Endast – Hat év után új videóval tértek vissza

Hat év után új videóval tért vissza a kanadai metalcore banda, az Endast. Annak ellenére, hogy a banda 2015-ben 11 év működés után feloszlott, most az egyik napról a másikra jelentették be visszatérésüket, amihez Standby To Get Some címmel egy új videót is bemutattak. A banda énekese, “Big” James Arsenian így kommentálta a visszatérést:

Testvérem, Chris vetette fel asz ötletet, hogy mi lenne, ha szinte a semmiből megírnánk egy vadonatúj Endast nótát?! Már hosszú évek óta nem szereztünk zenét közösen; szóval mindannyiónkat nagyon felcsigázott ez az ötlet – még úgy is, hogy jelen pillanatban egymástól távol kellett kiviteleznünk az egészet. A végeredmény pedig egy ismerős hangzású, de új szintre emelt agresszivitású dal lett. És ez még csak a kezdet!

Crippled Black Phoenix – Cry Of Love – dal a macskákról

Október 9-én érkezik a borongós progresszív muzsikát játszó Crippled Black Phoenix új albuma, ami az Ellengæst címet viseli majd. A lemezen olyan vendégekszerepelnek, mint Vincent Cavanagh (Anathema), Gaahl (Gaahl’s Wyrd), Jonathan Hultén (Tribulation), Suzie Stapleton, valamint a csapatot korábban turné-basszusgitárosa Ryan Michael Patterson (Fotocrime, ex-Coliseum). Lemezükről elsőként Cry Of Love daluk videója nézhető meg, amiről Justin Greaves bandafőnők az alábbiakat mondta:

A dal egy szeretett családtag haláláról szól, de nem egy emberről van szó. Ryan ezt a dalt a macskájáról, Willie-ről írta a szöveget, miután meghalt. Nagyjából ezzel egyidőben Belinda (Belinda Kordic énekesnő/ütős) és én szintén elveszítettük a család két cicáját, Nellt és Tiggert. Az utóbbi volt az öreg, háromlábú srác, aki a Horrific Honorifics borítóján is szerepelt. Szóval a dal a macskák iránti szeretetünkről szól, meg arról, hogy hiányoznak, és hogy milyen hatással vannak az életünkre.

The Devil’s Trade – The Call Of The Iron Peak – új lemezelőzetes videó

Augusztus 28-án jelenik meg Makó Dávid (Haw, Stereochrist) akusztikus folk/blues szólóprojektjeként működő The Devil’s Trade új lemeze The Call Of The Iron Peak címmel. A lemez harmadik előzeteseként címadó dalának hivatalos videóját nézhetitek meg, amiről Dávid így beszélt:

A The Call Of The Iron Peak arról az útról szól, ami elvezet a teljes békéhez, az örök csendhez és megnyugváshoz. Ami kivezet a társadalomból, elszakít a másik ember poklától, és segít elérni az ürességet. Beteljesülés, ami lehet, hogy csak a halálban adatik meg, de legalábbis az életben csak egészen kivételes és nagyon rövid pillanatokban érjük el. A Vas Csúcs hívása a hang, ami segít megtalálni ezeket a pillanatokat. Nekem csak a fizikai és szellemi áldozat, a küzdelem segít meghallani ezt a hangot. A Vas Csúcs létezik, jártam ott, és az ott tapasztalt csendet keresem azóta is.

Valkyrie – Hallgasd meg új lemezüket

Július 24-én Fear címmel jelent meg a klasszikus hard / heavy stoner rockot játszó Valkyrie új albuma. A lemez dalait a banda  teljesen analóg módon rögzítette, amik az alábbiakban hallgathatóak végig.

P. Mobil – Bárki odajöhet hozzám és megveregetheti a vállamat vagy megmondhatja, hogy mennyire rühell – Interjú Schuster Lóránttal

Azt hiszem ez az az interjú, amihez semmilyen felvezetőt sem szükséges írnom. Aki nem ismeri Schuster Lóránt nevét, az feltehetően tévedésből kattintott az oldalunkra, miközben esztergáló gépet keresett és a fémforgács kifejezést meglátva felcsillant a szeme. Viccet félretéve, Lóránt a magyar könnyűzene megkerülhetetlen alakja, aki tavaly ünnepelte zenekara aranylakodalmát, azaz az ötvenedik évfordulóját annak, hogy a P. […]

ATHON – Bemutatkozás

Az olasz sludge/soom/stoner metalos ATHON szeptember 25-én saját neve alatt adja ki debütáló anyagát. A 2014-ben még tribute bandának indult csapat lemezére öt dal kerül fel, melyek közül most a Reverse Satyr hallgatható meg.

PRAG 83 – The Dance (2020)

Bár még sosem vettem részt közösségi oldalas kihívásban, nemrég megtört a jég, mivel a 10 meghatározó album „vírussal” én is megfertőződtem. Ennek a feladatnak a többi – bugyuta, nevetséges – kihívással szemben láttam értelmét, hova tovább én is kíváncsi voltam barátaim, ismerőseim ilyen irányú megnyilvánulásaira. A listámban megjelent az Opeth számomra talán legkedvesebb albuma, a […]

Osi And The Jupiter – Appalachia népdalai

A természet közeli spirituális pogány folk zenék eklektikus auráját megszólaltató Osi And The Jupiter projekt  június 31-én, Appalachia címmel adta ki új három dalos kislemezét. A Sean Kratz (ének, gitárok, szintetizátorok) és Kakophonix (cselló) által 2015 óta működtetett formáció ezúttal szülőföldjük Kelet-Ohio Appalache régiójának misztikus történeteit, népdalait, mondáit dolgozták fel egy 12 perces varázslat képében, amiről spirituális töltetű The Binding Will of Mountains daluk videóját nézhetitek meg, alábbiakban pedig az egész EP-t hallgathatjátok végig.

Thundermother – hallgasd meg új lemezüket

Heat Wave címmel megjelent a dögös heavy rock ’n’ roll-t játszó svéd csajbanda, a Thundermother negyedik albuma, ami az alábbiakban hallgatható végig.

A rock’n’roll vad lányai vagyunk. Folyton zajongunk, folyton hangosak vagyunk. Éberek vagyunk, tudatosak, élünk… gyorsabban a fénynél is!

augusztus 07.,
augusztus 12.,
augusztus 13.,
augusztus 16.,