Kicsi a bors, de erős – EP válogatás #17

Újabb hetet éltünk túl globális házi karanténunkban. Szerencsére az vehető ki, hogy elég jól tudunk alkalmazkodni a ki alakult helyzethez… igaz ez egyéntől függő. De, hogy még könnyebb legyen a “szobafogság“, 5 újabb remek kislemezt hoztunk el nektek EP sorozatunk 17. részében. És, hogy mire számíthattok? Kezdésnek egy kis hétköznapi utcai harc ökölnyi stoner riffekkel […]

BEAR – manipulatív propaganda

A belga progresszív metalos BEAR május 8-án, Propaganda címmel adja ki új nagylemezét. Az idén 10 éves banda lemezén a manipulatív fogyasztói társadalmat, a politikai erőhatásokat helyezi előtérbe, ahogyan azt első videójuk az Apollo’s Heist képei is mutatják.

Az Apollo Heist egy olyan harcról szól, amelyben nem tudsz megnyerni, és még ha úgy gondolod is, hogy nyertél, a rendszer mindig valamiféle bosszút áll.” – kommentálta röviden a banda, akik zenéjükben megalakulásuk óta megtartották a ’90-es évek kísérleti stílusának eredeti hatásait. A lemezükről a napokban Kuma címmel egy újabb videót is megosztottak.

BEAR – Propaganda

(Pelagic Records)

1. Dissolve Dissipate

2. Propaganda

3. Obey

4. Apollo’s Heist

5. Red Throne

6. Mite

7. Gutter Love

8. Stigmata

9. The Ram

10. Flares

11. Engine

12. Kuma

Freakings – Rise of Violence (2019)

A svájci thrasher Freakings két szempontból is különleges zenekar. Egyrészt a trió a kezdetektől, azaz 2008-tól változatlan felállásban muzsikál, sőt a zenészek korábban Lion of Juda néven játszottak együtt. Másrészt a csapat valamennyi kiadványa szerzői formában jelent meg, esetenként LP-n. A szerzői háttér ellenére azonban német nyelvterületen jó híre van a bandának, a Rock Hard […]

Bait – Lightbringer – dalpremier

Lightbringer címmel mutatta be hamarosan megjelenő albumának első dalát az extrém zene nyitott megközelítéséről ismert német Bait. A csapat Revelation Of The Pure albumának digitálisan megjelenése május 22-én, míg a fizikai példányok a jelen helyzet miatt csak később várhatóak.

Ajna – Sok tényező faragta az utunkat

Hamarosan első lemezével jelentkezik az instrumentális, kísérleti progresszív rockot játszó Békés megyei Ajna zenekar. Annak ellenére, hogy a banda idestova 10 éve létezik, mondhatni szinte csak a szomszéd faluban ismerik a nevüket. E rejtély, illetve lemezük apróbójából egy átfogó interjú keretében Piller György basszusgitárossal beszélgettem. Sziasztok! Köszönöm, hogy elfogadtátok a felkérést. Akkor vágjunk is bele a bevezetőben […]

One Desire – albumelőzetesek

Április 10-én Midnight Empire címmel jelenik meg a finn melodikus hard rocker One Desire második albuma, amiről az alábbiakban After You’re Gone és Shadowman videóikat ismerhetitek meg.

Doomed & Stoned – Sárkányföld riffei

Doomed & Stoned ezúttal az ókori varázslók, mítoszok és legendák földjére Walesben látogatott el, hogy bemutassa sárkányföld stoner/doom/sludge bandáit. Doomed & Stoned in Wales válogatásukra 29 banda 1-1 atmoszférikus, mondhatni természetfeletti dala került fel.

Mageia – Apophis – dalelőzetes

Apophis címmel mutatta be készülő új albumának első dalelőzetesét a német klasszikus rock, prog/doom okkultista Mageia.

A dal a fény és a sötétség örök ciklus történetét meséli el. Régi misztikus történetek és metaforákat ihlették ezt a dalt, ami lehetőséget ad a hallgatóságának arra, hogy azt szabadon értelmezze. Hallgassátok meg és legyetek továbbra is igazak magatokkal. Az új zene úton van… A szerelem a törvény…

Sterileprayer – bizarr zaj-imák

Április 24-én, Accepting The New Normal címmel fog megjelenni az amerikai kísérleti ipari zaj terrorista Sterileprayer első albuma. A bizarr zaj-káoszt 2018-ban Scott Rozell (Moral Crux, Scatterbox, Green Jelly) kezdte el, aki mellé úgy egy év múlva társul szegődött Eugene S. Robinson (OXBOW), Jay Gambit (Crowhurst), Blake Harrison (Pig Distroyer) és a legendás francia kísérleti zeneszerző, Philippe Petit. Ők öten 2019 végén láttak neki sötét és komor kísérleti zenéjüknek, amiben a metal, a zaj, az ipari és az ambient hatások nem mindennapi atmoszférái dominálnak. Elsőként Reviled (Earth Sick) zöngeményük ismerhető meg tőlük.

Front – a háborúk pokla

A finn harci “bastard” metal gépezet a Front június 5-én, Antichrist Militia címmel adja ki új lemezét az Iron Bonehead Productions gondozásában. A CD, valamint 12″ vinyl formájában megjelenő, a háborúk poklát elhozó 23 perces lemezről az alábbiakban címadó daluk hallgatható meg.

április 27.,
április 30.,
május 04.,