Freakings – Rise of Violence (2019)

A svájci thrasher Freakings két szempontból is különleges zenekar. Egyrészt a trió a kezdetektől, azaz 2008-tól változatlan felállásban muzsikál, sőt a zenészek korábban Lion of Juda néven játszottak együtt. Másrészt a csapat valamennyi kiadványa szerzői formában jelent meg, esetenként LP-n. A szerzői háttér ellenére azonban német nyelvterületen jó híre van a bandának, a Rock Hard […]

Bait – Lightbringer – dalpremier

Lightbringer címmel mutatta be hamarosan megjelenő albumának első dalát az extrém zene nyitott megközelítéséről ismert német Bait. A csapat Revelation Of The Pure albumának digitálisan megjelenése május 22-én, míg a fizikai példányok a jelen helyzet miatt csak később várhatóak.

Ajna – Sok tényező faragta az utunkat

Hamarosan első lemezével jelentkezik az instrumentális, kísérleti progresszív rockot játszó Békés megyei Ajna zenekar. Annak ellenére, hogy a banda idestova 10 éve létezik, mondhatni szinte csak a szomszéd faluban ismerik a nevüket. E rejtély, illetve lemezük apróbójából egy átfogó interjú keretében Piller György basszusgitárossal beszélgettem. Sziasztok! Köszönöm, hogy elfogadtátok a felkérést. Akkor vágjunk is bele a bevezetőben […]

One Desire – albumelőzetesek

Április 10-én Midnight Empire címmel jelenik meg a finn melodikus hard rocker One Desire második albuma, amiről az alábbiakban After You’re Gone és Shadowman videóikat ismerhetitek meg.

Doomed & Stoned – Sárkányföld riffei

Doomed & Stoned ezúttal az ókori varázslók, mítoszok és legendák földjére Walesben látogatott el, hogy bemutassa sárkányföld stoner/doom/sludge bandáit. Doomed & Stoned in Wales válogatásukra 29 banda 1-1 atmoszférikus, mondhatni természetfeletti dala került fel.

Mageia – Apophis – dalelőzetes

Apophis címmel mutatta be készülő új albumának első dalelőzetesét a német klasszikus rock, prog/doom okkultista Mageia.

A dal a fény és a sötétség örök ciklus történetét meséli el. Régi misztikus történetek és metaforákat ihlették ezt a dalt, ami lehetőséget ad a hallgatóságának arra, hogy azt szabadon értelmezze. Hallgassátok meg és legyetek továbbra is igazak magatokkal. Az új zene úton van… A szerelem a törvény…

Sterileprayer – bizarr zaj-imák

Április 24-én, Accepting The New Normal címmel fog megjelenni az amerikai kísérleti ipari zaj terrorista Sterileprayer első albuma. A bizarr zaj-káoszt 2018-ban Scott Rozell (Moral Crux, Scatterbox, Green Jelly) kezdte el, aki mellé úgy egy év múlva társul szegődött Eugene S. Robinson (OXBOW), Jay Gambit (Crowhurst), Blake Harrison (Pig Distroyer) és a legendás francia kísérleti zeneszerző, Philippe Petit. Ők öten 2019 végén láttak neki sötét és komor kísérleti zenéjüknek, amiben a metal, a zaj, az ipari és az ambient hatások nem mindennapi atmoszférái dominálnak. Elsőként Reviled (Earth Sick) zöngeményük ismerhető meg tőlük.

Front – a háborúk pokla

A finn harci “bastard” metal gépezet a Front június 5-én, Antichrist Militia címmel adja ki új lemezét az Iron Bonehead Productions gondozásában. A CD, valamint 12″ vinyl formájában megjelenő, a háborúk poklát elhozó 23 perces lemezről az alábbiakban címadó daluk hallgatható meg.

Paralysis – az amerikai thrash új generációja

A New Jerseyből származó crossover thrasher Paralysis május 29-én adja ki Mob Justice című második albumát. A banda az amerikai újvonalas thrash metal generációhoz tartozik. Zenéjükben hűen adóznak a műfaj hagyományainak, amiket könyörtelenül vitrioloznak a death, hardcore és modern groovy metal elemeivel. 11 tüzes dallavinát tartalmazó lemezükről elsőként Oblivious dalik ismerhető meg.

Karantén válogatásalbum az Electric Valley Records-tól

Egy kellemes karantén válogatásanyag érkezett az olasz Electric Valley Records-tól. Vol. 2 címet viselő válogatásukra 11 olyan stoner, doomer, pszichedelikus és heavy rocker banda 1-1 dala került fel, akik az utóbbi időkben a kiadó égisze alatt adták ki albumaikat, többek között: Atomic Mold, Elepharmers, 1782, Weed Demon, Crypt Witch… stb.

április 27.,
április 30.,
május 04.,