Stormwarrior – albumelőzetesek

Norsemen címmel november 29-én jelenik meg az tradicionális speed/power metal vonalas Stormwarrior hatodik albuma, amiről most Norsemen (We Are) daluk hivatalos videója, valamint a Freeborn szöveges videója látható.

Stormwarrior – Norsemen
(Massacre)

01. To The Shores Where We Belong
02. Norsemen (We Are)
03. Storm Of The North
04. Freeborn
05. Odin’s Fire
06. Sword Dance
07. Blade On Blade
08. Shield Wall
09. Sword Of Valhalla

Maeotis – Élő Zsarátnok – új videó

Elkészült a debreceni pagan folk metalos Maeotis első videóklipje, melyet az Élő Zsarátnok című vadonatúj dalunkhoz forgattak le.

A Maeotis egy pagan metal projekt, mely azzal a céllal jött létre, hogy a zenén keresztül mutassa be őseink életét és történetét. Dalaink írásakor a műfajban megszokott hangszereken túl autentikus, népi hangszerek bevonásával is kísérletezünk. Zenénk egyik jellegzetességét képezik az anyanyelvünkön írt dalszövegek, melyek forrásául a magyar őstörténet és mitológia szolgált.

A Maeotis 2010 és 2018 között aktívan koncertező zenekarként működött Debrecenben. A csapat első stúdiófelvétele a 2011-ben rögzített Tetemre hívás volt. A dal bónuszként felkerült a zenekar 2014-ben megjelent Avarok Gyűrűje címre keresztelt 4 számos EP-jére is. A következő hanganyag a 2015-ös Vérbulcsú című három dalt és két átvezetőt tartalmazó EP volt. A közel évtizedes fennállás alatt számos koncertet és tagcserét megélt Maeotis 2018-tól az alapító Somoskői Viktor stúdióprojektjeként működik tovább.”

Don Gatto – 10 éves szülinapi koncertek és új videoklip

“Bunkó hardcore mintegy 25 percben” – ez a szlogen szerepelt az idén 10 éves szekszárdi Don Gatto zenekar első plakátjain.

A csapat 2009. decemberében lépett először közönség elé Szarvason a Prosecturával, aztán beletapostak a gázba: 634 koncert 17 országban, 5 EP, egy 23 állomásos európai Pro-Pain turné, dagonya Wackenban, HangSúly díj a legjobb koncertzenekar kategóriában, fellépés egy német börtönben és még egy CD melléklet is összejött a HammerWorld magazinban.

A banda november 22-én pénteken a szekszárdi Estben, másnap (november 23-án) pedig a budapesti Dürer Kertben tartja tizedik születésnapi rock and roll zsúrját. A hazai pályán a Cadaveres, a Positive Mental Attitude, a kizárólag erre az estére összeállt 20 éves Chaos Of Disorder és a Beliar lép még fel, a fővárosi bulin pedig a Devoid, az osztrák Seek & Destroy és a német The Busty Idiots ad az érzésnek.

Ami pedig a Welcome To Ferocity számra forgatott új videoklipet illeti, csak egy fasza aszfaltkeverő telep kellett hozzá, pár köbméter por, hideg, meg a Sada és a Szemendrey a szuper kameráikkal.

https://youtu.be/A5iReKIcEkA

Withered – Somnium Decay – új szöveges videó

Somnium Decay címmel egy új szöveges videóval jelentkezett a black / death metalos Withered. A dal korábban csak a Decibel Magazin mellékleteként megjelenő flexi-sorozaton volt elérhertő.

Berzerker Legion – a death metal légiója

2020. január 31-én jelenik meg az európai death metal színtér olyan jól ismert veteránja is alkotta Berzerker Legion első nagylemeze Obliterate The Weak címmel. A 2016-ban alakult zenekar felállása: Tomas Elofsson (Hypocrisy) és Alwin Zuur (Asphyx) gitárosos, James Stewart (Vader) dobos, Jonny Pettersson  (Wombbath) énekes, valamint Fredrik Isaksson (Dark Funeral) basszusgitáros. “A Légió célja, hogy a lehető legmagasabb színvonalú death metal muzsikát alkossa meg.

Dalszövegileg ez a lemez arról szól, a vallás miként mérgezi folyamatosan a világot. Több ezer éves evolúció és fejlődés után még mindig van egy nagy része a világnak, ami egy mesében hisz… akik elhiszik, hogy ezért a meséért érdemes csatába szállni, ölni és egyéb könyörtelen dolgokat végrehajtani. Ezek a gyengeelméjű birkák bármit megtennének bármilyen isten nevében, akiben éppen hisznek. Az Obliterate The Weak a vallás minden formájának kiirtását hirdeti, és egy fikció nevében elkövetett bűnökről mesél.” – mondta Jonny Pettersson énekes az album koncepciójáról.

A lemezről máris itt vannak Of Blood And Ash, valmaint I Am The Legion dalaik videói.

Thy Catafalque – Embersólyom – klippremier

Embersólyom címmel máris itt az első videó a Thy Catafalque január 25-én, Naiv címmel érkező kilencedik albumáról. A dal egyébként egy Kaláka feldolgozás, és ilyen kaliberű videót még sosem készített Kátai Tamás.

A lemezcím a Naïve Art mozgalomból jön, a vizuális művészetek területéről. A naiv művészek nem rendelkeztek formális képzettséggel, nem voltak iskolázottak, így nem jellemezte őket a képzett művészek professzionális és hagyományos megközelítése, művészetüket a gyermeki természet és az őszinteség jellemezte. Az album készítése közben jöttem rá, hogy ez a megközelítés párhuzamba hozható azzal, amit kezdetektől csináltam, zene- és szövegírásban egyaránt. A Naiv a legrövidebb és talán a legkevésbé súlyos lemez a katalógusomban, noha 11 barát is közreműködött a felvételekben, számos izgalmas hangszeren. Van hegedű, brácsa, cselló, úd, citera, harsona, szaxofon, quena, fretless basszus a lemezen, és persze Horváth Martina (Nulah, SallyAnne), valamint Vasvári Gyula (Perihelion) ismét énekel. Az első dal amolyan hagyományos szám, indításnak egy könnyed, egyszerű tétel.” – nyilatkozta korábban Tamás új albuma kapcsán.

Child Bite – 30 perces zaj-káosz orgazmus

November 22-én Blow Off The Omens címmel érkezik a Detroit-i hardcore, noise-rock trió a Child Bite új lemeze. A banda 30 perces zaj-káosz orgazmus költeményéről, most Vexed Life dalukat lehet megismerni. A lemez dalait vendégként Shawn Knight énekesnő énekelte fel.

Haunt – jövőre új album

Trevor William Church továbbra sem tud nyugton ülni babérjain. Ikergitáros, klasszikus heavy metaltos Haunt zenekarával január 10-én adja ki harmadik albumát Mind Freeze címmel, amelyről most a lemez címadó dalának videója nézhető meg.

A Mind Freeze az olyan nehéz időkről szól, amelyekből valahogy képtelen vagy kikeveredni. Próbálkozol és próbálkozol, de mintha egy jégfal választana el a kitűzött célodtól.” – így fogalmazta meg Trevor a dal üzenetét.

Haunt – Mind Freeze
(Shadow Kingdom)

01. Light The Beacon
02. Hearts On Fire
03. Mind Freeze
04. Divide And Conquer
05. Saviors Of Man
06. Fight Of Flight
07. Have No Fear
08. On The Stage
09. Voyager

november 23.,