a Hamu és liszt a busókat, a Telet úsztat a koporsóúsztatást, a Hevít pedig a tüzet és a máglyagyújtást.

A bemutatkozó EP tematikája már évekkel ezelőtt, életem első busójárása kapcsán megfogalmazódott bennem, amikor volt szerencsém Mohácson járni és belekóstolni ebbe az elképesztően látványos és magával ragadó ősi tradícióba, amely méltán képezi részét a világ kulturális szellemi örökségének.

Pillärs / Wallcreeper – közös split-lemez

Közös split-lemezt adott az Ohio-i dark hardcore éra két prominens képviselője a Pillärs és a Wallcreeper.

Ha a zenénkre és erre a split-lemezre gondolunk, már az elejétől fogva tudtuk, hogy olyan split-t akartunk csinálni, amely mind a két zenekarhoz közele van. És igazából a készítése közben jöttünk rá, hogy még mindig ugyanazon az úton járunk.

Nightfell – gyász terápia

Szeptember 13-án, pénteken jelenik meg a mély depresszióba úszó atmoszférikus death/black metalt játszó Nightfell harmadik lemeze A Sanity Deranged címmel. A lemez a duó tagjai Todd Burdette és Tim Call egyfajta önéletrajzi kísérlete, melyben a számukra szeretett Hőseik elvesztését, tragédiáját és a hozzá kapcsolódó gyászt dolgozzák fel terápiás szinten.  A lemezről újabb előzetesként No Life Leaves Here daluk ismerhető meg.

Horseburner – sodró riff-viharok

The Thief címmel jelent meg a stoner metal eposzokat játszó Horseburner második nagylemeze, melyről a sodró riff-viharokkal ellátott The Fisherman’s Vow daluk kapott egy remek videót. A teljes album kiadójuk, a Ripple Music bandcamp oldalán érhető el.

augusztus 23.,
augusztus 23.,
augusztus 29.,