Ethereal Riffian – legendák, amik ösztönöznek

Legends címmel szeptember 6-án fog megjelenni az ukrán pszichedelikus spirituális rocker Ethereal Riffian új nagylemeze, melynek témáját nagymértékben befolyásolják a föld jelen társadalmi, politikai, ökológiai eseményei.

Minden legenda mögött egy legendás cselekedet található. Minden legendás cselekmény mögött egy elpusztíthatatlan szellem van. Olyan szellem, amelyben nincs félelem, kétség és határozatlanság. Ez az a láthatatlan erő, amely arra késztette Terry Foxot, hogy fusson el 3773 kilométert egyik lába nélkül, hogy felhívja a közvélemény figyelmét a rákra. Ez adta ösztönzést a törékeny nőnek, Rosa Parksnak, hogy megvédje a feketéket Amerika egyik rasszistább államában. Ez az a belső erő, amely segített egy embernek a bölcsőben Gandhi néven egyesíteni Indiát. Erre a szellemre van most nagyon szükségünk. A szellem, amely mindannyiunkban várja az ébredést.” – mondja Val Kornev énekes/gitáros, szövegíró.

A lemezről harmadik előzetesként Unconquerable daluk szöveges videója nézhető meg.

JOLLY – Family (2019)

A mai lemezdömpingben sokszor még az abszolút kedvenc zenekaraink megjelenéseit sem könnyű követni, hát még az olyanokét, akiket “csak” kedvelünk. Pedig én kifejezetten komálom a JOLLY The Audio Guide to Happiness lemezeit. Írtam is anno az első és a második, befejező részről. Aztán teltek az évek, én pedig szépen megfeledkeztem az amcsi alternatív prog. rock/metal […]

Yarnspinner – nehézsúlyú mocsaras riffek

A mindössze másfél éve működő Új-Zélenad-i nehézsúlyú punk/sludge/doom metalt játszó Yarnspinner augusztus 16-án A Massive Head Of Steam címmel saját kiadásban adta ki új lemez. Ha szereted a bintang gyors, egyben mocsaras zsigeri riffeket ezt mindenképp hallanod kell.

Sleep Token – egy rejtélyes egyszemélyes progresszív projekt

A Sleep Token egy rejtélyes egyszemélyes progresszív, post-rock projekt, amely a pokol mélyéről származik. A melankolikus hangulatú zenekar november 21-én jelenteti meg Sundowning című debütáló albumát, amiről a fülbemászó dallamokkal, valamint egy csipetnyi baljósló poszt remegéssel mélyen átitatott Higher és Dark Signs dalaik vizuális videói nézhetőek meg.

Thanatos – gigantikus válogatásanyag

Thanatology: Terror From The Vault címmel jelent meg a holland veterán death metalos Thanatos dupla-lemezes, 37 dalos válogatásalbuma, amin két vadonatúj dal mellett a banda korai demós, illetve promóciós dalai szerepelnek.

IATT – sötét massza

Szeptember 27-én Nomenclature címmel adja ki új albumát a progresszív black metalos IATT. 10 dalos sötét masszájú lemezük középpontjában a miszticizmus, babonák és a középkori primitív orvostudomány témái állnak, amelyekből most újabb előzetest kapunk Osteogenesis Imperfecta daluk videóján keresztül.

CRS – 20 után megtörik a csendet

20 év után új lemezzel jelentkezik a mexikói brutal death metalos CRS (más néven Cirrosis). The Collector of Truths című lemezük novemberben egy mexikói kiadónál, a Concreto Records-nál fog megjelenni, amiről elsőként a háborús témákkal foglalkozó Tan Lejos de Dios (Nowhere…But Here) dalukat lehet megismerni.

Mitch Stewart – Chains – új videó

Az amerikai progresszív, power metalos Circle II Circle zenekar basszusgitárosa, Mitch Stewart június 21-én Lost In This Life címmel jelentette meg újabb szólólemezét, amiről Chains dalára készült egy vadonatúj videó.

Tales Of The Tomb – groteszk death metal

A groteszk death / murder metalt játszó kanadai Tales Of The Tomb duó szeptember 27-én, Volume Two: Mendacium címmel adja ki új, 6 dalos mini-albumát, amit világ különféle gyilkosságai, sötét titkai és konspiráció ihletettek. Erről elsőként Nine Eleven daluk szöveges videója nézhető meg.

augusztus 24.,
augusztus 24.,
augusztus 29.,